COBBSALLAD

.

Denna måndagskväll var det dags för ännu en härlig sallad och nu var det en klassisk Cobb Sallad! Knaks här ni som jag att ni hört just ”Cobb Salad” i div amerikanska serier och filmer men inte riktigt har haft koll på vad det genetiken är. Ceasarsllad  kan vi ju och denna är lite lika med grillade kycklingen, romansalladen och bacon.. Hittade ett amerikanskt recept som fått höga rating så tänkte att den verkligen skulle blir rätt.

.

.

..

Ännu en varm & solig kväll som gjord för att sitta ute och äta middag, alltså den här sensommaren är verkligen bjussig! Tar vara på varje chans att vara ute på altanen:)

.

.

.

Alltså hur fräsch? Om man gillar blåmögelost iaf och det äälskar jag. Kan moffa hur mycket som helst (H är lite mer sansad när det gäller just det s¨ därför följde jag receptet till pricka med lagom mycket St Agur:) Godare än Ceasar om ni frågar mig men så är jag ju väldigt svag för vinägretter också, tar gärna det istället för krämiga såser till sallad.

.

.

HÖGT RANKAD COBBSALLAD

.

Du behöver: 1 romansalladshuvud, 4 färdiggrillade bröstfileér (såna varma man köper på Ica) 200 gram små plommontomater (jag tog våra egna igen från landet mmm) 1 pkt ekologiskt bacon, 2 kokta ägg, 2 avokados , 130 g St Agur eller likande blåmögelost och gräslök

.

.Dressing: 1 msk rödvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 dl olivolja, 2 tsk worcestershiresås, salt och nymald svartpeppar.

.

.

Gör så här: Dela kycklingenfileérna i mindre bitar (behåll gärna lite skinn för smaken) Tärna tomaterna och strimla salladen, Stek baconet så det blir lite lätt knaprigt och dela i bitar. Skala och dela avocadon, smula osten och kvarta de kokta äggen och lägg upp allt fint på en stor tallrik. Strössla över hackad gräslök. Blanda alla ingredienserna till dressingen och servera till (eller ringa över direkt)

.

..

.

Servera gärna lite vitlöksbröd till salladen. Mums.

.

Har ni kommit tillbaka till jobb och rutiner och vardagen än vänner? Släppt taget om det där uunderbara bekymmerslösa sommarlivet. Jag tar det något soft fortfarande, kan inte riktigt släppa sommaren och semesterkänslan än känner jag. Har lite svårt att ta tag i saker känner jag och strukturera upp det där vardagslivet igen. Hämtar Moje tidigt i skolan och så går vi och köper en glass. Vill bara njuuta mera och gärna sitta uppe länge under parasollet och prata och gärna ta ett glas vin i kvällssolen eller gå och köpa smågodis nere på stan både på en måndag, tisdag, onsdag och torsdag:)

 

Kanske har just med vädret att göra (När det blir kallt och blåsigt så ska jag också bli ickesomrig och höstseriös:)

.

.

Ha nu en fin kväll alla!

.

KRAM

.

.

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “COBBSALLAD

 1. Jag brukar göra en Kalifornisk Caesarsallad och en annan variant med bacon och potatis men här fick jag ytterligare en ny maträtt att testa. Tack för det tipset! Här försöker vi också ta vara på varje minut av det fina vädret och jag har också svårt att ta tag i vardagen. Jag klamrar mig kvar i allt det härliga så länge jag bara kan. Ha en fin vecka! Kram //Tina

 2. Ett tips för att komma ihåg vad som är i en cobb:
  e-egg
  a-avocado
  t-tomato

  c-cheese
  o-onions
  b-bacon

  Salladen får man komma ihåg själv 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.