FIXA NYTT & FRÄSCHT ENKELT

INNEHÅLLER REKLAM FÖR ROOM101

.

Semmeltider och fredagsfika i vårt gamla lantliga kök!

.

.

Heeeeej  fredagsbloggen!

.

Long time no see vänner! Ja herregud vilket sk-tvecka det blev, sjukdomar och läkarbesök och trist värre. Inte mycket kul att blogga mao… Och v ä d r e t gör ju så att man tappar den där riktiga fredagspeppen ändå, regn och rusk här i Småstaden och jag blir rätt påverkad av väder faktiskt! Är ni likadana?? Blåst gör mig irriterad haha (ja faktiskt), lågtryck och regn gör mig trött och seg (och inte sällan lite huvudvärk också) snöfall får mig att känna mig så där mysigt lugn och sol gör mig H.A.P.P.Y Så klart:) Japp hormoner och vädret styr hela mitt liv känsloliv verkar det som!

.

.

.

Äälskar de här sprillans nya glaslyktorna Helix på köksbordet! Så galet vackra. Finns här (nu med 25% off så passa på)

.

.

.

Inte suupersällan får jag ju lite bassning och kommentarer om att jag shoppar alldeles för mycket och för ofta osv. Och ja så kanske det är i b l a n d men det är absolut inte alltid och inte överallt! Jag tar också till vara på och återanvänder osv. Ta vårt kök tex, hereregud det måste ju snart anses som antikt på riktigt, iaf i influencerland haha. Här inne bytts det minsann inte ut och görs om i parti och minut, vårt Kvänumkök är nämligen ARTON år gammalt! Sug på den liksom:) Och eftersom det  fortfarande nästan är i skick som nytt och har superkvalité (jo vi har lackat om det en gång) så kan vi inte slänga ut det bara för att så där. Och jag tycker faktiskt att det här köket är jättemyisgt fortfarande, det är liksom v å r t hemtrevliga gamla familjekök som vi haft sen första barnen var små, så vet jag inte vad vi skulle ha för kök  här istället. Absolut det finns urläckra moderna kök, very 2023, som jag dreglar över  ibland men jag är lite rädd för att man tröttnar och de snabbt känns omoderna och ett kök byter man ju inte enkelt ut efter några år liksom. Om vårat kök tex istället hade gjorts i den stil som  var mest poppis 2005 och inte i vår klassiska stil (med högblanka liggande luckor och lååånga handtag och tjocka ekskivor osv) så hade jag nog kräkts på det ganska snart. Så vid byte skulle det nog bli ett till kök i gammal klassik stil från Kvänum, fast lite annorlunda planerat och med andra färger/material…

.

Men man kan ju fräscha till och skapa ny känsla ändå – utan att göra några större rockader alls! I köket kan man måla om luckor, byta bänkskivor, måla väggar, skifta vitvaror och byta golv om man vill göra lite mer. Annars kan ju ett par nya lampor, köksstolar, textiler. porslin, lyktor, växter eller annat göra s å mycket.

.

.

..

En ball vas med rejäl size kan ge ett helt rum en ny känsla. Den här nya underbara vasen i köket, bucklig, lyxig och snyggt mörkbrun och som jag fyllt med krispiga ranunkler och gröna bollar, tar verkligen sin plats och finns här.  (Jag har large)

.

.

.

Lite nya fina fräscha stickade kuddar på lilla köksbänken i perfekt svalt beige finns här

.

.

.

Nu ska det tändas ljus i hela huset och mysas inne medans regnet piskar mot rutorna!

.

.

Vas, lyktor och kuddar finns på ROOM101, denna helt suveräna inredningsbutik på nätet! Och fortfarande är det 25% off på ALLT med koden PHILIA25

Något som jag tycker är kul med just den här butiken att den drivs av ett par riktigt drivna och kreativa Skånetjejer (och den har inte funnits mer än något år) som verkligen har koll på inredning!

.

.

Ha nu en finfin fortsättning på fredagen alla!

.

KRAM

.

.

.

28 kommentarer till “FIXA NYTT & FRÄSCHT ENKELT

    1. Håller med! Så nedvärderande. 😏. Tycker det ofta slinker med sådana trista kommentarer.

      1. Det är en sak att lyfta det man själv tycker är fint…men måste man verkligen ”kräkas” på andras smak och vad många andra har i sitt kök. Nä, sjukt oskön kommentar!

        1. Det måste vara jobbigt att ta allt personligt i en blogg där ni inte ens känner människan som skriver. Petra skrev att H O N hade kräkts på den stilen i S I T T kök. Det hon tycker är gräsligt tycker någon annan är snyggt. Det kallas bara olika smak och tycke 🤗

          1. Helt okej att Petra får skriva nedvärderande om andras smak men ingen annan får kommentera negativt om Petras stil?? Märkligt 🤔

          2. Fast jag måste säga att jag föredrar feel-good bloggare som inspirerar och bjuder på härliga bilder utan att kräkas och vara nedlåtande. Men det är väl en smaksak antar jag.

          3. Petras stil kommenterasväl hej vilt hela tiden. Men du Carina är inte offentlig heller antar jag? Tycker inte det är ngt fel att skriva som hon gjorde. Det finns mycket jag ”kräks” över som tex carpe diem eller lösabokstäver som bildar ordet LOVE.
            Om ni ärnöjda med era kök eller cad det nu jan vara så är det ju det som är viktigt?!
            Har ni aldrig uttryckt ngt liknande om något någonsin? wow i så fall å grattis! 🤗

          4. Men Åsa, även jag spyr över vissa saker men grejen är att jag inte har behov av att meddela det till alla. Hur menar du att det skapar värde eller är ok? Är det inte den typen av retorik man önskar att man slapp? Att hela tiden få häva ur sig det man tycker, även om det sårar? För inte vill du att nån skriver så om Petras kök, eller tycker du att det också hade varit ok?

          5. Jag hade inte som mening att såra någon och jag har inte skrivit till någon enskild person och haft trista åsikter om vare sig kök eller smak. Jag ville skriva mina tankar om att det kan vara bra att tänka långsiktigt när man göra större renoveringar. Att tänka att man ska trivas länge med sina val. Jag valde just ett sånt modernt 2005-årskök i en nybyggd lägenhet som jag bodde i innan vi köpte huset och jag tröttnade på det efter ett år. Bara min egna smak och åsikt gällande den köksdesignen. Inte alls mening att såra någon här, var som sagt bara en uppmuntran till att välja något man kan gilla länge så slipper man riva ut köket efter 6-8 år.

            (Själv blir jag absolut inte sårad om någon skriver på någon sida att de tex kräks på beige influenserhem men det är ju lite annat om någon skriver direkt till mig och säger till mig att jag kräks på DITT hem😊)

          6. Anne, Petra pekar väl inte ut någon? Återigen. Om man trivs med sin stil vad det nu må vara. Det är ju toppen och det som är viktigt. Men det som sker här inne är mest att leta fel hos den som skriver. Petra skriver ju om sina tankar och känslor för vad hon skulle trivas med eller inte. Det kan väl aldrig bli fel?
            Om hon inte trivs med att gå upp några kg..får hon inte skriva det då för att då känner andra att de blir kränkta för att de inte är pinnsmala..and so ön. Eller att hon avskyr att vara blek, pissar hon då med automatik på alla, som jag med ljus hy och fräknar? Risiga exempel, jag vet, men enklast är väl att skippa Petras blogg om man nu känner att man blir så besviken och ledsen. Eller?

          7. Nej vet du vad Anne, det är inte den retoriken _man_ önskar att man slapp (du kanske, men ta inte på dig att tala för oss andra). Petra har inte pekat ut någon och kan alltså omöjligt ha sårat någon. Hon har inte sagt att ditt hem är något hon kräks över, hon har skrivit att det är klokt att inte följa trender när man gör så stora renoveringar som att byta ut ett kök. Hon har tagit en trend som exempel som hon (hon!) skulle kräkts på och velat byta ut alldeles för snabbt.

            Läs vad som står istället för att läsa in (och förfasas) över något som faktiskt inte finns.

  1. Att byta vitvaror, måla väggar och alla luckor, lägga nytt golv och addera nya bänkskivor tror jag räknas som nästan ett nytt kök….Eller är det bara jag?

    1. Nja det är det inte. Ett nytt kök då river man ut allt och köper en ny stil helt enkelt. En ny stomme. Vi har bytt slitna bänkskivor, kran, lackat om luckorna och bytte handtag. Det går inte att jämföra med att riva ut allt för det är väldigt mycket dyrare och väldigt mycket mer material som bara hivas ut.

      1. Alltså jag försökte göra en poäng av att Petra byter ut allt och säger att hon har behåller köket ur en hållbarhetsstrategi. Ditt kök är säker toppen 🤗

  2. Jag känner precis som du ang väder. Det påverkar mig jättemycket….skiner solen så behövs inget mer för att man ska må bra och när det är grått och ”fult” sänker det humöret helt…

  3. Jag har precis ett sånt där ”kräk-kök” som du beskriver. Inte så att jag jublar och hoppar jämfota över hur snyggt det är, men i bra skick och ur hållbarhetssynpunkt känns det inte rätt att ingripa, även om suget finns. Lite trist förstås att läsa att du skulle kräkas över mitt kök, men jag förargas inte nämnvärt. Däremot skulle jag aldrig skriva en sån kommentar hos dig, oavsett vad jag tyckte om nåt. Det skulle helt enkelt inte kännas värdeskapande. Fridens liljor och allt det där

    1. Skillnaden är att hon inte har kommit hem till dig och kommenterat ditt kök. Hon har heller inte skrivit att hon skulle kräkas över ditt kök. Det är en milsvid skillnad mellan det Petra faktiskt har skrivit och det du nu påstår att hon har skrivit.

        1. ”Fint” att se att elaka tjejgänget från gymnasiet har funnit varandra på Petras blogg.

          Hade du pluggat istället för att ägna dig åt att vara elak hade du förstått Petras text utan att någon behövde förklara den för dig.

  4. Men vet ni, det här blev helt fel!
    Petra, ja visst du har ditt ”gamla” kök men köper soffor som kostar drygt hundra tusen. Varje dag visar du oss plagg och inredningsdetalje er som ska köpas. Det är ju det som det reagerads på!
    Försök hitta andra infallsvinklar, hållbara!!! På riktigt!!!

    1. Det var ju det jag försökte i detta inlägg men där jag faire la bête så att säga☺️ (och det ena behöver väl inte utesluta det andra?)

  5. Tycker ditt kök verkligen är superfint så förstår att du vill behålla det 😊 Älskar att du visar upp allt från budget till lyx, blir sååå inspirerad.
    Ha en fortsatt fin helg 🤗

  6. …..men ARTON år är väl ingenting för ett kök (om det inte är vandaler som bor där förstås), minst TRETTIO år håller ett kök.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg