ALLA UNDERBARA SAKER

REKLAM FÖR ROOM101

.

Jag ÄLSKAR ju att omge mig vackra föremål och möbler! Att skapa intressanta och fina stilleben, hörn och miljöer. Gillar att ögat har många olika ställen att titta på och sen är det så kul att plocka runt och fixa och göra lite nytt och ju fler platser för det – more fun for me! Vad gillar jag då? Lite allt möjligt och lite olika stilar men jag är ju svag för teman i färg och form. Allt står på en plats av en anledning, inte bara för att jag har något över eller ett tomrum:)

.

Nu är jag ju inne i det skandinaviska (främst danska) och avskalade med härliga spännande former! Bulligt, runt och organiskt. Lite nytt underbart fint får flytta in, lite annat flyttar ut (säljs eller skänks eller bara sparas i förrådet)

.

.

.

Det här gigantiska marmorfatet är ett w o w-föremål. Alla ser det och kommenterar och det drar verkligen ögat till sig. Tungt som satan. Finns olika varianter på dessa fat men jag tycker detta är klart maffigast och finast (Finns här)

.

.

.

Hos tjejerna i butiken ROOM101 finns ju även dessa ljuslyktor som jag visat tidigare. Passar i alla rum och har också en sån där annorlunda form som man s e r. Finns här.

.

,

.

Pudrigt och ljust men med varm känsla hos mig! Gillar när tonerna går åt taupe, svagt rosa, valnöt, blekt natur, svart, linne… Därför väljer jag textiler och saker som går i just de färgerna så det blir harmoni (Mörkbruna bulliga vasen finns här)

.

Är ni också är lite sugna på att shoppa nytt och vårigt till hemma  så kan jag ge er en finfin rabattkod åt er

PHILIA25 som ger er mina läsare hela 25% på ALLT i butiken hos ROOM 101. Sååå mycket fint att fynda…

.

.

Här har jag själv landat på min bästa plats i världen – GOTLAND – på sportlov och jag loovar att jag kikar in snart igen med ett inlägg härifrån (Fast jag just nu är ganska trött på alla neggon, tom storleken på mina fötter är det fel på liksom??)

.

STOR KRAM TILL ALLA GLADA & GOA!

.

.

.

29 kommentarer till “ALLA UNDERBARA SAKER

 1. Ljuslyktorna är fina, men de är en exakt kopia av en ljuslykta jag har hemma. Ärvt av farmor och är osäker på märke, möjligen något finskt. Nån gång har jag sett dem på loppis också.

 2. Tror ingen har pratat om din stl på fötterna…men att modellen på skorna (utformningen av sula vs tygdel ) ser väldigt liten ut och på bild ser den ut som en barnsko. Ser du inte det själv om du kollar på fotot? 🙂
  Hoppas ni har en härlig vecka framför er. nu Här ska jag jobba.

  1. Håller med dig Åsa. Petras sko storlek har öht inte diskuterats. Bara att dessa skor SER små ut. Det borde Petra själv kunna hålla med om också och bara skratta åt saken!! 🙂

 3. Jo sånt är kul men jag letar på loppis. För mig är halva nöjet jakten på den rätta saken på loppis/second hand.

 4. Hej jag undrar var den vackra teckningen på väggen kommer från. Önskar dig en fin semester.

 5. Skulle uppskatta tips på obetalda samarbeten lite oftare, liksom bara dem som känns ”äkta”. Tyvärr händer det inte så ofta numer, typ ett inlägg av tjugo! Visst jag skrollar bara vidare men blir bara nåt enstaka inlägg i månaden kvar tyvärr att läsa. 🙈

 6. Skrattade högt åt beskrivningen av marmorfatet: ”Tungt som satan” 😂. Så kul skrivet.
  Äsch, skit i kommentarerna på sneakers-inlägget! Det var nog inte så illa menat utan som Åsa skriver att det var mer om själva skon än om dina fötter. Den skon ser nog liten ut i min (38) strl också. Det är ju sulan som gör det. Ha det så fint på Gotland.

 7. Tror inte du behöver vara orolig Petra. Någon skrev att du inte alls verkade ha små fötter… utan säkert helt normala.
  Tur för dig, värre för mig med 36, tydligen helt onormala fötter.
  Jag som tycker jag kan göra så mycket normalt med dem, springa, vandra och allt annat.
  Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
  En stor kram till dig Petra!

   1. Du kan väl själv scrolla tillbaka till föregående inlägg. Någon(du ser säkert själv vem) skrev att… jag tror inte Petra har särskilt små fötter utan helt normala.
    Så både hennes fötter och skostorlek har av någon anledning diskuterats.
    Jag lägger ner detta nu. Allt jag önskade var lite vänligare kommentarer.

 8. Men lägg av! Du får vara beredd på kommentarer, både positiva och negativa!
  Du bedriver ju en form av reklam, vi ska ju reagera och reflektera! Vill du bara ha positiv respons måste du nog byta jobb!

  1. Håller med dig Ullis hon har ju en kommentarsida och får väl samarbete efter hur mycket vi skriver om vi inte är här inne och kommentarer får hon inga samarbeten

 9. Låter härligt med Gotland! Jag sökte för ett tag sedan på just Gotland på din blogg. Jag var sugen titta på den gotländska inredningen (som jag också gillar!). Har inte följt din blogg sen starten. Fick en träff på ”Pippi long stocking is back in town”. OMG! Sötaste lilla Bea i flätor❣️❣️❣️ Jag förstod också varför ni kallat henne Bea Bus! Såg verkligen gulligt busig ut!

 10. Att försvara min kommentar att det såg ut som barnskor var nog bara vinkeln på fotograferingen…. inget illa menat och inget om att dom var fula eller snygga.. Bara en reaktion på bilden. Härligt med Gotland
  Jag ställde en fråga tidigare om du/ni influensers börjar märka av den höga inflationen…färre företag som vill ha samarbeten för dom måste ju känna av att dom säljer mindre. Troligtvis kommer det att märkas mer nästa halvår….när många med höga lån och höga energikostnader och hög inflation har tagit av sina sparade pengar för att överleva.

 11. Har du inga personliga saker i hemmet. Sådant som barnen gjort, något man ärvt som inte ”passar in” men som betyder mkt. Ditt hem är fint men känns opersonligt med bara nyköpta saker. Som en utställningslokal. Men det är väl tanken kanske

  1. Jag har inte ärvt mycket saker att ha framme nej. En gammal minkpäls och tekoppar efter farmor, en pepparkvarn efter farfar och en servis efter mormor:) Saker som barnen har gjort har vi inte framme bara för att utan mer tillfälligt. Men mitt hem är ju personligt eftersom det ju speglar min smak och tycke och det förändras också med tid, det finns både auktionsfynd och en hel del nytt hos mig och jag har skapat det med mycket tanke och kärlek. Sen när det kommer till prylar som betyder mycket – jag är eeextremt osentimental och tycker inte att prylar betyder så mycket alls. Människor, djur, platser, minnen betyder mycket för mig.

  2. Millan, din fråga fick mig att tänka efter. Jag känner att jag har ett personligt hem, får ofta höra det av människor som är hos oss. Men det är inget som är ärvt. Det är en stil som jag blandar, nytt och gammalt. Ett antikt slagbord tex och ett vackert lerfat som är vitglaserat med frukt i på bordet. Förstår inte riktigt din fråga till Petra och det fick mig att reflektera över hur jag själv har det. Tror inte det är mycket jag skulle vilja ärva av mina föräldrar, då vi har extremt olika smak. Jo, en oljelampa snodde jag med mig från landet hahha. Det ska vara den då.

  3. Håller med; går liksom att klicka hem hela hemmet på en helg om man så vill. Men att klicka hem nån grej och blanda med antikt, ärvt och nåt som barnen skapat så har du din personliga stil. ✨

   1. Men vad är det här för kommentar? Vad får en person att skriva något sådant till en som precis visat upp bilder på sitt hem och uttryckt glädje över det?

    Om du kollar runt i hemmet så ser du att det inte går att ”liksom klicka hem hela hemmet på en helg”. Det är personligt, det är Petras stil och allt finns inte ett klick bort. Även om det hade gjort det så hade det ändå inte betytt att hon har ett opersonligt hem.

    Men om man får din personlighet när man omger sig av en massa ärvda saker kommer jag passa mig noga nästa gång någon vill skänka mig någon gammal släktklenod.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg