TALLRIKSTIPS!

INNEHÅLLER REKLAM/LÄNKAR CERVERA

,

Söta nya skålar för glass eller yoghurt och tallrikar för skaldjurpastan kanske?

 

Vet ni idag kilade jag ner på stan för att kolla på ett par nya vardagstallrikar. Vi har ju mina föräldrars stora gamla Blå Blomservis från Gustafsberg som jag älskar (såå himla mycket nostalgi) men ja nu har de efter ca 40 års slit v a r j e dag börjat att bli lite matta. Hade sett att Cervera har sina tallriksveckor just nu (upp till 40% off på alla tallrikar) och tänkte passa men jag kunde inte riktigt bestämma mig när jag var där, en hel uppsättning servis är ju många delar… Så vill jag ju ha lika bra kvalité och ett nytt vardagsporslinporslin som också håller 40 års slit:)

 

Men då såg jag hursomhelst dessa toksnygga Lotustallrikar tillverkade i lergods från Portugal istället som kostade typ nada. SÅ mysiga och snygga att servera med, älskar fina vita tallrikar. Så fräscht till helgfrukosten eller sommarmiddagen ute (jag betalade väl ca 1000 kr för alla tallrikar på bilden tor jag?)

.

.

.

Jamen ni ser ju så snyggt med 3 matchande tallrikar, men vem väl inte sitta vid ett sånt här kuvert? Jag köpte typ allt som fanns kvar på Cervera (6 av varje tallrik) men ska nog se till att vi har 10 iaf.

.

.

.

Galet fint till våren om ni frågar mig!

Liten skål här, assiett här och tallrik (27 cm) här.

.

.,

Nu ska jag byta om och kila iväg till gymmet här och det ska bli så skönt att slita lite igen! Och det är fortfarande ljust ute och klockan är 17.15. HUR skönt är inte det. Men ha en fin lill-lördagskväll nu (själv ska jag mumsa lite skaldjur och dricka gott vitt efter träning:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “TALLRIKSTIPS!

 1. Jättefina tallrikar påminner lite om Mateus som jag har några delar från och gillar mycket. Blir bara lite nyfiken på – vad gör du med den gamla blå blom-servisen? Behåller du den, säljer du den eller kanske skänker bort? Har själv vansinnigt svårt att göra mig av med gamla klenoder som tex favoritporslinet av super-kvalitet, trots att det kanske börjar bli slitet så jag är nyfiken på hur andra tänker och resonerar kring det här. Vet ju att du tidigare sagt att du inte är särskilt nostalgisk när det gäller prylar, så hur känner du inför din gamla fina servis…?

 2. Det är Mateus, svensk design som tillverkas i Portugal. Jag har deras tallrikar i några olika färger och de första köpta jag redan år 2000. Väldigt bra kvalité och kan diskas i maskin.

  1. Jag har också en del från Mateus men håller inte med dig om att det är bra kvalite…. Fick t.o.m. lägst betyg i Testfaktas test.
   Men snygga är det 🙂

   1. Så tråkigt. Jag har haft mina tallrikar länge, använder dem dagligen och mina är fortfarande fina.

 3. Så utrolig fint og delikat💗🙌🏼Kan jeg spørre hvilken størrelse det er på din George Jensen skål på bildene?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.