JULGRANSPLUNDRING!

.

Jamen då var julgran utslängd och det mesta av det juliga också! Hade lite julgransplundring igår med Moje som var så duktig och hjälpte mami att strippa av granen från ljus och pynt. Spelade ”julgranåplundringsmusiken” också för att få feeling men det var ungefär det sämsta han hade hört haha. Minns ni julgransplundringarna förresten!? Var ju ett riktigt event när man var liten! Tjugondag Knut och man gick till någon bygdegård eller liknande och där det dans runt granen till ”Ritch-ratch, Raska fötter, Vi äro musikanter och Raketen!” Så var det varm korv och ”påse” innan man gick hem med tex Dumleklubba (gott) Pim-Pimtablettask (gott) en skumtomte (gott) en ballong (jaha) och så en gammal trött mandarin som vägde klart mest (uack) Vilka minnen!

Nu har det ju slutats med julgransplundringar, jag har iaf inte hört talas om någon sådan någonsin när det gäller barnen.De vet ju inte ens vad det är så man får fixa en egen minivariant hemma och dansa och flaxa runt och vara så där ”cringe” så det ”blir stelt”:)

.

 

.

Nu blir det iaf liiite ljusare för varje dag som går och visst kan man märka det en aningens! Och det är det ju faktiskt bara två månader kvar till våren, underbara härliga våren och som man längtar. Och lika mysigt som det är att plocka in julen så är det skönt att hiva ut den. Nu vill man ha färska snittisar och sån där fräsch luftig känsla. Och så måste jag tipsa om detta doftljus från Skultuna (apropå fräsch)  Älskar det och det är precis en perfekt doft av bla enbär.

.

.

Liljor kan vara den bästa snittblomman i januari men de kan ju dofta alldeles för mycket. Då får man kapa av pistillerna men då blir det ju inte alls lika fina ist. Det här är dock doftfria liljor och de är ju de bästa (Hittade på Blomsterlandet)

.

Igår var jag iväg och gjorde mina andra TCA-peeling (mellansstark syrapeeling som är bra mot pigmentfläckar, aktiv acne, ärr, linjer etc) på Västermalms Privatklinik och idag ser jag inte klok ut, är röd och svullen. Går inte att sminka över heller så det är bara att gilla läget, får nog vänta ett par dagar innan jag ger mig ut bland allmänheten så jag inte skrämmer någon haha! Ska dock iväg till svärisarna på spansk middag ikväll men det är nog ok att se lite crazy ut:)

Ska bli så spännande att se resultatet efter den här andra lite tuffare peelingen (lovar att dela med till er också sen)

.

Ha nu en fortsatt fin torsdag i kylan! (Här i Småstaden har vi ”bara” minus 10 grader men man undrar ju hur det känns när det är nästan -40 grader som det visst är längst i norr??)

.

KRAM

.

.

 

 

12 kommentarer till “JULGRANSPLUNDRING!

  1. Efterjulen är den bästa julen om du frågar mig, så här slängs ingenting ut än på ett tag! Jag njuter av ljus, av julgran, av allt gott som fortfarande finns i skåpen och det är hur skönt som helst. Ordentlig vinter får det gärna vara till mars månads slut:) Januari är en lugn månad för avkoppling, eventuella goda föresatser får vänta till senare. Dagsljuset är åter på allvar i slutet av januari, brukar jag tycka, så då är det läge att titta ut och börja planera vinterns skidåkning!

  2. Ja, förresten, julgransplundring var ju jätteroligt och gick till precis så. Vi var på några ordentliga balunser för ca 25 år sedan, legendariska plundringar på makens dåvarande jobb. Inhyrda musikanter, ringdans, lekar, nån klapp i efterskott, massor med godis, snacks och tårtor. Ett kaosigt himmelrike för barn upp till tioårsåldern! Lite synd att det tycks ute och borta.

  3. Har också plockat bort julen idag.
    De där ljusstakarna har jag suktat efter i flera år👌
    Måste bara fråga, är det inte väldigt smärtsamt med syrabehandling?

  4. Jag minns känslan med julgransplundring. Spännande, det hörs ju på namnet 🙂
    Att det låg en mandarin i påsen var lyx! Man var så glad för det lilla.
    Håller med om att nu är bästa tiden på julen, lugnt och skönt, så jag vill behålla julstämningen ett tag till.

  5. Jag har varit ute på promenad idag ca 2 km trots -40. Behöde fylla på lite färskvaror och hade klätt mig alldeles för varmt. Mössan hamnade i fickan, fällde upp luvan på jackan. Kläder efter väder är en bra devis. Gott nytt år!

  6. Vi har julgransplundring i Lillhärads bygdegård nästa söndag kl 14-16. Brukar vara jättemysigt med massor av barn. Välkommen 😊

  7. Julgransplundring i Folkets hus i Hallstahammar i alla år. Kul när barnen var små men väldigt mycket folk.

  8. Åh vilka mysiga minnen jag fick upp nu. Min pappa jobbade på SAS i alla år och på 80-talet när det gick som bäst för SAS så hade de alltid stora julgransplundringar för dom anställda och deras familjer 🙂

  9. Hur det är när det är – 40? Tycker att det här reportage på SVT Sapmi ger en bild av hur det är. https://www.svt.se/nyheter/sapmi/kyla-stoppar-inte-renskiljning

    Jag har – 30 grader i kväll. Största utmaningen har varit att få tanka bilen. Haft skralt med diesel. Sänkningen på bränsle har gjort att finnarna kommit över gränsen med släp och bunkrat sedan priset sjunkit. I kväll har jag äntligen kunnat tanka upp. I-lands bekymmer, men ack så nödvändigt.

    Tack för en alltid trevlig läsning med mycket inspiration.

  10. På lördag är det julgransplundring för min del, på en mc-klubb. Det är en upplevelse att se alla vuxna i tomteluvor, studsande runt granen. Ser verkligen fram emot det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg