DET RÄCKER NU TACK

Snö, snö och ännu mera snö denna vinter!

.

Tänk att det som man tyckte var s å charmigt och mysigt för tre månader sen inte är det minsta kul eller mys längre! Iaf inte här i Småstaden på mina gata – någon mer som har fått såå nog av snö? Inte ens Moje tycker att detta är spännande längre och det är nu noll snack om pulkabackar, snögubbar och snöborgar. I fjällen är det så klart en helt annan deal men från Mora och nedåt kan vi väl vara utan snö from nu, så att de där skidentusiasterna kan åka sitt Vasalopp om några veckor iaf. Minns någon förresten att jag gav mig på att åka Tjejvasan för några år sedan? 3 mil i Dalaskogen, som till Enköping härifrån, och det var det absolut tråkigaste jag gjort i hela mitt liv. För jag vara helt ovan och hade bara åkt ett par km  i mitt liv och vi skulle göra det som en ”rolig lite tokig tjejgrej” men alla andra som jag åkte med (och alla andra i spåret) hade ju tydligen tränat järnet! Bara jag som hasade fram som ett vingligt lättövertalat pucko i skogen i 4 timmar, lyssnandes på fyra-fem poddar i sträck med munnen alldeles klistrig av proteinbars och energishots och omkörd av i princip alla (Och om någon vill köpa ett paket med Alpinapjäxor i strl 37 och ett par Madshus stighudslängdskidor Active för en nybörjare (stavar kastar jag med) som är använda i extremt varsamt tempo mellan Oxberg och Mora 2021 så hojta bara till i mailen. Dock är ju inte skidorna blixtsnabba direkt utan nästan overkligt långsamma att åka på så liten heads up på det:) Och om någon undrar om det var fysiskt ansträngande eller jobbigt att hasa en Tjejvasa i ca 8 km/h så kan jag berätta att det är det icke. Hade inte träningsvärk någonstans dagen efter så inte ens muskelansträngning gav mitt vasalopp – en flopp totales mao!

.

Nu – åka och till gymmet och träna!

KRAM

,

,

17 kommentarer till “DET RÄCKER NU TACK

  1. Mycket hellre snö än regn från sidan och storm, vilket ofta är alternativet annars. För min del för det gärna vara snö till slutet av mars, allt blir så mycket ljusare.

  2. Bor i Dalarna och hoppas snön stannar minst en månad till. Härliga skidturer i strålande sol från nu och framöver är det bästa som finns. Bästa tiden på året. Så vackert.

    1. Tur vi är olika! Själv föredrag jag utomhusaktiviteter så långt det är möjligt än att ställa mig inne på ett svettspridande gym. Håller med dig Maria. Jag vill ha snö också ett tag till. Har skidat mellan Sälen och Mora några gånger och med rätt träning så är det bara så kul. Träffar så många människor efter spåret som bjuder på många skratt. Att skida några mil en kväll i elljusspåret är en dröm. Men som sagt Tur vi är olika!

  3. Känns som om Västerås snarare är ett molnigt träsk numera, bara regn alt snö mest hela tiden. Sonen bor utanför Mora och de tycks ha sol och snöglitter nästan varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg