RÄKMACKANS DAG

.

Ja idag är det ju alltså Räkmackans dag hurra! Och så klart så bjöd jag på det till middag här hemma denna fredag och  o m det var gott. YUM. Har ni ätit räkmacka idag (eller räkor s m ö r g å s som det heter, har tom förbjudit mina barn att säga ”macka” för att det låter så fult haha! De får inte säga morsan och farsan heller. Mamma, pappa och smörgås ska det vara:)

.

.

.

Att göra en riktigt smarrg Räksmörgås är ingen vetenskap, det gäller bara att ha rätt och bra råvaror.

.

.

PETRAS RÄKSMÖRGÅS

2 portioner

Du behöver: 2 skivor lantbröd, 600 oskalade färska räkor,1 msk rom, ca 1 dl Hellman´s Seroiously Good Mayonnaise (bästa, har inte smakat någon hemvispad som är bättre) 2 ägg, smör, picklad rödlök, picklade senapsfrön, 4 skivor hyvlad gurka, 4 blad kruksallad, lite dill och ett par klyftor citron.

.

Gör så här: Pickla rödlök och senapsfrön (som först har kokat i lättsaltat vatten i 40 min) i 1-2-3-lag om du inte köpt färdigpicklad.  Stek brödet på båda sidor i rikligt med smör på medelvärme. De ska bli krispiga och inte brända. Lägg och svalna på hushållspapper. Skala räkorna n o g a. Koka äggen så att de blir hårda, ca 8-9 min. Bred någon matsked majonäs på varje brödskiva och lägg på ett par salladsblad. Klicka sen på resten av majjon och lägg sen på gurkskivor, räkor, skivat ägg och en klick med rom. Strössla över hackad picklad rödlök och lite senapsfrön. Krön räksmörgåsen med lite dill och så en citronklyfta -KLART!

 

.

Nu ska det bli fredagsmys med sjuk liten Moje här! Han har haft hög feber idag och mest bara sovit stackarn. Har lovat att vi ska ligga i soffan allihopa, han ska få favoritglass och jag ska klia honom på ryggen. Hoppas han är piggare imorgon lilla älsklingen<3

.

.

KRAM

.

.

.

 

1 kommentar till “RÄKMACKANS DAG

  1. Räksmörgås är alltid gott, men picklad rödlök har aldrig funnits med på en traditionell räksmörgås. Den höjer inte ens smaken utan bara förstör smakbilden och tar över. Enligt min smak så är det mest restauranger som inte kan sina smaker och kök som lägger på syrad rödlök på allt på menyn då de tror att det är inne. Fast smaken är olika 😉. Vilket du nog förstår vid detta laget blir jag lite galen när jag får syrad rödlök på min mat 😂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg