BIFF TAGLIATA

.

Åh igår åt vi något s å gott som söndagsmiddag och en rätt jag faktiskt vare sig lagat eller hört om tidigare – Biff Tagliata! En italiensk superfräsch sommarrätt och den är perfekt om ni som jag älskar grillat i kombo med sallad. Väldigt trevlig & snygg bjudrätt också, den ska ju serveras lätt ljummen och det mesta kan man förbereda. Så gillar jag personligen när maten bjuds på ett stort snyggt fat eller bräda där alla kan ”hugga in”!

.

Hallå vänner!

.

Första riktiga sommarlovsveckan då alla är eldiga och alla är hemma. Lolo vår lilla nybakta student försvann ju iväg med ett stort gäng skolkompisar till Cypern bara två dagar efter utspringet och hon kom hem kl 6 imorse och nej jag kunde så klart inte sova en blund. Låg och kollade Swedavia och ankomsttiden och nej jag älskar inte direkt när mina barn är ute och flyger (heller) Men nu är hon hemma, pepparkaksbrun, trött och glad!

Ikväll ska vi ut och ta en tur med Bruno (Lolo´s italienska lilla bil) Hon har ju alltså en bil nu men inget körkort än och det är för att mamman sa att det var full koncentration på studier som gällde istället. Med två extra jobb, hänga med vänner hemma och i Stockholm osv så blev det lite för mycket men nu så, nu är det äntligen full fokus körkort!

.

.

.

Men tillbaka till söndagsmiddagen –  Grillad biff Tagliata med rostad vitlökssås!  Mums fillibabba, enkelt och GOTT.

..

BIFF TAGLIATA MED ROSTAD VITLÖKSSÅS

4 portioner

.

Du behöver: 900 g mandelpotatis, 5 klyftor vitlök, 300 g körsbärstomater, 600 g flanskstek, 2 dl majonnäs, ruccolasallad,  parmesanost, hyvlad, pinjenötter, rostade, balsamvinäger, olivolja, salt, peppar

.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatis i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i ena hörnet av formen. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Salta och peppra köttet. Grilla köttet – för medium rare ska innertemperaturen vara 55 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter. Skär sen upp det i lagom tunna skivor. Ta ut potatisen ur ugnen. Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg rucolan på ett stort fat eller en stor skärbräda. Fördela köttet över rucolan. Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan. Toppa med rostade pinjenötter och de halverade tomaterna. Avsluta med att ringla över balsamvinäger och olivolja. Servera tillsammans med den rostade mandelpotatisen.

.

.

.

Jag använde flankstek men man kan ta tex ryggbiff eller entrecote också att grilla

 

Önskar er en fortsatt fin måndag! Nu ska jag faktiskt kolla på sista avsnittet av GVFÖ på SVT här. Har ni följt denna gång? Tycker Svenska varianten är den bästa av alla faktiskt och denna säsong är det riktigt spännande och  kul deltagare. (Såg ni Carbonarasnacket i förra avsnittet tex!? Det var verrkligen bjussigt:) Och nu vill man ju bara veta  hur Lina ska göra…

,

KRAM

,

,

,

5 kommentarer till “BIFF TAGLIATA

  1. Ett tips är att använda crema di balsamico istället för balsamvinäger, blir supersmarrigt 🙂 Och ett budgettips, istället för pinjenötter – saltade solroskärnor 🙂

  2. Älskar Tagliata, det blir så härligt vackert att servera till många, brukar använda ett recept från ”halv-åtta-hos-mig” med rostade körsbärstomater och kantareller, rekommenderas verkligen, kanske som en lite mer höstvariant.
    Önskar dig en fin dag och tack för att du fortsätter att inspirera oss 🙂

  3. ser gott ut! Var har du köpt den jättestora vita lyktan nånstans som syns på första bilden? 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg