LYLLO OSS I MÄLARSTADEN VÄSTERÅS

.

Alltså vi bor ju bara i en sån mysig liten stad! Eller liten och liten – det beror ju på vad man jämför med. Jag kallar ju Västerås för ”Småstaden” och har alltid gjort just för att det är som en Småstad. Två huvudgator som korsar varandra i city och runt dem där det mesta händer. Man har liksom koll på alla ställen och så har vi vår lilla fina hamn. Jag är ju född i Stockholm och bodde mina småbarnsår där men sen så flyttade vi hit. Mamma har berättat att vi INTE var nöjda över det jag och min storebror och inte hon heller för den delen. Från vårt område där det myllrade av kids och där vi hade våra bästa vänner och grannar som vi umgicks med jämt till en hästgård i en kyrkbyhåla, ja den omställningen var stor (det var pga av pappas företag vi flyttade plus att mina föräldrar ville att vi skulle få en idyllisk lantuppväxt långt ifrån alla faror som kunde dyka upp i storstan:) När jag växte upp så fanns det väl en handfull restauranger här. Mamsen och papsen gick gärna ut och åt med oss men det fanns ju nästan ingenstans att gå. Café Brogården där man fikade i mörka källarvalven, Stadshotellet var väl sisådär och så fanns Di Spagna som var en klassiskt 80-taligt pizzakrog (Finns kvar i uppdaterad bättre variant) och kinarestauranger. Minns att vi var överlyckliga när Mc Donalds kom till stan i början av 80-talet:)

.,.

.

Vinkade av Lolo och hennes vänner som ska till Cypern och drog en hand genom håret och cyklade ner till hamnen med lilla familjen!

.

Nu mera finns här määngder med restauranger att besök, de ploppar upp överallt hela tiden. Många är fantastiskt bra också, lyllo oss i Västerås! Senaste tillskottet var väl Klang och fler är visst på g i sommar.  Nere i vår hamn, som är väldigt nära där vi bor, så finns flera härliga ställen. Här där pappa hade sitt lager och det bara var massa bös och fartyg en gång i tiden och noll procents charm:)

..

.

.

Dagens idag som matchade outfiten – Schnitzel med ärtor!

.

.

Som det här stället där vi åt  lunch idag och som jag tokgillar – Magasinet i Västerås. Med meny med allt från smörrebröd till Waguyburgare och Fjällröding (Känns lite Köpenhamn i stilen) S å mysig charmig uteservering och avslappnad miljö  precis vid vattnet och hit går man soliga dagar och äter got med bästa Mälarutsikteb. En liten dold pärla i Västerås!

.

Hoppas ni alla har en fin söndag i solskenet! Så galet härligt sommarväder nu och vad det ser ut som så kommer det bestå också – lovely lovely:)

.

KRAM

.

.

 

11 kommentarer till “LYLLO OSS I MÄLARSTADEN VÄSTERÅS

  1. Håller med, Västerås är mysigt 😍 Här i grannstaden (Eskilstuna) är det ett betydligt sämre utbud med bättre restauranger dessvärre men det finns alla snabbmatställen man kan tänka sig. Men en del pärlor finns här ändå, bl. a gamla staden som är så pittoresk 😊 Ha en fin nästa vecka ☀️

  2. Undrar var man hittar Lolos fina studentklänning och skor? Även du hade fina skor. Var köper man dom? Ha en skön söndag!☀️☀️☀️

    1. Lolo studentklänning vet jag inte var den kommer ifrån men ska kolla! Hennes sneakers är från Dior och mina har jag köpt på Scorett, SÅ skall så de är ett tips:)

  3. Fina Petra, får jag fråga vart dina fina solglasögon kommer i från? Tack och kram

  4. Såå fin topp & kjol💛 Vart komm dem ifrån??? Såå fint/ Med vänlig hälsning, Nina

    1. Åh det är ett nytt linne från Kappahl och en gammal kjol från Neo Noir😍

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg