JULMARKNAD 2023 & SKULTUNALUNCH

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR MODELIN

.

Idag var vi på årets julmarknad! -7 grader ute så vi fick bylsa på oss varma kläder innan. vi begav oss bort till Vallby Friluftsmuseum här i Västerås. Alltså den julmarknaden har blivit såå himla bra! Massa mysig känsla och så där gammeldags gullig befriad från tingeltangel och basarkänsla som på så många andra. Tänk Skansen i miniatyr! Miljön är helt magisk faktiskt (de haroch ännu mer med massa snö. Kransar, stickat hantverk silver, svenska traditionella livsmedel, karameller osv. Kunde finnas lite fler matställen för det var massor med folk (typ stånd med  flatbröd och sotare och våfflor och sånt typiskt svenskt) Nu fanns det varm korv, Vallbys enkla lilla proppfulla restaurang och Mr Mango-foodtruck.

.

.

Yes det var mycket folk överallt men jag lyckades ta ett par pics utan ”andra i bild” iaf bla när det köptes brända mandlar, en klassiker. På Vallby finns det alltid djur också och det klappades får och getter och åktes häst och släde. Fanns också en så söt liten damkör i autentiska 1800-talskläder som gick runt och sjöng så fint, myyset alltså..

.

(Dagens: Busnels skidjacka finns här, nya matchande skidbyxor finns här, mössa Colmar, vantar Uggs, skor Inuikiis)

..

.

Som sagt magarna kurrade men inget föll någon i smaken och vi ville in och värma oss så vi åkte iväg till Brukets Bistro i Skultuna ist! Alltid lika gott, vackert och trevligt där, rekommenderas verkligen. Schnitzeln med en hög parmesan som finns på menyn är vår favorit all time!

.

.

Hoppas ni också har en riktigt skön lördag vänner!

.

KRAM

.

.

3 kommentarer till “JULMARKNAD 2023 & SKULTUNALUNCH

  1. Oj, vad mysigt. Och vilka fina täck brallor! Jag har också haft en mysig dag. Är ensam hemma och det är så skönt. Känns som värsta semestern! Har varit på gymmet i två timmar, lagat lammgryta, eldat i vedspis och kakelugn (-17 grader) och varit på promenad.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg