MIDDAG PÅ EN SÖNDAG – KYCKLING FRANCESE

.

Men ssssnälla hur gott var inte det här! Här har ni något för alla er som precis som jag älskar italienska smaker, syrligt och krämigt. Svängde ihop en Francese här hemma och det var första men absolut inte sista gången kan jag lova. Gud bad jag gillar att laga mat förresten! Bland det roligaste jag vet faktiskt, iaf när det är helg och man har massa tid på sig att välja vad man ska äta och sen tillaga i lugn och ro med massa massa kärlek. För så är det ju, lagar du något med kärlek, tid och omsorg så blir ju det mesta gott faktiskt!

.

Finns ju väldigt få råäckliga rätter förutom fransk Andouillettes kanske..(En fransk vidrig gödselstinkande grå seg historia fylld med gristarmar och grismage. Alltså en ändtarm packad med ja andra tarmar. Smakat detta bara en gång och aaldrig mer) Nej men nu spårar jag igen, jag skulle ju  skriva om min ljuvliga italienska kycklingrätt idag. Inte få er att må tvärilla på någon nordfransk galen bondmat haha. Så snälla ni glöm det där med korven..

..

..

.

Vitt vin, citron, vitlök, persilja, parmesan och grädde – what´s not to like liksom?

.

.

.

Inget komplicerat och ganska snabbt gick det att fixa denna rätt så ni måst prova! Kyckling Francese serveras med ris eller pasta. Jag valde smörslungad äggstinn tagliatelle pga godast:)

..

.

CHICKEN FRANCESE

4 portioner

.

Du behöver: 4 tunna kycklingfiléer, 2 ägg, 1 1/2 dl finriven parmesan, 2 msk citronjuice, 1 dl mjöl, 2 msk osaltat smör,
4 msk olivolja, 6 krossade vitlöksklyftor, 1 1/2 dl vitt vin, 2 dl kycklingbuljon, 2 1/2 dl grädde, svartpeppar, salt, 1 dl hackad bladpersilja, juice från ½ citron.

.

Gör så här: Vispa ägg, parmesanost, 2 msk citronsaft, en nypa salt och lite svartpeppar i en grund skål. Samt tillsätt mjölet i en annan skål. Salta och peppra ganska generöst i mjölskålen. Hetta sedan upp en stekpanna till medelhög värme och tillsätt olja och smör. När smöret tystnat så ta doppa filéerna i mjöl och sedan i äggblandningen. Stek två filéer åt gången. Filéerna behöver ca 4 minuter på varje sida. När de stekts färdigt så lägg dem åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Tillsätt sedan vitlöken till samma stekpanna och tillaga den i ca 1 minut, den är klar när vitlöken släpper aromämnen. Häll sedan på vin, kycklingbuljong samt persiljan och tillaga på hög värme i 5 minuter. Rör om och låt reducera ned. Sänk därefter värmen och tillsätt grädden, låg sjuda tills den tjocknat något.Smaka av med och peppar. Rör sedan i citronjuice från en halv citron samt lägg tillbaka kycklingfiléerna och värm den i ca 2 minuter på svag värme.

Servera tillsammans med ris eller pasta!

.

.

.

Fin rätt att servera till påsk inte sant? (Påsken är om bara 4 veckor hörrenini. Lääängtar)

.

.

Och här har visst vintern kommit tillbaka idag?! Just nu er jag något som liknar snöstorm här utanför på gatan i stan, brrrr (och jag ska ut och iväg och hämta barn här) Det ville ju verkligen inte ha så vädergudar – vi är väl liksom bra klara med vintern nu? Räcker så bra så tack. Vasaloppet är åkt, Sportlov är över. Ge oss tussilago, mössa och vantfritt, sneakers och soliga varma vårstunder med en kaffekopp på tassen istället:)

.

Fortsatt skön söndag nu snyggingar! (Efter barnhämtning blir det minsann 100% hemmamys för mig)

.

KRAM

,

,

,

21 kommentarer till “MIDDAG PÅ EN SÖNDAG – KYCKLING FRANCESE

 1. Låter som ett recept helt i min smak, brukar göra lite liknande men ska coppa rakt av för himmel så gott det ser ut, din touch när det gäller dukning och uppläggning gör det lilla extra för ögat, klass!

  Men nej vinterväder?! Ser fasen ut som att det är på väg hit till västkusten i veckan, vi som haft så lovely sol i typ 10 dagar på raken, det hör ju inte till vanligheten här i Götet precis haha, 70% regn liksom.. Men här har vinterbadats och soltorkats mot en vägg eller klippa i lä och njutits massa utetid och våren är hääär! Fast vinter gör comeback då ja.. ogilla på det!

 2. Haha sorry men jag kunde så klart inte låta bli att kolla länken🤢🤢😂😂!! Kommer ha den grå korven på näthinnan flera timmar nu😂
  Kram (ps din kyckling såg fantastisk ut🍋🍗)

 3. Så magiskt gott det lät (och såg ut)!
  Ikväll gör jag min norrländska make lycklig och serverar strax Pitepalt med smör o lingonsylt. Även mina egna sörmländska gener tycker det är gott 😋

 4. Hahha, den där tarmen kan jag vara utan 😀

  Wooow det kommer att lagas 🙂 gud så gott det lät!
  Ha en fortsatt mysig söndag <3

 5. I will try this recipe, it looks delicious.
  I’ve tried quite a few of your recipes, always tasty and nice.

 6. Det där måste jag prova 🙂 Ser så gott och fräscht ut. Vart kommer det fina uppläggningsfatet ifrån? Stort tack för en fin och inspirerande blogg!!

   1. Är det inte Agneta Livijn? 🙂
    Underbart recept och så snyggt som alltid, Petra!

  1. Äcklig typ av bondmat dvs regionell husman. Typ svensk surströmming el svartsoppa med gåskrås

 7. Det ser gott ut det måste testas och jag undrar också var upplägningsfatet är ifrån

 8. Älskar dina recepttips! Har provat flera av dem och alltid lika gott. 🙂

 9. Älskar dina små liknelser/anekdoter du drar till med lite då och då. Underbart! 😍 Du sålde inte in den franska rätten direkt…haha…men kycklingrätten ser verkligen mums ut 🙂

 10. Hej och tack för recept,
  Maken lagade detta till fredagsmiddagen nu precis !! Jisses så gott ❤️❤️❤️Ha en fin helg

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg