DET ENDA SOM HJÄLPER

Bjuder på en ickeputig äkta rumpsvettsbild idag! Inte så snyggt och flawless direkt men så här ser det ut när jag tränar liksom. Fokuserad, svettig, grimaserande och med h ö g skön musik i lurarna! (Som denna tex)

.

Tillbaka med styrketräning gymmet igen! Har ju varit riktigt så sommarslarvig med träningen (som så många andra) men nu så tar jag nya tag…

Har ju äntligen och tilll slut förstått, efter många år som en hyfsat tränad person där löpningen varit mitt no 1, att styrketräning faktiskt är the sh-t så att säga. Speciellt för tjejer i min ålder eller ja från 40 plus. Många klarar av att löpträna år in och år ut men många gör det inte. Även om det är uuunderbart att springa (sån skön frihetskänsla!) och enkelt att sticka ut så sliter det ordentligt om man springer flera pass i veckan och jag har ju haft flera gånger fått småskador i höft och knän och nu senast åkte jag på enhälsporre, ajajaj. Sen så gör ju löpträningen inte så mycket för formen och det måste man tänka mer på ju äldre man blir, Bygger tex inga snygga armar och axlar direkt (Man får lätt kort hals och höga axlar) Förut satt ju allt automatiskt där det skulle och jag har väl haft lite genetiskt tur och inte behövt tänka så jättemycket på sånt tidigare men nu, nu är det andra dagar kan jag lova! ”Det går snabbt i hockey” efter 45 men det går ju att förbättra kroppens utseende massor med lite muskler och muskler det får man på gymmet. Ingen raketforskning direkt men ändå är det ju så himla svårt att ta sig dit i perioder.. Man kommer ur rutinerna snabbt. Fast jag började tänka nu att jag tar mig dit så får det bli som det blir med träningen, bara jag är där. Alltid orkar jag väl köra något och något är bättre än inget! Så man får in rutinen igen av att vara på gymmet.

.

.

Jag tycker om att träna mage, rygg, axlar och armar! Det är häftigt att ta i och lyfta och dra. Tränar gärna och en hel del ihop med min älskling och han var ju faktiskt en riktig sån ”gymråtta” när vi träffades haha! Stor som ett hus med enorma såna hunk-armar ni vet och han vet ju hur man ska göra för att ta i på rätt sätt och peppar så bra. Så jag tränar nog lite för lite ben och rumpa och måste bli bättre på det (går trappmaskinen i ca 20 min för kondisen och tänker i att det räcker en bit) Men tänker ju som sagt – bara träningen blir av så är det bra! Jag tar mer benböj och squats å sånt snaart..:)

..

 

Men den största anledningen eller den viktigaste till att jag börjat köra styrketräning, och som jag tänkte varmt tipsa er om idag, är att det faktiskt hjälper mig s å bra när det gäller min pmds! Som idag, när det kändes som om det nästan kommer rök ur öronen av irritation – att åka iväg en sväng och ta i och köra lite slut på sig själv med vikter är verkligen superbra! Finns säkert någon kemisk förklaring (adrenalin, dopamin, hormoner och grejer) och faktiskt är detta är det enda som hjälper mig.

.

Så detta är söndagens lilla träningspepp till er! All träning är bra träning som man ju säger och lite träning är bättre än ingen alls!

(Nu ska jag minsann unna mig en påse Kinapuffar här när jag varit såå duktig;)

.

KRAM

.

.

11 kommentarer till “DET ENDA SOM HJÄLPER

  1. Lyssna på Mel Robins pod- avsnitt om förklimakteriet och klimakteriet. Bästa ever💫

  2. Tack för träningsinspo! Jag har precis börjat på gym och har tänkt göra en satsning på styrka, speciellt armar o rygg. Håller med om att det går snabbt utför som 40+ och varenda liten onyttig grej jag äter tycks suga sig fast runt midjan. Det vill jag göra något åt!

  3. Absolut, du har helt rätt. Viktigt att ta hand om sig och bygga lite grundstyrka, man ska ju liksom ha den här kroppen i förhoppningsvis många år till. Jag kör också styrketräning och det är skönt….efteråt….haha 🙂
    Ha en fin vecka! 🤗

  4. På tal om PMDS, nyfiken att höra om ditt mående nu efter en tid med minipiller? Jag började med minipiller pga pmds och värk. Mådde super ett tag då jag slapp både mens och värk. Men efter några månader blev jag deprimerad, tappade lusten och var hungrig konstant. Slutat m pillren nu och mår mycket bättre. Dock är nu värken och svängningarna tillbaka.. Inte lätt med dessa hormoner alltså..

    1. EXAKT samma för mig! Mådde toppen i ett halvår ca sen kom noll sexlust, noll energi, sömnbrist, viktuppgång, deppig. Det tog säkert 4 månader att bli mig själv igen efter att jag slutade med pillren. Fy alltså och nej det är verkligen inte lätt♥️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg