SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

.

Igår lagade jag ju denna maagiskt goda klassiska italienska secondo rätt – Saltimbocca! Och vet ni den är inte ett dugg komplicerad att få till – få ingredienser och ja väldigt basic matlagning. Till min Saltimbocca serverade jag en potatiskaka och det är ju inga konstigheter heller egentligen. Jag följde inget recept slaviskt utan höftade bara till det och den blev yummie. När det gäller goda potatisrätter så är ju allra viktigaste – rejält med fett och salt:)

.

.

.

Det är något med kombon tunn skivor kalv + prosciutto + salvia + marsalavin + smör som bara gifter sig så otroligt bra! Du kan servera Saltimbocca med pasta, ris, potatis eller en sallad. Det är kalven som är själva huvudrätten.

.

..

.

Lovade ju receptet igår och det kommer här. Ni m å s t e prova om ni inte gjort detta, som sagt bland det godaste jag vet.

.

.

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

4 portioner

.

Du behöver: 8 st tunna skivor kalvinnanlår eller kalvschnitzel,  8 st tunna skivor prosciutto, 8 st färska salviablad, vetemjöl, salt och peppar, 1 dl kalvbuljong, 1 1/2 dl marsalavin (eller torrt vitt vin) Arlas smör och rapsolja.

.

Gör så här: Banka ut köttet tunt och dela schnitzlarna på mitten. Skär prosciutton i samma storlek som köttet. Lägg en skiva prosciutto och ett salviablad på varje köttbit och fäst med en tandpetare. Salta försiktigt (skinkan är salt) och peppra. Vänd köttet i vetemjöl. Stek köttet i ordentligt med smör + olivolja (eller som jag i Arlas smör & rapsolja) tills de är genomstekta. Lägg dem på ett fat/panna, ta ut tandpetarna och håll varmt. Vispa ner vin och buljong i pannan och låt sjuda under omrörning tills såsen har reducerats till hälften. Smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt tillbaka kötet i stekpannan, skeda över såsen och värm litee. Servera med valfritt tillbehör och NJUT

När det gäller min mumsiga potatiskaka så gjorde jag ungefär så här: Tog 750 g skalad mjölig potatis och hyvlade på mandolin. Skar en halv purjolök i tunna skivor. Klädde sen en form med bakpapper och hade först i hyvlat smör i botten sen potatis, purjolök, riven parmesan, grädde, lite hyvlat smör och salt och peppar och gjorde tre varv med detta. Avslutade med ett tunt lager potatis och sist lite smör. In i ugnen på 225 grader i först 10 min sen på med folie och sen ytterligare 30 min. Ta ut kakan, låt den svalna något och lägg upp den på en skärbräda och stansa rundlar eller skär fyrkanter i portionsstorlekar.

..

Idag har vi fått  snö i Småstaden och helt plötsligt så blev det extremt vitt och vintrigt igen! Inte det man önskar direkt men det är ju faktiskt bara början på februari (Lätt att man går all in för vår redan den här årstiden eller ur 🙂 Så fram med täckkappa och Inuikiis till långpromenaden som jag ska ta här med en bra podd i lurarna (Får se vad det blir, finns ju så ootroligt mycket poddar numera så man vet inte vad man ska börja lyssna på och vad som är bäst! Det tar ju liksom 1 timme att lyssna klart på e n podd och man har ju inte all tid i världen att gå runt avskärmad med lurar… Känns som man inte har tid att lyssna på halvdana poddar – kanske några tips!? Jag saknar btw fortfarande Mannheimer och Skäringers, de var s å bra och speciellt i början. Vill helst ha massa humor och kloka samtal!)

.

Ha nu en riktigt skön söndag alla!

.

KRAM

.

.

.

 

7 kommentarer till “SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

  1. Min favvorätt också! Tänkte på Casall träningskläder. Superhärliga men tips här är att skicka efter från Ellos när det är 40 %… Köper mina träningskläder där och har både Casall och Röhnisch som nästan är favvo före Casall. Skönt med bra träningskläder som man trivs i.

  2. Det såg ju fantastiskt gott ut, mums!
    Jag har just nu fastnat för thisis40-podden, så jäkla härliga tjejer som bjussar på sig själva.
    Det är min onsdagsrutin att lyssna på veckans avsnitt, jobbar hemifrån på onsdagar och det är helt ok att sitta med lurar på för det finns inga kollegor runt mig som vill prata 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg