DUKAT FÖR PÅSKLUNCH

REKLAM/ANNONSLÄNKAR FÖR NORDIC NEST

 

Idag tänkte jag visa er pics på min påskiga matsal! Dukat för en riktig härlig påsklunch med familia (den blir innan påsk i år då vi är bortresta) Började dukningen med en helt underbar ny linneduk som visade sig vara i en perfekt färg. ja den har faktiskt exakt samma nyans som våra väggar! Lita mellangreige med ett skimmer av rosa. Ni hittar duken här (jag har den längsta på hela 350 cm men det finns en kortare också och flera färger) Riktigt fint linnetyg och riktigt bra pris! Här finns matchande servetter också om någon önskar det (jag har broderade söta påskservetter)

Påskägg i porslin från Royal Copenhagen finns här

.

.

.

Sen hittar jag ett helt ursnyggt porslin! Kul att variera med olika och detta är s å härligt. Rejält och lite grå-vitt med ränder mmm, designat av vår prins Carl-Philip minsann. Duktig är han! Tallrikarna hittar ni här ( porslinet finns i rosa, beige, brunt och grått också)

Våra bestick är från Georg Jensen och heter Mitra och finns här 

.

.

.

Alltid läckert att duka med färgade vattenglas! Ett enkelt sätt att få lite wowfaktor på dukningen och så kan man fånga upp temat. Nu fick det bli läckra mörkt gula glas från Bitz som ni hittar härVåra vinglas har vi haft länge och de är fortfarande som nya, kommer från Orrefors heter Pulse och just nu är det s u p e r p r i s på dessa här. Tips!

.

.

Ha nu en fortsatt finfin torsdag! (Här strålar solen idag – underbart!)

.

KRAM

.

.

.

19 kommentarer till “DUKAT FÖR PÅSKLUNCH

 1. Tack fina för inspiration till påsk! Älskar påsken (mest maten:))
  Kram till dig

 2. Så fantasktiskt stilrent, verkligen jättefint!
  Tack för en jättebra blog (kanske den bästa).
  Kram

 3. Så otroligt fint! 🐣
  Var hittar man tupparna du har i fönstret och dom fina broderade servetterna?

 4. så fin dukning! är på jakt efter bestick och de där var ju riktigt fina, tack för inspo! alltid lika fint!

 5. Själv hittade jag häromdagen en helt ny oanvänd underbar stor linneduk i perfekt grön nyans för 45 kr på loppis. Finns massor med fina fynd på loppis om man vill komma billigare undan men ändå förnya sig. Kul är det också att hitta fynden, lite som en skattjakt.

  Hoppas att man får göra reklam för loppis här 🙂

  1. Jag har varit en heel del på loppis, antikaffärer och auktioner i mina dar minsann!:)
   Bodde ett tag i Göteborg som fattig 20-någonting och då var det där man fyndade liksom. Åkte till Mölndal och köpte billigt, målade om och gjorde nytt av gamla möbler! Nu tycker jag det är jättesvårt att hitta något på såna ställen och drar mig för att gå på loppis faktiskt. Har inte tålamod att söka runt och ska man tex ha en 3,50 m duk som är snygg så får man nog hålla på haha (Jag tror dessutom att det finaste, raraste, det med mest känsla redan är haffat och säljs dyrare i kreddig butik:) Blocket/Tradera/Auctionet etc är dock bra ställen om man letar efter något specifikt!

   1. Nej det är ju det som är grejen om man inte tycker det är kul så hittar man inget. Men jag tycker det är så kul trots att jag kan köpa i princip vad jag vill ha och behöver.
    Fördelen är ju att man hittar unika grejer som inte alla kan köpa. För några månader sedan hittade jag en tavla målad av en av våra stora svenska konstnärer för 90 kr!!! Den lyckan slår mycket.

    Men som sagt påskdekorationer finns det i överflöd på loppis just nu. Och nej det behöver inte vara tråkigt massproduktion utan fina unika saker antingen designklassiker eller antika.

    Ett tips är att åka till loppisen innan de öppnar för då kan man hinna före uppköparna… att hinna före dem är också en speciell lycka haha.. sist hörde jag en väsa ja man kan ju inte hinna ta alla fynd… när jag hann grabba tag i en tavla före honom.

   2. nä loppis blä och så luktar det lite ofräscht. Tack vet jag sprillans och den där ny-lukten direkt från förpackningen. Plus nån måste ju shoppa ananra blir det lågkonjunktur. Win win

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg