JULGRANEN ÄR PÅ PLATS!

.

Så är det inne och på plats och dekorerad – årets ståtliga Silvergran! Som kanske är den grannaste gran i stan och som inte doftar illa (som någon sa) utan väldigt friskt och fräscht. Skulle säga att Silvergran är ett mellanting av Kungsgran och Rödgran – lite mer glad och spretig än en Kungsgran, har en annan form, och doftar och så har den en sval grön färg (Hittade den hos Smålandsgran på nätet) Och dekorationer i år är en del gammalt och nostalgiskt och en del nytt och fint. Kör på en glad lite smutsrosa/beige/rosröd/vit/silver blandning där det mesta är danskt. Ett pynt som är både lite kul & barnsligt & tjusigt – precis som det ska vara!

.

.

.

Såna här stoppade broderade fina tyghängen har vi rätt många av både från Broste och Ferm Living.

.

.

.

De här känner ni ju igen – Sofias vackra Svenskt Tennblommor i papper

.

.

 

Poppissvampar i glas från Artelleriet. Köpte alla som fanns kvar:)

.

.,

 

De långa stora silvriga kulorna är från Svenskt tenn men finns inte längre. Kottar i vit porslin är fynd från Plantagen för några år sedan.

.

.

Rosetter i jute – superfina från Classe O. Löp och köp.

.

.

.

De pudriga klassiska porslinskulorna, som funnits ända sen 60-talet,  kommer från Lyngby Porslin. T r o r de underbara roströda danskrandiga kulor är från Ferm Living.

.

.

.

Har rätt många såna här silvriga julhängen från serien Karen Blixen Rosendahl i granen. Blir lycklig av lite lyxigt julglitter också

.

.

.

I toppen – vår gamla julstjärna från Georg Jensen. Jugransfoten är  galet tung och gammal och från Bruka.

.

...

Och julveckan är här! Nu är det inte många dagar kvar ojojoj. Är ni i fas vänner och hunnit med det ni ska och tänkt göra? Jag skulle säga att jag är hyfsat  faktiskt, kanske hunnit mer än jag brukar. Men tiden räcker ju aaaldrig riktigt till ändå inte sant:)

.

Nu ska vi bygga pepparkakshus här (julstressmigränen här äntligen släppt) men vi ses imorgon igen raringar!

.

KRAM

.

.

.

9 kommentarer till “JULGRANEN ÄR PÅ PLATS!

  1. Så galet fin julgran ni har! Åååh! Älskar den.. god jul bästa du glöm inte att njuta lite innan julafton

  2. Underbart grön och grann! Och så många fina dekorationer, älskar svamparna och ångrar att jag inte köpte ett gäng när jag stod och tallade på dem, svampar sägs ju bli en stor trend 2023 överlag i inredningen har jag hört, hmm spännande.
    Christian & Sofie på Arte ligger banne mig alltid steget före och i granen kan jag absolut tänka mig svampar, i övrigt not so much kanske.
    Blommorna från Tennet skulle jag också vilja ha ett gäng av, men blev för snål och köpte crepepapper på Söstrane Grene och knåpade ihop liknande själv. Tips faktiskt, finns pistiller och allt möjligt till att göra papperblommor med där.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg