S O M M A R L O V

.

Idag har den här lilla stora killen haft allra första dagen på sommarlovet hurraa! För igår sa vi Hej då till förskolan för alltid och tömde lådor och hyllor och gav fröknar avskedskramar och tack-för-att-ni-gjort-en-så-bra förskoletid-presenter (svårt det där v a d man ska ge men jag köpte iaf en delikorg, bubbel och pioner och tänkte att de får dela på det eller ta det gemensamt! Brukar ni ge gåvor till pedagogerna, när det inte är gemensam insamling alltså, och v a d isf? Man vill ju på något sätt visa sin uppskattning för allt de gjort för barnen<3)

.

Så nu är det leedigt  i en mindre evighet (känns ju så för Moje iaf) och sen blir det s k o l a n i höst, vojne vojne. En ledighet som vi ska fylla med massa somrigt härligt mys! Ett par veckor kvar innan H går på semester bara, sen blir det GOTLAND<3

.

.

KRAM

..

..,

.

29 kommentarer till “S O M M A R L O V

 1. Härligt! Passar på att tacka dig för en vacker och inspirerande blogg som förgyller min dag när jag tar paus. Kul med lite glimtar från min stad också 🙂

 2. Jag har fått intrycket att allt sådan är borttaget (säkert för att alla inte har möjlighet att ge). Vad gäller bubbel så bör man väl inte ge bort alkohol (var kanske alkoholfri). Håller med om att man på något sätt vill visa sin uppskattning men en svår balansgång.

  1. Varför skulle man inte kunna göra det? 🙂 Just för att det är till förskolepersonal? Tvivlar på att de kommer öppna flaskan, oavsett alkohol eller inte, under arbetstid och i förskolans lokaler. Genuint nyfiken på vilken oskriven regel du tänker på?

   1. Kanske olämplig att ge alkohol ifall någon har problem eller haft problem med alkohol/missbruk? Svårt att veta om man inte känner personerna väl.

    1. Ok om det är olämpligt så kan det ju skita sig med bara bullar också om man har ett sockerberoende? Aja. Tycker presenten var jättefin 🤗

  2. Jag har aldrig hört att det skulle vara borttaget för att alla inte har möjlighet att ge. Med det mottot ska ingen fira jul med julklappar eller ge födelsedagspresenter.
   Vill man och kan man ge så gör man det. Jag som har råd brukar lägga till för familjer som jag vet inte har råd.

 3. Varför kan man inte ge bort bubbel? Har jag missat ngn kod här 😅😳
  Även förskolelärare är väl människor 🤗

  1. En allmän regel är att företag inte får ta emot alkohol eller annat heller för den delen. Många företag har det i sin policy så är det ganska vedertaget. Förstår att förskolelärare också är människor men som sagt är nog inte helt OK. Har absolut inget att göra med att det är förskolepersonal.

   1. Nej, det är inte en allmän regel. Det delas ut julklappar och liknande över hela privata sektorn varje år i Sverige. Herregud, vi fick t o m en liten julpresent av våra revisorer som är en av Sveriges största. Mutbrott är olagligt men en korg med gott till förskolepersonal kan under inga omständigheter räknas som muta.

    Tror personalen blev jätteglad för korgen och den som eventuellt inte dricker alkohol behöver ju heller inte vara den som tar hem flaskan.

 4. Detta vill lärarna helst ha:
  Uppskattning
  Ingenting
  Blommor/växt
  Välgörenhet
  Spa
  Presentkort
  Bok
  Gåvorna som får ”nej tack” av lärarna:
  Prydnadssaker
  Hemgjorda eller hembakade presenter
  Vin
  // Femina 2021
  Gåvor från enskild elev kan uppfattas som muta.

 5. Äh, lägg av! Välgörenhet, nu får du väl ändå ge dig. Godhetsknarka ska man inte göra på någon annans bekostnad tycker jag!
  Jag hade blivit jätteglad för din present Petra!

  1. Nu var det inte jag som hade en åsikt om detta. Det stod i Femina (Magasin) år 2021.
   Men man får tycka olika. Det vet du va?

 6. Alla jag känner som arbetar inom förskolans värld skulle bli jätteglada för den presenten.
  Ett fint sätt att visa sin uppskattning på & samtidigt känner pedagogerna att deras arbete är värdefullt. Så stort tummen upp på det👍

 7. Jag är hade absolut uppskattat din present . Man blir verkligen glad för uppskattning ( och bubbel är aldrig fel !)
  Önskar er en härlig sommar !

 8. Jag tar gärna en flaska bubbel 🥰 och givetvis dricker jag den hemma 🥳

 9. Ni har helt missförstått. Så klart tror väl ingen att det korkas upp flaskor på arbetstid. Dock har många, privata företag, en policy att inte ta emot gåvor och absolut ingen alkohol. En viss poäng finns det också i att alla inte har möjlighet, rent ekonomiskt, att ge gåvor.

  1. Helt enkel, man ger om man vill och om man kan. Att företag inte tar emot gåvor beror på att det kan uppfattas som en muta. Men…knappast på en förskola 😉 och överlag så dels det ut gåvor/mutor så det sjunger om det inom alla företag. Det är bara ngt man skriver, för att det ser snyggt ut. Iaf där jag jobbat. Tycker det är galet att man inte får visa sin uppskattning utan att det ska tolkas som mutor…

 10. Jag har alltid avstått från insamlingar inför skol/förskoleavslut då jag tänker att pedagogerna ju jobbar där och förväntas göra ett bra jobb för våra barn utifrån sin anställning.

  I stället har jag uppmuntrat barnen att ge en kram, säga några fina ord eller rita ett kort som tack, om de haft en fin relation till pedagogen.

  Själv har jag skrivit mejl/skickat meddelande till några som verkar ha haft en viktig att roll i barnens liv.

  Självklart lär det ju vara roligt att få presenter men jag tror att ord kan betyda mer, när de kommer från hjärtat och bekräftar yrkeskompetens.

 11. Ang välgörenhet som present till pedagoger (tillsammans med blomma) så har vi samlat ihop och gett till barns skolgång via unicef. En pedagog som arbetat hela sitt yrkesliv i skolan och skulle gå i pension sa till mig att det var den absolut finaste avslutningsgåvan hon fått genom alla år.

 12. Att visa sin uppskattning inför någon/något skapar godhet. Vi behöver mer av det i vår tillvaro❣️

 13. Oj vilken diskussion det blev i kommentarsfältet. Tycker presenten var fin även om jag personligen inte hade velat ha bubbel. Mest för att jag inte dricker bubbel. I slutändan tycker jag ändå att det är tanken som räknas.

  1. Men det är väl ingen som tar det för givet?!! Herregud..
   Alla dricker inte saft på flaska heller!

 14. Det kan väl inte vara muta när man går sista dagen för att sen börja skolan???

 15. Jättefin present! Personal som gör ett gott arbete ska uppmärksammas. Om det sedan är med tack och beröm på ett litet kort eller en flaska vin är mindre viktigt. Med goda handlingar kommer fler goda handlingar. /Rektor Lisa

 16. När våra barn gick på förskolan gav jag handgjorda muggar(köpta) som de kunde ha på förskolan, något år gav jag assietter i samma serie. Lite fint att kunna visa sin uppskattning över deras arbete.

 17. Gud vad fånigt att skapa debatt om vad Petra gav förskolefröknarna!
  Jag är förskollärare och arbetar på en förskola och har egna barn som gått i förskola och ett år gav vi pedagogerna varsitt litet kit med en liten flaska vin (de där småflaskorna på systemet är bra!), en pocketbok och något snacks(ej nötter) och det uppskattades oerhört mycket av pedagogerna. Jag och mina kollegor har fått bubbel av föräldrar i sommarpresent.
  Kan inte tänka mig att det skulle vara fel eller straffbart?!
  Nu i år fick vi av en familj vars barn slutar för att börja f-klass i höst en stor bunke med massa choklad och godis och ett fint kort som vi fick gemensamt. Perfekt då vi ju blir gottesugna på jobbet ibland.
  kramar

 18. Som lärare inom VUX (ej kommun) får jag ofta vid kursavslut presenter av mina elever. Alltid lika trevligt att känna sig uppskattad och eftersom det är sista dagen så är betygen redan satta och eleverna går vidare i livet så jag ser absolut inte dessa presenter som en muta.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg