MINA TRE SERIETIPS

 

Lite filmtajm för Moje efter skolan! Händer ofta här hemma, att jag sätter på en mysig film om det inte är lek med kompis eller någon aktivitet och idag blev det Knyckertz. Försöker hålla honom ifrån Ipaden och spel så mycket det går, annars skulle det nog bli Roblox 24/7. Spelen Minecraft & Roblox är det som gäller och de spelar ju med varandra live – vänner och kusiner. Vi har haft ett tag att det är Ipadfria veckodagar och fredag kväll till söndag som gäller. Då får Moje ha den om vi inte gör något annat, blir ju en hel del speltimmar ändå men vad gööör man (han var typ sist på Roblox innan jag fick ge mig jag med) Hur gör ni med Ipda/spel nisom har lågstadiebarn? Man vill ju inte att de hamnar utanför det som gäller för tillfället heller! (som mina föräldrar tokvägrade video alla de år som jag bodde hemma för att vi inte skulle bli försoffade och videofierade och det var inte tvärroligt.. En gång hyrde pappa moviebox och en film åt oss, en polsk svartvit film tror jag det var! Jepp jag fick lite Amishuppfostran så där haha eller ja mer ”antiamerika-progg-icke-kristen-intellektuell-aktig”. Ingen Barbie men plyschkläder. Det kunde ni inte tro va om denna ytliga influänsär va! (jodå jag har faktiskt läst kurser i både Litteraturvetenskap och Konstvetenskap minsann  och kan en del om tex Norska Stavkyrkors konstruktion och Becketts I väntan på Godot:)

.

.

Ingen video under uppväxt tar jag igen med råge nu kan jag lova hehe! Plöjer massor med serier och gillar nästan alla genrer och idag tipsar jag vad jag kollat och gillat på de senaste veckorna. Ovan en serie i kategorin drama – En dag på Netflix – har jag plöjt senaste veckan, såå bra och såå sorglig. Ungdomligt men ändå så mycket igenkänning då avsnitten utspelar sig på sen 80-90-talet (varje avsnitt handlar om en kvinna och en man och vad som händer dem datumet 15 juli olika år) FANTASTISKA skådisar.

.

.

Från drama till thriller – min favvokategori! Britbox, svenskt och danskt är ju bäst och här har vi danska Nora Sand – Flickorna på Englandsbåten på Tv4 Play. Spännande som bara den är denna serie om försvinnandet av flickor i Danmark på 80-talet som journalisten Nora undersöker. Avslutas med en inte helt given thrillertvist… Se den!

.

Ibland vill man ju bara ha något lätt, trevligt och härligt och som gör en glad eller hur! Och då har ni världens bästa feelgood-mat-serie Somebody Feed Phil på Netflix. Åååh. Känner ni er lite låga så lovar jag att denna serie med ljuvliga Phil får er på bättre humör när han åker runt i världen och äter den bästa (inte dyraste!) maten och gör er hungriga. Äälskar honom – han är min idol och man vill bara ha honom i sitt liv! Vill också vara med i den produktionen och resa och och garva och ÄTA.  100% mys (Finns hela 7 säsonger och jag har sett varenda avsnitt  – den 7:e säsongen släpptes nyligen:)

.

Det fick bli dagens serietips tjejer!

.

KRAM

.

..

 

7 kommentarer till “MINA TRE SERIETIPS

  1. Kul med film och serietips! Ska kika på något av dem ikväll :-).
    Ang iPad och tv spel, så får mina barn använda skärmar rätt så mycket.(Dock får de inte ha tiktok/youtube shorts). Men däremot spela Minecraft, Roblox etc, tycker jag och min man är helt okej. De lär sig planera, bygga, samspel etc. Tror inte det är någon fara med några timmar här eller där. Bara de är ute och leker, pysslar, gör läxor och massa annat också såklart. Själv hade vi bara typ ettan och tvåan när jag växte upp, och absolut inte MTV (som alla hade). Fortf lite bitter över det 😅…

  2. Jag ser inga serier. Vet redan då jag börjar att jag inte kommer se färdigt. Jobbar med dator som mitt främsta arbetsredskap så jag ser väldigt lite på skärm då jag är ledig. Har inga streaming tjänster heller, så tittar jag på något är det SVT play.

  3. Tack för tipset om serierna. Nora Sand har jag sett och tyckte den var spännande. Har redan hunnit kolla ett par avsnitt med Phil. Så kul att se, lite annorlunda resereportage och så mycket mat.
    Tycker det låter vettigt att Moje får kolla paddan på helgerna. Har inga små barn men vi har barnbarnen här ibland och tyvärr är det ju mycket paddan som gäller.

  4. Mina barn växte upp när det var VHS tider men samma där att det begränsades med tittande. dom var ute mycket vilket jag är glad för. Idag tkr jag barn är mest inne och hänger över telefon och paddor men inte så konstigt när vi vuxna gör det också. Jag lägger ofta ifrån mig telefon och paddor på kvällar och helger då jag också jobbar hängandes framför dator hela dagarna. Vi som också har ett jobb att gå till har inte mycket tid ändå när man kommer hem då allt annat skall fixas. Nej för mig och serier och STORT NEJ till Mello som inte är musiktävling längre..

    1. Mello är ett stort jäkla trams, glad att jag har stora barn och inte ”måste” titta på det längre!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg