SCHARLAKANSFEBER

.

Moje där någonstans nedbäddad<3

.

Lördag har vi idag och när jag kom hem från träningen så upptäckte jag att Moje fått massa små röda prickar i armhålor och ljumskar! Lilla plutten! Han har ju haft ont i halsen ett par dagar och när jag googlade så var det rätt tydligt att det var Schalakansfeber det rörde sig om. Ringde 1177 och de ville att vi skulle komma in till jourakuten på sjukhuset och undersöka honom så vi åkte dit och mycket riktigt – det var det. Så nu har stackars lillebror fått penicillin och bäddats ner i sängen här hemma. Trots 4 barn så har vi aldrig haft detta tidigare och inte jag och H heller. Stor smittrisk är det så nu gäller det att ha koll så ingen annan blir smittad  här hemmaoch drar det vidare och tydligen får visst vuxna halsfluss istället om de smittas? Är det någon av er som har erfarenhet??

.

Nu blir det Solsidan och massa glass i stora lass<3

.

KRAM

.

.

6 kommentarer till “SCHARLAKANSFEBER

 1. Stackars er Moje, det är alltid så synd om barnen när de är sjuka! Han kommer nog att må bättre inom någon dag tack vare antibiotikan. Under tiden är glass och gos en bra medicin!
  Dessa smittor, varje höst är det samma visa med virus och streptokocker- krya, krya!

 2. I had scarlet fever in Germany when I was a child ,that’s over sixty years ago.
  I do remember I was in isolation in hospital, because it’s contagious.
  My brother had it first then I got it. I didn’t think it was around anymore.
  Poor little boy, I hope he gets well soon.😢❤️

 3. Streptokocker. Vuxna får halsfluss och barn kan få stjärtfluss eller svinkoppor. Det är väldigt vanligt med streptokocker nu efter pandemin verkar det som. Inte speciellt trevliga bakterier. Krya!!

 4. Vår sønn hadde skarlagensfeber før sommeren.. Hadde hørt om det, men ikke hørt noen nære som har hatt det. Jordbærtunge og marmoreringer på rygg/mage er typisk..Viktig å komme seg til legen, for dette SKAL behandles med antibiotoka…. kan utvikle hjernehinnebetennelse om det ikke blir behandlet har jg hørt😳

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg