KIMONO & SOMMARTID

REKLAM/ANNONSLÄNKAR LINDEX

 

Idag har vi haft en riktigt soft söndag, precis i min smak. Det har städats ur garderober, tränats, varit på kalas, ställts om till sommartid (jipiii! Så ljust och härligt fortfarande fast klockan är 19.30) och lagats supergod asiatisk lax bla. Alltså verkligen SUPERGOD. Tog dock inga pics men jag kommer laga den igen asap så då ska ni få receptet också! Och jag har sett ut så här denna söndag (efter dusch efter gymmet)och glidit runt i min favvokimono. Har ju haft den här tidigare och när jag såg att den kommit igen så klickade jag hem en ny och fräsch och jag tycker överdelen sitter ännu lite bättre! S å snyggt mysigt loungeset. (Nu dessutom med  20% off!)

.

.

.

Du hittar kimonon här och byxorna här. (Har kommit i orange nu också, så fint på sommaren)

.

.

 

(Och vill man inte ha kimojacka så kan man ha det här sköna virkade linnetoppen till istället, tips)

.

.

Nu ska jag och Lolo titta på nya Whitney Houstonfilmen I wanna dance! Åh Whitney var ju min första riktigt stora tjejidol, efter Carola då. Fick hennes cd när jag var 15-ish och s o m jag spelade den. Tycker fortfarande de där låtarna är sjukt bra och Whitney den bästa sångerskan ever (så sorgligt bara när man vet hur historien om världens bästa sångerska slutade..)

.

.

Njut nu kvällen så ses vi imorgon!

.

KRAM

.

.

.

16 kommentarer till “KIMONO & SOMMARTID

 1. Ja, håller helt med: Whitney är en sann ikon och kommer alltid att vara. Jag måste också se den filmen.
  Ha en fin vecka!

 2. Är det bara du som bloggar här inne på elsas entrourage nu? Tycker det är länge sen Emma la upp något och dom andra lyser oxå med sin frånvaro.

 3. Hej
  Tack för alla bra inrednings och mattips med mera.
  Jag skulle bara vilja informera om hur viktigt det är att vi behåller normaltiden (även kallad vintertid). Läs gärna om vilka effekter ändring på en timme gör för oss. Tack 🙏🏻 https://normaltidalltid.nu

  1. Håller med dig fullständigt. Den här timmen ställer till det oerhört för många av oss. Jag går i vanliga fall upp 04:30 och nu blir det 03:30 för kroppen, eftersom det tar tid att ställa om sig. Det hade precis börjat bli ljust på morgonen när jag kör till jobbet och nu är det mörkt igen och det känns tungt. Det håller redan på att bli ljusare på eftermiddagen naturligt, det behöver inte pang bom bli ännu ljusare. Biologiskt hinner inte kroppen med. Det är bevisat att ökat antal dödsfall sker vid tidsomställningen. Bort med den! Antagligen tar USA bort eländet framöver och då kommer lilla Sverige följa efter får vi hoppas.

 4. Jag håller nästan med, men jag tycker att sommartiden ska vara vår normaltid eftersom ljuset på dagen påverkar så många fler i vårt samhälle idag.

  Men, det har ingenting med usa att göra, lilla Sverige följer beslut i EU och vi är på väg mot att slopa tidsomställningen. EU-kommissionen har lagt fram ett förslag som Europaparlamentet stödjer så nu är det upp till Ministerrådet att fatta beslut. Sedan är det upp till svenska regeringen att fatta beslut om huruvida det är sommar- eller vintertiden som ska vara normaltid. Jag tror också att den motion som ligger föreslår sommartid som svensk normaltid, men inte helt säker. Huvudsaken att vi skippar omställningen! Sorry för nörderi, men en viktig fråga! Mycket viktigare än längden på en normalgurka 😄

  1. Ja,EU-parlamentet röstade i mars 2019 för att med start år 2021 sluta ställa om klockan med en timme en gång på hösten och en gång på våren. Beslutet innebär att EU-parlamentet röstat för kommissionens förslag att sluta med sommar- och normaltid (sk vintertid). Svenska regeringen har dock väldigt svårt att fatta beslut om det hela. Därför tror jag absolut USA´s beslut kommer påverka Sverige. Finns mycket forskning som visar att det bästa för oss, biologiskt är normaltid, eller standardtid. Att kalla det vintertid är felaktigt. Klockan ska vara 12 när solen står som högst på himlen. Allt annat blir fel. Hoppas verkligen de beslutar om normaltid för Sverige. Och det snart!

   1. Sverige väntar in beslut från Ministerrådet, som inte har kommit än, snarare än beslut från USA.

    Det finns forskning på att vi gynnas mer av att ha det ljusast kl 13. Klockan 12 gällde när vi gick upp med solen och Sverige var ett jordbrukssamhälle och sedan dess har vi förskjutit vårt dygn med 3-4 h. Under vintern skulle vi dessutom spara el, vilket gynnar både samhällsekonomin och miljön. Hoppas den motion som ligger under beredning nu klubbas igenom.

    Vi kan dock tycka olika, det är okej.

    1. Ja, väääldigt många skulle inte hålla med dig dessvärre. Finns FB grupper med folk som mår mycket dåligt av sk sommartid. Och det finns gott om forskning som pekar åt att normaltid är bäst för oss. Däremot kan man såklart tycka olika! Ha det gott.

     1. Jahaaa ja om det står på FB är det ju såklart det som gäller… Det finns också mängder av FB-grupper som hävdar att jorden är platt och att Danmark har flyttat sig.

      Jag pratar alltså om forskning och information som inte kommer från FB.

  2. Det var väldigt otrevligt ditt sista svar. Jag menade inte att trampa på någons tå. Men jag har rätt till en åsikt (delad av många andra) utan att bli dumförklarad. Jag har två artiklar från GP jag bara skulle vilja dela med mig av. Läs gärna, så du får lite annat perspektiv, och kanske lite ödmjukhet.

   “Inget enar nationen som föraktet för sommartiden”, skrev en reporter på Hufvudstadsbladet för några år sedan. Finland tog initiativet i EU att avskaffa sommartiden.
   Sömnforskningen i både Sverige och Finland har visat att sommartiden orsakar sömnbrist och ökade sjukkostnader för samhället. Extra viktigt är att få tillbaka det morgonljus som vi tidigare fick med normaltid under hela året. Det skulle kunna hjälpa att motverka depressioner.
   Mikaela Wiik, sakkunnig i fysisk aktivitet och återhämtning på Folkhälsan i Finland, säger att ”ju tidigare på kvällen mörkret kommer desto djupare sover vi. Det är i början av natten som den viktiga rensningen av slaggprodukter, hormonregleringen (som viktreglering) och minneslagringen sker”. Hon lägger till att sömnen har därför oanade effekter på hälsa, inlärning, säkerhet och arbetsförmåga.
   ”Låt oss ta till oss av den finska sisun och permanenta normaltiden!

   Och så denna länk, läs gärna! https://www.gp.se/nyheter/sverige/sömnforskaren-evig-sommartid-ingen-bra-idé-1.26083524

 5. Petra, en teknisk fråga – varje gång jag går in på din blogg (sen någon dag tillbaka) så laddas det ner en txt. fil till min dator. Vad beror det på – är det hos mig felet ligger eller har någon annan upplevt samma? Har testat ngr gånger och det händer varje gång jag öppnar bloggen i Chrome.
  tack!

  1. Ja, hos mig kommer det upp en fråga om jag vill ladda ner filen. Jag klickar bort den. Safari på iPhone.

  2. Samma här. Kommer en fråga om jag vill hämta ”f.txt.js”. Och texten i inlägget känns annorlunda, mindre i storlek.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg