1 DEC MED TROLLTIDER & ELFLUGORNA ÄR PÅ PLATS

.

Vårt hus här på ”Stallis” pudrat med vacker vit snö!  ÅH. Kylan ska hålla i sig ett bra tag lovar de på vädret och jaa tack säger jag, man älskar ju när världen plötsligt blir så här krispigt sagovit och fin. Det är ju ca så där 100% trevligare än slask och sörja! Och Elflugorna och är på plats i fönstren sen igår )ser ni dem?) De finaste som finns, har dem i nästan alla rum faktiskt. Det är ju bra mycket mer praktiska än stjärnorna faktiskt, någon mer som måste köpa nya stjärnor var och varannat år? Jag vet inte om det är som jag är extra klantig eller ja för otålig eller pappret blir sämre med tiden men de går ju sönder. Att veckla ut och pilla upp och knyta ihop gamla julstjärnor är ungefär lika upphetsande och kul som att sy om ni frågar mig hah. Sy är mitt värsta och alltid varit, blir typ arg av att ens försöka! Det är ett under att jag blev godkänd på syslöjden i skolan. Skulle sticka en tröja i nian till mig själv som tog två terminer innan den äntligen blev klar, gles, skev och dan. Var väl i storlek XXL så inte ens pappa kunde ha den. (Eller ja v i l l e ha den, den var verkligen tokgräslig!)

.

.

Nä träslöjden var helt klart min grej, såga, borra, hamra, tälja var såå kul! Är faktiskt en riktig händig tjej och alltid varit, behöver inte hjälp med mycket sånt standard-hemma-hantverk. Allt är liksom mer logiskt när det gäller sånt och inget trasslar eller sticker dig (heja svärmor förresten som får hjälpa oss med allt som behöver sys upp etc<3)

.

Hoppas ni har en fin 1:a december finingar! Här var vi uppe tidigt och åt mysfrukost och tittade på julkalendern Trolltider tillsammans, den gamla klassikern från 1979 och som man aaldrig har kunnat glömma och nu kommer igen i en 2023-version. Åh minns så väl de där osynliga små spåren efter trollskor i snön i början av avsnitten… Mystisk och magisk och söt var den och den nya versionen är också riktigt bra! Man kände igen musiken och namnen, stor nostalgifest för alla oss som var med på sjuttiotalet.

Sen har jag julpiffat lite här och där i hela huset idag, tvättat allas sängkläder och bäddat rent, bakat en Saffranskladdkaka och nu blir det eftermiddagsfika med min gullungar!

.

Önskar er alla en fin fortsättning på fredagen<3

.

KRAM

.

.

4 kommentarer till “1 DEC MED TROLLTIDER & ELFLUGORNA ÄR PÅ PLATS

  1. Hej från Paris där dottern och jag befinner oss på en weekend-tripp 🇫🇷 Ingen snö här men mysigt ändå. Dock älskar jag precis som du snö, mys delux.
    Haha älskar dina små anekdoter 😊 Även här kommer det x antal svordomar om jag ska försöka sy 🤣 Ha en fin helg bästa du 😘

  2. Våra håller år från år då vi kör på SMD Spica, stjärnor och ljusstakar i aluminium. Kanske överdrivet men tänker på brandrisken med papper och trä.

  3. Jag var värre i syslöjden, skulle sticka en halsduk men den blev liksom böjd så till slut sydde jag ihop sidorna och sa att jag stickat en korv och att det var med flit, stackars min syslöjdlärare, hon hade det inte lätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg