NYA VÅRNAGLAR

.

Idag var jag och gjorde naglarna hos en faaantastisk nagelteknolog! (Det heter så va?) Yes jag blev så himla nöjd, blev exakt så som jag ville ha det och mina tjejer blev direkt avis på mina naglar när jag kom hem. French manicure med färg och den här gången blåa tippar för att i vår vill jag bara ha kornblått på allt!

När jag satt där på salongen och gjorde naglarna så tänkte jag verkligen vilket hantverk det är. Jag har nog gjort mina på salong i 12 år och har varit med om finfina och totalt värdelösa och tom helt skadade naglar med infektion. Dyra salonger och billiga salonger. Seriösa och mindre seriösa. I Thailand och hemma i Sverige. Ett tag gjorde det bara s å ont att göra naglar? Det var något ämne som liksom brände sig fast i ens egna tunna nagel när man satte dem under den där lampan, usch vad det sved till…

.

.

.

I staden där jag bor, Västerås, så finns det många nagelsalonger. Både jättebra och mindre bra. Jag har gått till dem där det kostar mest men har ibland blivit besviken då tex nagelförstärkningen (jag har akryl) börjat släppa efter bara någon vecka. Många salonger (de flesta) drivs här av asiater. Eller jag vet ju inte exakt vem det är som äger själva salongerna men det är bara asiater som jobbar där och hela ”konceptet” känns asiatiskt och som i ex Thailand. Och det där känns ju lite dubbelt att gå dit för det är mycket billigare (de svenska salongerna får ju svårare att konkurrera med priserna) och tjejerna och killarna där kanske inte har de bästa nakeltekonloglönen och arbetsmiljön osv. Men man tänker att de behöver ju bli bokade de med och få sin lön.. Ofta kan de inte svenska och inte eller engelska så bra och allt går snabbt och på rullande band och förut kunde man ju verkligen också få s å dåliga naglar på just de ställena. Men nu är det mycket bättre (konkurrensen är ju mycket större än för 8-10 år sen) men jag däremot kan uppleva är en väldigt trist attityd ibland hos vissa kunder mot personalen. Ibland sitter jag tom och tänker om jag ska lägga mig i! Damer, ofta i min ålder 40+, är snäsiga, överlägsna, tjuriga, ifrågasättande och allmänt otrevliga mot den ibland småchockade och undrande nagelteknologen som jag utgår från oftast har kommit till Sverige enbart för att de måste pga ekonomin. Nej de kan inte språket och nej de kanske inte kan kommunicera så bra men det KAN VI INTE RÄKNA MED heller. De här damerna hade nog aldrig haft den attityden om de klev in på en svensk salong. Alltså du betalar ett lågt pris för dina fina naglar (mina kostar 500 kr) för att du inte går till en svensk salong men då får man ju ta att ja det är som det är också eller hur? De är precis lika mycket värda din respekt som Hanna och Klara. Och vill du vara helt säker på att allt är toktydligt och på svenska och rätt och riktigt, gå för sjutton till en svensk salong! Sluta bli surkärring på en (troligtvis) underbetald asiatisk invandrare med dålig svenska kunskap. Alltså jag blir tookig på sånt (detta hände senast idag, damen efter mig var en riktig hagga,,)

.

.

.

Hur som helst, idag vill jag (helt utan samarbete) iaf hylla den superproffsiga killen som jobbar på salongen Beauty 4 You i Västerås! SÅ duktig, seriös och trevlig (Som dessutom pratar helt felfri svenska för er som kräver det utan att topplocket ska gå)

Så det får bli dagens tips – gå till honom om ni vill få lika fina naglar som jag fick<3

(Och dagens andra tips, försök vara  inställd på att vara vänlig mot ALLA som jobbar inom service, om de möter dig med vänlighet)

.

KRAM

.

.

9 kommentarer till “NYA VÅRNAGLAR

  1. Eller vara snäll mot alla och i vilket fall som helst alltid ha respekt! Utgå från att alla gör sitt bästa hela tiden! Att det kan va så svårt!

  2. Det är samma här i den del av US där jag bor. Nästan samtliga som jobbar som nagelteknologer är asiater, vietnameser för det allra mesta. Många talar dålig engelska, men alla jag varit hos har varit bra. Nu har jag gått hos en och samma tjej i över fem år, följt henne från salong till salong. Kör mest med powder dip numera, sitter som berget på naglarna. Har lyckligtvis inte fått infektioner av något slag, tar både manikyr och pedikyr (vanligt nagellack på tånaglarna) då jag går. Och jag håller med dig, man ska vara snäll och trevlig så blir man bemött på samma sätt tillbaka. Respekt ja, det är verkligen a och o. Snyggt med en blå fransk manikyr.

  3. Helt rätt, bemöt andra som du själv vill bli bemött.
    Jättefina naglar!
    Ha en fin helg ☀️

  4. Helt rätt sagt! Jobbar själv m service och har det i mig. Vart jag än går. Alltid trevlig mot de jag möter som hjälper mig 🥰❤
    Skäms för hur vissa privilegierade människor beter sig; ja, tyvärr oftast dom som beter sig illa.
    Säg till tycker jag. Det gör jag 🥰
    Fina naglar!! 🥰❤

  5. Jag håller med dig om att man ska vara snäll och trevlig och det mot alla.
    Jag har inte gjort vid mina naglar på salong mer än ett par gånger men då har jag tyckt det känts obehagligt. Då sitter det flera asiater och gör vid sina kunders naglar och de pratar enbart med varandra på sitt eget språk. De skrattar och fnissar hela tiden och för mig kändes det otroligt obehagligt. Jag fick en känsla av att de pratade och skrattade åt oss kunder. Det låter ju helt knäppt när jag skriver det här men det var i alla fall en känsla jag hade. Gick dit igen då jag tänkte att det kanske var en engångshändelse men icke..
    Hoppas att detta inte ska göra någon arg, det var min upplevelse av det hela.
    Önskar dig en fin helg och dina naglar blev verkligen fina!

    1. Men det kan ju vara deras glädje bara om de inte kan språket helt enkelt 🤗
      Varför tror du dom pratar om er kunder?

  6. Bokade taxi pga svåra smärtor i ena benet. Blev utskälld av hemsk chafför. Du ser inte dålig ut skrek ha. Jag är en vänlig själ men tyvärr kan man råka ut för tölpar. 😕

    1. Å vad hade han ned hur du mådde att göra? Tölp ska tölp ha! Usch va risigt! kram ❤

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg