PEPPARKAKSKLADDKAKA

.

Kladdkaka som står och svalnar i köksfönstret

.

Välkommen härliga December!

.

En riktig  favoritmånad för mig och många andra och idag är det alltså den första och här var det lucköppningar och tvkalender imorse som vanligt –  i år är det Kronprinsen som försvann. En påkostad jättesnygg och så där magisk julkalender. Riktig spännande tyckte Moje sex år men jag saknade någon form av humor! Ska det väl vara när det är för barn (och vuxna, vem gillar inte när de smyger in lite ”vyxenhumor” Typ som Tusen år till julafton, det är tjejernas favvo all time!) Men vi får se om det kommer:)

 

Ho,ho,ho idag har jag iaf jobbat av maassor. Skönt men väldigt intensivt! Kakan på picsen ikväll bakade jag alltså inte denna torsdag utan i förrgår (tror jag? Gaalet dagvill just nu) Och den blev en riktigt gullig hit för detta är en gosig mojsig kladdkaka med choklad men även  med pepparkakssmak. Hur m u m s som helst. Gillar man pepparkaksdeg (som jag älskar, helt livsfarligt att börja smaka på haha) så gillar man absolut den här. Ja ni måste prova!

.

..

.

PEPPARKAKSKLADDKAKA

.

Du behöver: 200 g smör, 3 dl strösocker, 1 kryddmått salt, 3 msk kakao, 1 msk pepparkakskrydda, 3 ägg, 2,5 dl vetemjöl (detta är recept för 8 bitar men min form är alltid för stor och jag gjorde trippelsats)

.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform med smör och störa med ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, kakao och pepparkakskrydda, rör sedan ner ett ägg i taget.  Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut och låt kallna helt i kylskåp eller vid öppet fönster. Pudra med florsocker och låt bli rumstempererad innan servering. Servera med grädde (eller lingongrädde)

.

.

.

Pepparkaksgubbeströssel (hur gulligt på tex varm choklad med vispgrädde till barnen) hittade jag på vanliga Ica.

..

Oj nu kom Moje förbi mig här och visade att han tappat en till tand! Stackarn han är typ tandlös nu fram haha (men sååå söt:)

..

Ha nu en riktigt mysig och skön Decemberkväll alla🤍

.

KRAM

 

 

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “PEPPARKAKSKLADDKAKA

  1. Hej! Ser smarrigt ut! Jag har ett gammalt recept på gott, enkelt matbröd till jul. Jag brukar ta 2dl farinsocker. Tycker det blir för sött annars, men det är en smaksak. Trevlig helg!
    Farmors pepparkaksmacka:
    1 tim 15 min
    Ingredienser
    • 4 dl vetemjöl
    • 234 g rågmjöl, grovt
    • 3 dl brun farin
    • 8 g bikarbonat
    • 1 tsk mald kryddnejlika
    • 2 dl brödsirap
    • 3 dl mjölk, standard 3%
    • smör, till formen
    • ströbröd, till formen
    Gör så här
    • En portion i receptet motsvarar en limpa. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en limpform.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och mjölk och blanda till en jämn smet.
    • Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 60 minuter. Låt brödet svalna i formen.

  2. Mums! Gulligt med de små pepparkaksgubbarna också 😀
    Men hur stor form är receptet beräknat till & hur stor var din form & hur länge hade du din kaka i ugnen?
    Blev många frågor 🙈

  3. Så fint med dom små pepparkaksgubbarna🤎vilket märke är dom ifrån? Frågade på Ica här hemma men dom hittade inte dom.
    Tack för alla mysiga recept du delar🎄
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *