SEMMELDAG

.

Idag är det äntligen första vårmånaden mars och, dessutom, semmeldag. Åh vad mysigt jag tycker det är med den dagen, minns alla semmeldagar när man var liten och pappa kom hem med semlor från Ica och så fick vi ”hetvägg” (semla i en skål varm mjölk) Fick ni också det som små?  Mina barn skulle tro att jag var galen om jag skulle servera semlor åt dem på det viset. Numera gillar nästan alla skatterna semlor förutom Moje. då  Hursomhelst. Jag bakade en semmelkladdkaka tidigare idag som blev helt underbar och som passade alla. Lätt som en plätt att röra ihop, ja ni måste prova. Har bakat riktiga semlor hemma förut men har inte fått till bröden riktigt så där perfekt fluffiga som köpta på bageriet? Sen så tar det ju lite tid bara för att servera varsin semla…

.

.

.

Man behöver ju inte spritsa grädde på, går utmärkt att servera bredvid så går det ännu fortare (dessutom mycket lättare att spara kakan ett par dagar om man vill)

.

.

.

S E M M E L K L A D D K A K A

.

Du behöver: 150 g smör, 3 dl strösocker, 3 ägg, 2.5 dl vetemjöl, 2 tsk mortlade kardemummakärnor, 2 krm salt, 100 g mandelmassa, grovriven. Tillbehör: florsocker, rostad mandel och vispad grädde

.

Gör så här: Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Rör nermjöl, kardemumma, salt och det smälta smöret. Vänd ner mandelmassan. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min, den ska fortfarande vara mjuk och kladdig i mitten så håll koll. Låt sen kakan svalna helt. Pudra över florsocker och rostad mandel och servera med vispad grädde.

.

.

..

Sportlovsledig älskling

.

.

Om jag kunde skulle bjuda alla er snälla godingar på semmelkladdkaka och kramar idag. Fått så otroligt mycket kärleksfull feedback i form av DM´s och kommentarer senaste dagarna. Tack tack tack, det betyder massor🤍

.

.

KRAM

,

.

.

8 kommentarer till “SEMMELDAG

 1. Du är modig och stark som orkar blogga! Om jag begår ett misstag på jobbet skulle min chef ha ett samtal med mig. Han skulle vara saklig, konstruktiv och prata om det jag har gjort. Jag är själv chef och måste ha den typen av samtal ibland. Alltid sakligt och konstruktivt och alltid alltid alltid med utgångspunkt i själva jobbet/handlingen. För mig är det oerhört viktigt att personen går ur rummet och förstår att alla kan göra fel och att jag inte på något sätt kritiserar personen.

  Om du gör minsta lilla, och folk letar, får du möta en vägg av kritik. Av vad jag har läst på bloggen (har inte instagram) är den sällan saklig och konstruktiv utan snarare riktad mot dig som person. Gärna med ett snusförnuftigt ”om jag gör fel på mitt jobb får minsann jag också kritik”. Jag menar att det inte är jämförbart, alls! Kritiken mot dig kommer dessutom från personer som bara tycker väldigt mycket och som hävdar att just deras sätt är det enda rätta. Vilket man på kommentarerna som säger motsatsen kan se inte stämmer. Så hur i hela friden kan du någonsin göra det som alla tycker är rätt? Jag håller inte alltid med dig, men det är ganska lätt att rycka på axlarna och bara tyst för mig själv konstatera att jag skulle gjort annorlunda. Vem är jag att säga att mitt sätt eller min smak är den enda rätta?

  Jag är glad över att du bloggar, det är en daglig liten dos av glädje och inspiration! 💗

  Nu ska jag och mina fluffiga kinder äta middag och ta ett glas vin. Helt bortkopplad från nyhetsflödet!

 2. Hej Petra! Ang något helt annan än semla och allt annat, ville bara säga att jag och min man köpte in din färg HoP No Filter och jag måste säga WOW WOW WOW WOOOOOW! Vilken fantastiskt färg. Jag kunde inte ens få fram en sådan perfekt färg.
  Jag har aldrig målat mina väggar något annat än vitt då jag inte är så förtjust i färgade väggar och brukar tycka att alla som har färgade väggar så dominerar färgen så mycket, för kall, för varm, för mörk osv men denna är något så olikt jag har sett. Vi ska ha den överallt! Alla rummen i hemmet!
  Bravo, bravo, bravo (hatten av).

 3. Fantastiskt bra skrivet Maja, jag kan bara hålla med! Jättebra blogg Petra!

 4. Fint att du är tillbaka 😍 nu glömmer vi alla otrevliga kniven i ryggen-kärringar 😅🥳
  Kritik är en sak, men inte dessa rubb-it-in-kommentarer du fått. Har tappat hakan många ggr dessa dagar ska du veta.
  Jag fick ingen semla idag, jobbade hemma och sambon glömde köpa 😳 hur är det ens möjligt! 😅
  Kram ❤

 5. Fint att du är tillbaka. Jag har inte instagram och har inte heller följt drevet som pågått här inne. Jag uppskattar ditt bloggande, det är långt från min egen verklighet, men det är ju det som är så inspirerande. En sak har vi dock gemensamt: hetvägg! Jag fortsätter att äta semlan precis på det sättet, det är ju så gott!

 6. Semlor är goda.
  Barn är söta.
  Det svenska språket är fritt.
  Tre bra saker!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg