HOST, SNÖRVEL & ÖPPEN SPIS

.

Jajemen förkylningen håller i sig och jag gör vad det mysigaste av den!

Det är ju helt tillåtet att bara ligga under filt på soffan och lyssna på podd och mumsa massa Kinapuffar när man är krasslig medans familjen håller på med annat denna lördag (eller ja en opererad Bea ligger ju här bredvid i den andra soffan)

Och så har jag tänt en brasa i öppna spisen och finns det egentligen något mer m y s än spraket och knastret från en tänd eld? Tror jag aldrig någonsin kommer kunna bo utan en öppen spis faktiskt. Vår öppna spis har ju btw min lilla paps byggt tillsammans med mig för många år sedan. Den såg ju helt annorlunda ut när vi köpte huset! (tänk en liten ful tanig 50-talsak i brunt tegel med sneda sidor) Passade inte alls in. Från början stod det nog en finfin kakelugn här, kanske en hörnvariant. Så synd att den inte fick vara kvar. Troligtvis var det även en välkomnande öppen spis i den då mycket större entrén (nu toalett, entré, hall och garderob)  Förståå så fint! Tänk att de gick bananas på så mycket  ljuvligt på 50-60-70-talet när det skulle ”moderniseras”. Men men, jag tycker min lilla raka spisdesign och pappas spisbygge fortfarande är jättefin, dessutom har den faktiskt inte spruckit någonstans i putsen och inte ett endaste litet sot syns på utsidan (Proffsigt nästan!:)

 

.

Vad gillar ni –  en öppen spis, vacker kakelugn, modern kamin, ram med spiskassett  eller kanske ingen brasa alls??:)

.

Önskar nu en finfin lördag!

.

KRAM

.

.

15 kommentarer till “HOST, SNÖRVEL & ÖPPEN SPIS

  1. Har öppen spis med spiskassett i (annars luktar hela huset inkl familjen grillad brasa 😅) men hade alla gånger valt kakelugn om jag fått välja. 🤩

  2. Har öppen spis med spiskassett i (annars luktar hela huset inkl familjen brasa 😅) men hade alla gånger valt kakelugn om jag fått välja. 🤩

 1. Vi har fyra eldstäder. en öppen spis med spiskassett för värmen och säkerheten, en vedspis i köket, en kamin i sovrummet och en öppen spis med gnistskydd utomhus på altanen.
  Älskar att somna till spraket och värmen från kaminen på vintern.

 2. Har inget av det men vill gärna ha i nästa boende.
  Tycker er öppna spis är så himla fin och har den som inspiration för hur man kan göra om såna i tegel som inte heller faller mig i smaken.

 3. öppen spis, inget slår att se elden, känna värmen och höra spraket. Har inte varit utsatt vare sig i mitt förra hus eller hos mamma och pappa att det skulle lukta i huset eller av oss av rök från spikarna.

 4. När vi byggde vårt hus ritade arkitekten även vår spis med kassett som vi kan se från tre håll och vi har valt kalksten nertill och puts uppe. Den är byggd så att den delar av mellan kök/matplats och sällskapsrummet och är verkligen så fin, bottendelen är mer än två meter lång. Vi har alltid haft någon form av eldstad när jag växte upp, så mysigt när det börjar bli mörkt och kallt ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg