ALLRA FÖRSTA SNÖN ÄR HÄR

.

Idag kom den – den allra allra första snön! Och jag är bara så himla glad att vi tog tag i det där sista med utekrukor och utemöbler i helgen och städade garagen så att allt är fixat och klart inför vintern. Vill ju inte ut och sladda på terassen i nysnön och kånka grejer, nej  innemys och brasa 100% gäller from nu fram till mars typ (Sen får vi se när vi tar det där med att kratta upp alla löv och klippa ner perenner också – det är ju liksom grönt ute fortfarande och de flesta löven hänger faktiskt kvar på sina grenar)

.

.

Höstlov gäller här hos oss! Idag har vi inte gjort mycket mes bara myst inne, spelat spel och sett på julfilm och foodorat hem hamburgare för ingen vill gå ut:)

Men tidigt imorgon sticker vi  ju norrut så ikväll blir det packa väskor och bil. Vad mörkt det blev helst plötsligt förresten! Som vanligt hängde jag inte med den där vintertidomställningen igår (och varfööör ska vi hålla på med deet?) och fick en smärre chock av att det var mörkt ovh  kvällkänsla redan vi 16! Fy bubblan alltså, nu är det inte många timmar det ljust på dagarna i ett par månader framåt… Nej man får verkligen passa på att ta vara på ljuset! Fast jag njuter faktiskt extra mycket avstjälpa  innemyset i år, så härligt ju att krypa ner bland kuddar och filtar när det är ruggigt ute<3

.

 

Gosiga<3

.

Yes den här ledigheten ska vi verkligen bara ta det jättelugnt och umgås, och softa för det är precis vad jag önskar just nu!

.

Hoppas ni har en fin måndag vänner!? Snöar det hos er också?

.

KRAM

.

.

 

11 kommentarer till “ALLRA FÖRSTA SNÖN ÄR HÄR

  1. Måste fråga hur du undviker att det ryker in hos dig? Vi har en liknande öppen spis i vårt nyköpta hus och det ryker in som bara den.
    Tacksam för svar🙏

    1. Vi har nog helt enkelt tur med riktigt bra drag i murstocken. Spisen är ju stor i öppningen och vi eldar mycket där men det syns inget sot😍

  2. Här uppe i norr är det snö sedan nästan 3 veckor tillbaka. Vi har ca 2 dm och de som är ivriga åker redan skidor. Skönt med det ljus som snön ger.

  3. I Stockholm ingen snö och ska bli + 7-8 grader. Jag gillar inte snö så jag är glad. Ha en mysig vecka. 😊

  4. Här i NY där vi befinner oss på höstlovet var det 27 grader i förrgår 😊 Dock svalare idag, ca 17 grader. Mysigt med snö hemma (tror det även snöade i Eskilstuna idag). Håller med dig, slopa denna omställning av klockan, bara förvirrande. 🤗

  5. Ja du mörkret är här och hade vi inte haft omställningen hade det varit så här mörkt på kvällen för en månad sedan eftersom det är vintertiden som kallas ”normaltid”. Själv hade jag gärna sett vi hade ”sommartid ” året runt men det verkar inte vara nåt alternativ.

    1. Jag håller med dig, ska vi bara ha en tid så är det sommartid, vill ha mer ljus men som du skriver är det tyvärr inte något alternativ. Då tycker jag vi ska fortsätta med att ändra klockan två ggr om året 🤗

      1. Jo, det är faktiskt ett alternativ. Om vi får en tid året runt är det inte bestämt om det är sommar-eller vintertiden som ska vara normaltid.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg