Jag älskar ju att baka och bullar är bland det roligaste (och godaste!) Imorgon är det ju Kanelbullens dag och eftersom Moje var hemma idag också men jättepigg så bakade han och jag Kanelsnurror. Jag gjord en bulldeg efter ett nytt recept (där de jäser endast en gång) och så penslade jag dem med smält smör och doppade i kanelsockor. Ska det vara kanel så ska det och de blev s å goda. Lite krispig munkkänsla med strösocker på mmm..
.
,
Ska man göra hoda bullar så ska man ha god. fyllning och myycket fyllning, här får det inte snålas.
Till kanelyllning behöver du:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
5 tsk malen kanel
2 tsk majsstärkelse
1 msk vatten
Gör så här: Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
.
Till vetedegen behöver du:
50 g jäst, rumstempererad
5 dl röd mjölk, rumstempererad
1 msk mortlar kardemumma
250 g smör
200 g strösocker
1 kg vetemjöl
1 tsk salt
.
.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt den rumsvarm amjölken. Blanda väll tills jästen lösts upp helt
Ha sedan i mortlar kardemumma, rumsvarmt smör i bitar, strösocker, salt och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg i ca 5 min och tillsätt sen resten av mjölet. Knåda ordentligt i 10 minuter till med maskin på låg hastighet.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred ut fyllningen överrektangeln och vik den dubbel på mitten längs med långsidan (Kavla försiktigt för att ta bort ev luftbubblor)
Skär ca 1 cm tunna remsor och ta två tvinna dem som nystan (googla så hittar nu hur man gör om ni inte vet:)
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och täck med en bakduk och låt jäsa i i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft och grädda bullarna i ca 15 tills de fått fin färg (ha koll!)
.
Finns ju inte mycket som är mysigare än att baka med sina barn!
.
Mammans färdigjästa nystan. Som sagt den här degen jäste bara en gång och det var otroligt lätt att handskas med degen.Seg,smidig och fin.
.
.
När bullarna har svalnat något så är det dags för att pensla med smält smör och doppa i kanelsocker.
Du behöver:
50 g smält smör
2 dl strösocker
2 tsk kanel
,
.
Saftiga, sockriga, mumsiga och klara att njutas både idag och imorgon! Prova gärna receptet om ni också ska baka kanelbullar imorgon (köpa kanelbullar funkar ju hur fint som helst det också så klart men åk då till lilla favvobageriet om det finns i ett i närheten!)
.
Nu ska vi göra läxan här innan det är hopp i sängen (skoldag imorgon igen)
Ha nu en mysig kväll alla!
KRAM
.
.
Gjorde kanelbullar i långpanna i år till Kanelbullens dag, smaskens🤎 Mina barn har flyttat hemifrån men imorgon kommer de hem och mumsar mammas goda bullar🤎 Ha en fin kväll😊
Underbart att Moje är bättre igen🙏💙
Dom ser ljuvliga ut!
Kanske får bli lite bakning idag också. Min son, den lussebullstokiga 14-åringen, tyckte inte det var en dag för tidigt att baka lussekatter, så det blev vi bjudna på igår kväll 🙂
Men ditt recept här ser fantastiskt ut!
Men gud vad goda de ser ut 🤩
Wow så fina bullar! Du får öppna ett eget litet bullkonditori! <3