SO SORRY

.

Men HEJ men fina bloggisar, här är jag ju! Såå ledsen att jag inte kikat in på hela helgen men jag fick helt enkelt ta lite ledigt. När det är det där månatliga ovälkomna röda besöket så blir jag verkligen helt sänkt. Alltså jag blöder SÅ mycket så att hjärnan liksom blir seg och trött och det sista jag känner för är att klä mig snyggt eller att piffa och puffa. Magen svullnar och ömmar och jag för springa och byta skydd hela h e l a tiden. Gissar att ni kanske är ett gäng tjejer som har samma? Usch och fy alltså. Försöker leva hyfsat som vanligt de där dagarna ändå och jo det blev en stilla mysig middag nere på stan med vänner och det blev en liten utflykt med picknick vid Mälaren igår. Annars inte mycket mer än myspys på, värmedyna och filmer. Apropå filmer förresten – var det n å g o n av er som var uppe inatt och tittade på Oscars? Jag kunde inte sova så jag såg hela galan minsann, äälskar att se alla dessa vackra galablåsor och styles. Tyckte Nicole Kidman var klart snyggast i år! Wow hon åldras ju inte öht? (är 56 och sopade mattan med de flesta) utan blir ju bara vackrare för varje år  (Blir numera inga favvoklänningar som visas här inne efter jag fick en tokböter från en bildbyrå för att jag visat pressbilder! Det var när bloggvärlden var rätt ny och man inte riktigt hade koll på vad man kunde ”låna” för bilder etc och ja tog lite här och där. Och sen kom boten typ 6 år fick senare…:/) Sen var det lite trist att inte svenska Triangel of Sadness fick några Oscar, höll tummarna för den (som jag faktiskt inte har sett än! Får kanske bli ikväll:)

.

Men hur som helst, nu är värsta blodbadet iaf över för denna gång och jag börjar känna igen mig själv och är tillbaka här på HofP! Sköönt. Jag hoppas ni har en fin måndag vänner<3 (själv ska jag minsann googla och se om jag kan hitta vad Nicole gör för maagiska behandlingar:)

.

KRAM

.

.

.

37 kommentarer till “SO SORRY

 1. Usch, stackare! Jag lider ”bara” av vidrig pms men har relativt lindriga blödningar. Oavsett, det är definitivt då man ska ta hand om sig lite extra!

 2. Tänk vad man uppfattar skönhet olika.. Själv tycker jag bara att det ser onaturligt och konstlat ut när man är så plastikopererad som Nicole. Men klänningen var snygg.

  1. Håller med dig Anneli! Finns ju verkligen ingenting att beundras över eftersom hon helt uppenbart har plastikopererat sig. Givetvis botox och fillers också. Det fattar ju vem som helst att det inte handlar om någon ”maagisk” behandling.
   Synd att Ruben Östlund inte fick med sig en av statyetterna. Jag tycker han var värd en (regi) i alla fall. Typiskt en sådan dunderfilm som Everything Everywhere All at Once skulle tävla samma år. Den är också riktigt bra!

 3. Ta bort livmodern. Förstår inte att jag stod ut i så många år. Det blödde fler och fler dagar för varje år och blödde tom ut 2 spiraler… Så ta bort ”skiten” så får du ett nytt liv. 🙂

  1. Samma här! Nyss tagit bort livmodern.. blev tokig av allt blödande o smärtor.
   Vill ha mitt liv tillbaka🙏🏻❤️

 4. Hej Petra!
  Inte för att göra dig orolig men en av mina kollegor blödde jättemycket efter 50. Hon blev varnad av skolsköterskan och kollade upp det. Det visade sig vara livmodercancer❤️ Idag är hon frisk men är för evigt tacksam för varningen.

  1. Hej! Så skriver/säger man inte till någon på det sättet du gör. Petra har säkert full koll och är ju i kontakt med vården angående detta.

  2. Så skriver man väl inte till någon, helt galet. Hade väl räckt om du skrev att det borde kanske kollas (även om jag nu tror att Petra har bra koll själv).

  3. Jag tycker det är bra att man vågar skriva om allvarliga sjukdomar det kan leda till. Varför hymla om det. Bättre att kolla upp en gång för mycket än för lite. Tack Anna

 5. Hei, det finnes en kirurgisk behandling du burde undersøke Petra; Fjerning av slimhinnen i livmoren (endometriereduksjon) – en operasjon der man fjerner slimhinnen i livmoren (utskrapning) kan redusere blødningene, og noen mister menstruasjonen helt. Jeg opplevde det siste, etter å ha slitt med enorme blødninger som ledet til anemi fikk jeg utført denne op. som dagkirurgi. Beste jeg har gjort for meg selv!

  Traneksamsyre tabletter kan også hjelpe, men gir leggkramper og økt fare for blodpropp.

  Hilsen Heidi i Norge som har lest bloggen din siden Bea var bebis 🙂 Kontakt meg hvis du har spm!

  1. Jag har också gjort denna, för tre år sedan, också bland det bästa jag gjort för mig själv! Mycket mindre ingrepp än att ta bror livmodern, hem samma dag och mådde så mkt bättre direkt! Järndepån var uppe i normalt igen efter bara ett par månader och jag har inte haft en blödning på tre år!

  2. Åh vad roligt att du följt så länge! Tack snälla för tips, ska genast kolla vad detta är. Är inte redo att genomgå op och ta bort hela livmodern. Kram!

 6. kolla upp ditt blödande. Det är också helt normalt att blöda så där du är just nu. Men du kan behöva järntabletter för att inte tappa dina depåer. stor kram ❤❤

  1. Jaaa måste skaffa järntabletter, har bara vanliga kosttillskott nu! (det värsta är ju bara att hela magsystemet brukar rasa ihop med dem..😊)

   1. Jag säger bara Sideral Forte! Finns att köpa på apoteket och är snällare mot magen än andra järntabletter. Den räddade mig och mitt järnvärde under graviditeten.

 7. hej, gå till gyn och be dem kolla upp, jag blödde kopiöst och det visade sig att jag hade myom, så de tog bort livmodern, ett helt nytt liv har öppnats sig 😀

  1. Hej Lena, tog dom bort hela livmodern pga ett myom?
   Jag har tagit bort myom tidigare, har ett kvar som får vara, ju mer de plockas bort kan de poppa upp fick jag veta.

   1. hej, det visade cellförändringar på myomen så de tog bort allt, livmoder, äggstockar, äggledare, men allt var ok 🙂 så smidig operation gjord av en robot, några hål i magen som inte syns nånting av idag

    1. oj, jäklar vilken grej..
     jag blöder som en slaktad i 3 dagar ungefär, sen är det över.
     När jag tog bort mitt myom så vart det en stor op med öppning av hela kittet. de skulle ev bara behövt göra titthål men icke.
     Menar du att de tog bort hela livmodern med titthålsop?
     Jisses. Läste om Johanna Toftbys op och den var allt annat än ngt enklare ingrepp.
     Kram!

 8. Jag är två år yngre än dig.
  De senaste åren har jag blött mer och mer för varje månad. Fick Tranexsamsyra utskrivet men det var ändå sjuka mängder jag blödde.
  Satte in hormonspiral för sex månader sedan och har nu ett normalt liv för första gången på flera år.
  Har haft konstant järnbrist, låg i humöret, yr, svag och mått dåligt.
  Lyssna på Klimakteriepodden, där finns bra information för kvinnor 35 år och äldre.
  Vänta inte med att söka hjälp, blöder man mycket i din ( vår ) ålder är det viktigt att få hjälp.

 9. Min mamma hade myomer och blödde jättemycket. Hon valde att inte ta bort dom eftersom hon var så nära klimakteriet och då skrumpnade myomerna. Jag blödde jättemycket sista året innan jag gick in i menopaus.

 10. Hej❤️viktigt o kola järnvärde då man blöder så mycket. Har själv fått järninfusion flera ggr.
  Men nu har jag precis opererat bort livmodern o slipper allt blödande o lågt hb🙏🏻💗kram❤️

 11. Vad gör det med tonårsdöttrar, att ens mamma sitter och googlar skönhetsbehandlingar. Tycker det är beklämmande att en som är mamma till två döttrar lägger fokus på utseende när skönheten faktiskt kommer inifrån.

  1. Tror inte Petra sitter och googlar ihop med sina döttrar faktiskt. Eller tror du det?
   Bara för att du är mamma, så slutar du inte att vara en egen individ eller människa för det. Har aldrig fattat den där kommentaren…”Nu när du är M A M M A!!! ”

   Om Petra vill förändra sitt utseende, göra ett könsbyte, kommit på att hon ska heta Peter och ha skägg eller vad det nu skulle kunna vara, så är det något hon väljer själv, eller hur?
   Sen får du tycka vad du vill, men skriv det inte. Peka inte med hela handen.
   Du kan rulla med dina ögon och förfäras för dig själv, men dela inte med dig om det inte är en önskning från den som berättar.

   Jag upplever Petra som en fantastiskt engagerad och varm människa. Framförallt runt sina barn.

    1. Lisa, det behövs här inne. Om att försvara någon med att peka med hela handen gör jag det gärna 🙂 vill du mobba? Va deppigt det låter.

 12. Jag hade extrema blödningar när jag var yngre, visade sig att jag hade endometrios, upptäcktes i samband med utredning för ofrivillig barnlöshet. Kanske har berättat det innan, har ju änna hängt här ett tag haha. Men det är iallafall något du också skulle kunna ha kanske? Jag hade extremt korta cykler också, max 22 dagar..
  Har varit tvungen att operera bort både äggstockar och äggledare (livmodern kan inte tas tyvärr pga svåra sammanväxningar) och bägge barnen fick vi via IVF 🙂

  Hoppas verkligen du får hjälp, vet hur extremt jobbigt det är, jag kunde liksom ha dubbla tamponger i maxstorlek och dubbla bindor och ändå blöda igenom på nån timma. Heeelt sjukt, och onormalt såklart.
  Nu blöder jag ingenting men är har blivit lite av en klimakteriekärring efter borttagande av äggstockar, morr haha. Får östrogen och har en spiral i livmodern men alltså fy vilka hormonsvängningar, vallningar från helvetet och torr som fnöske, även i ögonen typ..
  Funderar seriöst på att emigrera till Thailand pga hög luftfuktighet, här känner jag mig som ett knäckebröd. Kul när man är 41..
  Mycket ska vi stå ut med vi kvinns..

  Kram fina

  1. Hahahhaha Catta, va du är rolig!! ja fy fan va vi ska stå ut med grejer vi kvinnor!!
   Jag är på till Thailand!
   Klimakteriekärring här med 😀

  2. Hua så jobbigt för dig! Alltså man blir ju gaalen, alltid är det något knas med att vara kvinna och vi ska typ mest bara gilla läget. Blää. Jag hänger med dig till Thailand! Kraam snygging

 13. Jag hade också extrema blödningar när jag var som du drygt 50 och fram till sista blödningen förra året när jag var 57. Jag var regelbunden nästa ända ”till slutet”!! Det betyder inte att man inte är i klimakteriet. Men kraftiga blödningar är för många en del av klimakteriet. Jag var på massa utredningar, man hittade ett myom, tog bort det med det hjälpte inget. Jag hade en stor cysta på höger äggstock, så man tog bort både den och äggstocken. Blödde lika mycket ändå. Att ta bort livmodern är nog det enklaste. Jag har även hört att lågt progesteron gör att blödningarna blir kraftigare, men det har du ju provat och du gillade inte det? Det är tufft. Var glad att du ”jobbar hemifrån” och kan bara vara hemma dessa dagar. Jag jobbar inom vården, ibland sjukskrev jag mig, men kunde ju inte alltid göra det. Men att gå runt i vita byxor på jobbet och inte veta om man blött igenom (XL tampong och binda!!) var inte roligt. Men du borde söka hjälp, för får du det som jag, kan det hålla på i 7-8 år =(

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg