FREDAGSMIDDAG – ASIATISK LÖVBIFF MED KÅL & NUDLAR

 

Kåltider mina vänner och är ni lika tokiga i det som jag? Spetskål, grönkål, vitkål ja all kål utom brysselkål då kanske (liite för beska) Nej jag gillar när man tillagar kålen och den blir varm, mjuk och söt. Som i kåldolmar, herregud min mormor Ingrid gjorde de mest magiska kåldolmarna med gräddsås till mig och mina bröder! Minns att hon så omsorgsfullt lagade just det till oss tre en dag sommaren innan hon fick bort. I många timmarn stod hon i köket och fixade och när vi sen satt  där lyckliga och njöt och mumsade runt köksbordet så sa hon ”Vet ni barn, det här var nog allra sista gången jag lagar kåldolmar” Så sorgligt det kändes och så blev det. Älskade lilla mormor<3

 Iaf, kål är galet mumsigt  i olika former och rätter och denna fredag ska ni får ett suveränt recept på en. Asiatisk nudelrätt med kål! Otroligt gott blev det och det här kommer bli en återkommande middagsrätt här hemma sanna mina ord. Snabbt gick det också (köper man kål färdigstrimlad i såna plastpåsar på affären så slipper man ju dra fram mandolinen)

 

 

ASIATISK LÖVBIFF MED KÅL OCH NUDLAR

4 portioner

Du behöver till lövbiffen: 4 msk kinesisk soja, 2 msk sambal oelek, 1,5 msk brunt farinsocker, 2 msk sesamolja, 2 msk äppelcidervinäger, 4 vitlöksklyftor, 2 msk riven ingefära, 600g lövbiff av innanlår Nudlar med kål: 400g vitkål, 100g grönkål, 20 cm purjolök, 3 morötter, salt, peppar, 225 g äggnudlar Schirachamajo: 1 msk srirachasås
0,5 dl majonnäs Tillbehör: 1 grön chili, rostad lök, saltade jordnötter, sesamfrön

Gör så här: Rör ihop soja, sambal oelek, brunt farinsocker, sesamolja och äppelcidervinäger med finhackad vitlök och riven ingefära. Strimla vitkål och hacka grönkålen. Skär morötterna till smala stavar (Eller ja också köper du allt färdigstrimlat som jag) Skär purjon tunt. Värm neutral olja i en stekpanna och lägg i alla grönsaker. Stek på medeltemperatur tills de mjuknat. Salta och peppra. Koka nudlarna enligt förpackningen. Blanda med de stekta grönsakerna.Rör ihop shiracha med majonnäsen, Lägg sen lövbiffen i en het panna med olja och stek i några minuter tills köttet är tillagat. Ta upp och strimla köttet och lägg tillbaka i pannan och häll sen över marinad. Rör om och låt allt bli varmt på medelvärme. Lägg upp nudlar med grönskar på ett stort fat och sen lövbiffen. Strö över sesamfrön, hackad eller skivad grön chili, rostad lök och jordnötter och servera med Schrichamajon. Sååå gott!

.

 

Kanske testa redan ikväll? Perfekt som fredagsmiddag!

.

Önskar er en härlig fredag! Själv ska jag bla ner på stan och fixa födelsedagspresent till min älskling som fyller år men vad geer man till honom? Han ger mig alltid så fina och omtänksamma presenter men så svårt att köpa till någon som alltid bara önskar sig strumpor:)

.

KRAM

.

.

12 kommentarer till “FREDAGSMIDDAG – ASIATISK LÖVBIFF MED KÅL & NUDLAR

 1. Jag köper nästan alltid en weekend någonstans, med eller utan spa. Uppskattas alltid. I år ska jag dock köpa en parfym från LV (Imaginarium) beroendeframkallande doft😍 tack för all inspiration

 2. Min man önskade sig bara strumpor så han fick helt enkelt jättemånga strumpor. Alltså löjligt många! Han skrattade och blev faktiskt jätteglad när han öppnade paketet. (Sen fick han en resa också, till ett ställe jag ville åka till 😉)

 3. ja varför inte då köpa ett par strumpor? eller måsta det vara presenter för tusentals kronor. Min man och barnens pappa lever inte längre men jag är glad att vi bara hade en mysig födelsedag tillsammans och lagade god mat som han fick önska och bara va… istället för att vi skulle springa runt och köpa nåt för köpandets skull så opersonligt. Visst vi gjorde också resor och han älskade SPA men det gjorde vi inte som en födelsedagsgrej…. vart skall då ribban ligga nästa gång

  1. Helt enkelt för att alla inte vill ”bara va” varenda födelsedag, semester och helg. Vi är alla olika och många av oss vill uppleva saker. Det är inte opersonligt att köpa omtänksamma presenter eller resor. Det betyder heller inte att det finns någon ribba som behöver bräckas.

 4. Alltid svårt vad man ska köpa till sin respektive. Jag och min man köper ju själva om vi saknar något eller behöver något till oss själva.

  Så för några år sedan beslutade vi att sluta köpa saker till varandra på födelsedagen. Utan att vi istället ska uppleva något tillsammans. Vad det är kan vara allt möjligt! Resa, ny restaurang, utflykt, museum eller annat.

 5. Det ÄR svårt när man vart ihop så länge och även har en ekonomi så man kan köpa det man vill ha. Men upplevelser är alltid kul 🥰
  eller en hel dag då han får välja precis vad han vill göra och äta. Eller en danskurs till er båda.
  kram!

 6. Brysselkål är vansinnigt gott att strimla och steka i olja. Krydda på med salt och chili. Mums.

  Tycker också det är galet svårt att komma på presenter till maken. I år fick han en skivspelare och två lp som jag vet att han tycker om (som redan finns som cd) Oväntat och mycket uppskattat. Fram kom alla gamla lp-skivor ur gömmorna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg