MATCHA WAFFLES

.

VÅFFELDAGEN idag minsann tjohooo!

.

Eller ”Maria blev på smällen dagen” som lilla papi upplyste mig om Han kom förbi och blev bjuden på nygräddade belgiska våfflor och det var s å mysigt att ha honom här en sväng! Alla barn nere i köket och min pappa/morfar vid köksbordet som är det absolut snällaste de vet. Och klokaste. Tom Moje säger det – vi frågar morfar när jag inte kan svara på div rymdfrågor eller hur barn blir till tex! (vi har alltid sagt till barnen när de varit förskolesmå att ”pappa tog ett frö ur sin ficka och gav till mamma som hon stoppade ner till ägget som hon har i sin ficka och så blev du till”. fast han är klart svek till den storyn. Men byter man ut ordet ficka så blir det ju typ rätt? Bättre än storkenhistorien iaf kan man tycka. Vet dock inte vad papi svarat på just den frågan:) Hursom, vi pratade om vårt älskade Normandie och att Magnolian somb lommar för fullt  och att pappa längtar dit ner nu. Tyvärr är mamma sjuk så de kan inte åka just nu, lså änge sen de fick vara på sin gård pga pandemi osv<3

.

Jo men just det nu var det ju våffeldagen jag skulle skriva om! Gjorde vanliga belgiska våfflor med jordgubbar till Moje och med Matchavåfflor till oss andra. Bea är tokig Matchasmaken och dricker det typ varje dag efter skolan (med varm skummad mjölk) och jag tycker också det är s å gott! Och nyttigt (en kopp Matchathé motsvarar 10 koppar vanligt grönt thé. Det är massa antioxidanter  och vitaminer och grejer) Smakar liksom milt, krämigt och en aningens ”hö”, passar utmärkt till sött. I våffelsmeten blev det precis lagom elegant touch..

.

.

..

Serverade våfflorna med len vaniljglass, rostad mandel, fikon, kiwi och chokladsås. Mumsfillibabba!

.

.

.

Har ni också ätit våfflor idag bloggisar?🤍

.

..

B E L G I S K A  M A T C H A. W A F F L E S

.

Du behöver: 2 ägg, separerade (vitor och gulor i olika skålar) 0.75 dl socker 180 g smör, 3 dl röd mjölk, 3.5 dl vetemjöl special, 0.5 msk bakpulver, 1 tsk Matcha thé, 1 tsk vaniljsocker, smör, att pensla järnet med.

.

Gör så här: 

.

.

Nu sitter jag och Lolo och  pratar sommarplaner och vi har liite olika upplägg kan jag lova! Någon ska visst på Stockholmsveckan och gå på ”Fisher på Kallis med kompisarna” och någon är ju 18 så man kan bara säga ”jaha-se-där-va-kul” medans magen drar ihop sig i 100 tänkomtankar. Been there done that om man säger så. Is i magen morsan! (Någon som känner igen sig??)

.

.

Ha nu en härlig fredagskväll vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

7 kommentarer till “MATCHA WAFFLES

  1. Japp 18-åringen missuppfattade tiden hon skulle vara i skolan för ett prov. Så hennes pappa slänger till henne bilnyckeln och säger kör själv dit (första gången hon kör så långt själv 1timme) Stor riksväg med mkt trafik och in till storstaden själv och fickparkera och allt.. plus stressigt för att hinna fram i tid…. Trodde jag skulle gå under av ångest men såklart klarade hon av det.

  2. Vilket märke av machta te är det du använder och var kan man köpa det?
    Jag har letat men inte hittat tidigare.
    Ser väldigt gott ut!

    1. Det är jättegott! Fonns att köpa lite här och där. Jag har Renee.Voltaires som finns på Coop😘

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg