GODASTE BAGUETTERNA

 

Vad gör man när man är hemma och krasslig men ändå blir lite rastlös och har tillräcklig med energi och lust att fixa med något iaf? Jo man bakar ett snabbt matbröd (och eventuelltfixar en härlig mustig Bläschili som middag  också men jag är ju så – mat & bak är bästa formen av relax för mig:)

,

.

Det fick bli De godaste baguetterna och om de blev goda? Yes s å bra! Fluffiga, saftiga, smakrika saker och med seg härlig skorpa med frön. Mmm. Ni måste prova, hembakt ljummet bröd är ju såå mycket feelgood att servera…

.

 

.

DE GODASTE BAGUETTERNA

.

Du behöver till 3 baguetter: 25 g jäst, 2,5 tsk salt, 1 tsk strösocker, 6 dl vatten, 13-14 dl vetemjöl Topping : ägg och 1 msk mjölk + vallmofrön

Gör så här: Lägg jäst, salt och strösocker i en degbunke. Värm vatten till fingervarmt och häll i degbunken. Rör runt tills jästen löst upp sig helt. Arbeta sen in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme. Stoppa ner en mjölad hand rakt ner i degbunken och ta upp 1/3 av degen. Dra ut degbiten så den blir lika lång som ugnsplåten. Knåda inte. Jämna till deglängden och vrid runt den några varv. Upprepa detta tills du har 3 st baguetter. Låt dem sen jäsa på ugnsplåt under bakduk i 25 min. Pensla baguetterna med uppvispat ägg blandat med mjölk. Strö över vallmofrön. Grädda långt ner i ugnen 250° i ca 17 min. Låt sen brödet svalna på galler utan bakduk (så att de får den där härliga hårda skorpan) Servera sen  till tex en mumsig soppa eller gryta!

Snabba baguettebrödet är så klart godast dag 1 men funkar fint även dag 2. Detta är nog det bästa receptet på snabbt och riktigt gott bröd jag provat tror jag!

.

.

Riktigt gott nybakt bröd och en riktig mustig chili – perfekt höstmat! (Recept på min Bläsechili hittar ni här)

.

Önskar er en skön söndag! Här blir det lite höstigt trädgårdsfix i solen, ska bla klippa ned tomatplantorna, örterna och rabarbern ute i köksträdgården.

.

KRAM

.

.

2 kommentarer till “GODASTE BAGUETTERNA

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg