SNABB MIDDAG MED MIN ASIATISKA FAVVOSÅS

 

.

Men vilken daaag, vilket väder! Lolo är ju som sagt nere på Cypern just nu och skickar härliga strandbilder men vi har ju exakt samma väder här hemma (hehe) Man blir ju bara så himla lycklig av det här fantastiska junivädret och vill vara ute så mycket det bara går. Middagen denna måndag dukades självklart fram under pergolan och idag blev det en de av de snabba sommarrätter vi äter extremt ofta fast i lite olika varianter. Man köper helt enkelt en eller ett par påsar Ekologisk råkostsallad på Ica och ett romansalladshuvud plus salladslök.  Råkostsalladen är ju redan strimlad och klar (yey) så du behöver bara skiva löken och salladen och tillsätta dessa! Sen kokar man ris eller glasnudlar och lägger på salladen plus jordnötter, rostade sesamfrön koriander (alla detta tar max 6-7 min) Sen så väljer du valfritt protein – kan vara friterad kyckling, räkor, stekt lax eller grillad fläskkarré tex.

.

.

Äälskar vår matplats vid syrenträdet. Det där knotiga trädet har ju stått där sen vi köpte huset ( säkert i hundra år innan det och det var det enda som var fint i den minst sagt fula ruffiga nedgång trädgården) Men i år har det hänt något mysko – det har blivit ljusrosa istället för mörklila syrenblommor på det. Betyder det att det mår dåligt eller vad är det som händer, någon som vet??

.

.

.

Tillbaka till den supersnabba middagen – anledningen till att vi älskar att göra denna asiatiska mumsiga rätt är så klart s å s e n. Det ska vara mycket sås som man öser över för det är där den ljuvliga smaken sitter! Jag gör den alltid på känn men med samma ingredienser och receptet är på ett ungefär (och idag blev det stekt lax till salladen)

.

MUMSIGASTE ASIATISKA DIPPSÅSEN

2 pers

 

Du behöver: Ett par msk sesamolja (ÄLSKAR smaken så det är grunden) 1 pressad lime, 1 tsk flytande honung, 1-2 tsk shiracha, 2-3 tsk japansk soya, 1 msk ostronsås.

Gör så här: Måtten är på ett ungefär men såsen ska vara rätt stark och söt-syrlig med tydlig sesamoljesmak. Vispa ihop allt och häll upp i en skål.

.

Som sagt s å enkelt och så gott!

.

 Njut nu denna magiskt fina sommarkväll alla (själv ska jag ta en kvällsprommis nere vid ett glittrande Mälaren)

.

KRAM

.

.

.

12 kommentarer till “SNABB MIDDAG MED MIN ASIATISKA FAVVOSÅS

  1. Undrar igen om de fina bänkarna i rotting! Är de från Plantagen? Håller med dig om att njuta av det vackra vädret! ☀️😍

  2. Säkert ph-halten som ändrats i jorden. Kanske beroende på att ni byggt altanen och uteplatsen relativt nära.

  3. Vad har du för dynor/kuddar i jyskstolarna? Alltså inte de på
    bild här. Så fint! Och din trädgård är magisk!

  4. Hej!
    Är det syren som blommar så otroligt vackert vid er matplats? Otroligt fin!
    Vad är det för sort och växer den fort? Fanns den där tidigare eller planterade ni den då ni gjorde om er uteplats?
    Har du andra tips på fina o snabbväxande blommande buskar men höjd ca 2 m?
    Ha en underbar sommar!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg