SÖNDAGSMIDDAG – FRIKADELLER I TOMAT & PAPRIKASÅS MED LINGIUNE

,

Söndagsmiddag serverad i matsalen varsågoda! Eller vi körde som så ofta på söndagar en linner, passar familjen bäst. Först en matig & mumsig brunch vid 10-11-tiden och sen lunch-middag sen vid 15-16-tiden och så något litet och gott på kvällen. Kan vara nachos eller thé och smörgås eller charbricka osv. Gillar att ta lite extra tid på mig i köket på just söndagar. Spela skön musik och laga härlig mat åt familjen med massa kärlek, mmm. Det ska d o f t a av god mat i huset på söndagar! Eller av något nybakat. Det är sånt mys och den bästa avslutningen på veckan om n i frågar mig<3

.

.

.

Idag gjorde jag Italienska frikadeller i en tomatsås som blev gaaalet goda. Ja jag blev skapligt nöjd själv också haha för det tasmakade verkligen mums! Ni måste prova det här – så saftiga frikadeller i den där mustiga härliga såsen, linguine och så en endivesallad med burrata till. Älskar verkligen italienskt och pasta, bästa att ta till när man inte riktigt vet vad man ska bjuda på för det funkar alltid:)

.

.

.

Tillbehör en snabb och enkel endivesallad: Endive med små perfekt mogna kvisttomater, burrata och en rejäl skvätt vinägrett med hackad färsk basilika.

.

..

.

ITALIENSKA FRIKADELLER MED TOMAT & PAPRIKASÅS

.

4 personer

.

Du behöver till Frikadellerna: 500 g nötfärs, 1 ägg, 0,5 dl tomatpuré, 4 dl parmesanost, finriven, 1 dl hackad bladpersilja, 1 tsk salt, svartpeppar Till tomat och paprikasås: 1 burk grillad paprika, i olja, 1 gul lök, hackad, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 msk tomatpuré, 500 g finkrossade Muttitomater, 1 dl vatten, salt och svartpeppar. Till servering: linguine, bladpersilja, riven parmesan, finrivet citronskal

.

Gör så här med tomat och paprikasås: Hacka de grillade paprikorna. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och mixa såsen slät.

Frikadeller: Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar av smeten. Lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 minuter.

Servering: Servera frikadellerna och såsen med nykokt linguine eller spagetti och toppa med persilja, parmesan och citronskal.

.

.

.

Helt galet gott och perfekt söndagsmat

.

.

Åh idag upptäckte jag att min AirPods var försvunna och såg på Hittappen att de senast var använda av mig nere på gymmet. Funderade och insåg att jag kanske tappat dem utanför men där fanns ju inga AirPods . Fanns inte inne i gymrecpetionen heller och då tänkte jag att jag skulle kolla de olåsta skåpen utifiall att de var eventuellt var glömda där. Inte troligt att de skulle ligga kvar efter ett par dagar och nej de var mycket riktigt inte där… Men i första olåsta skåpet jag öppnade stod mina Inuikiis helt plötsligt? Hade inte ens märkt att de var borta.  Snacka om virrig person men vilken t u r jag hade att de fanns kvar så ingen norpat dem också, måste lagt AirPods i skåpet när jag bytte om och glömt både dem och skor. (Jag som var så stolt att jag var den enda i familjen som inte slarvat eller tappat bort mina en enda gång!:)

.

Ha nu skön söndagskväll vänner!

.

KRAM

.

.

.

6 kommentarer till “SÖNDAGSMIDDAG – FRIKADELLER I TOMAT & PAPRIKASÅS MED LINGIUNE

  1. Oh my vad det ser gott ut👍 Här blev det stenugns pizza med helgrester, inte helt tokigt💞

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg