CHICKEN FETTUCCINE ALFREDO

.

Men finns det något godare än en riktigt krämig och mumsig pasta? Inte om ni frågar mig – Comfort food extra allt. Man blir mätt och man blir lycklig<3

 

 

 

.

Ett stort fat med riktigt bra hemgjord Chicken Fettuccine Alfredo är ju som balsam för själen! Mmm, hittade ett jättebra recept på Köket.se. (Bra pasta är det bästa man kan bjuda la familia på. Eller vänner. Eller kärleken – pipp-pasta ni vet!:)

 

 

.

Hittade ett jättebra recept, alltså pastasåsen blev så där tjock och härligt krämig och full med smak. Inte alls blaskig eller smaklös som gräddsåser kan bli ibland. Kyckling var hur enkel som helst – bara pudrad med mjöl och salt och peppar och sen stekt på medelvärme i en rejäl klick med smör blandat med lite matolja (som att det inte blir för hårt brynt)

.

CHICKEN FETTUCCINE ALFREDO

4 personer

Du behöver:

400 g tagliatelle

2 kycklingfiléer

0,5 dl vetemjöl

1 bananschalottenlök

2 klyftor vitlök

3 msk smör

100 g färskost

3 dl vispgrädde

2 msk koncentrerad kycklingfond

1 1/2 dl parmesanost, riven

salt

nymalen svartpeppar

färsk hackad bladpersilja

.

Gör så här:

Finhacka schalottenlök och vitlök.

Fräs löken mjuk i en stekpanna på medelhög värme tills den blir mjuk och glansig.

.

.

Tillsätt färskost, grädde och kycklingfond. Låt puttra ihop i minst 10 minuter.

.

.

Halvera kycklingfiléerna till 4 tunna filéer och banka ut dem med tex en kavel. Vänd dem noga i mjöl, salta och peppra.

Stek kycklingen gyllene i mycket smör blandat med matolja.

Vänd ned riven parmesan i såsen. Skär kycklingen i snygga skivor.

Blanda pastan med såsen och lägg kycklingen ovanpå vid servering. Toppa med finhackad färsk persilja.

.

.

Prego!

.

Nu ska jag spana in några av alla de avsnitt som landar på just måndagar! Herregud det är ju både Robinson Bachelorette, KAA och GVFÖ att ”ta tag i” haha;) (Varje gång ja skriver att jag ska kolla på någon serie så är det alltid någon som måste påpeka att det är bortkastad tid och den och den minsann aldrig ser på serier bla bla och läser hellre böcker. Jag ÄLSKAR serier och att följa intriger och dokusåpor och mordfall etc! Guilty Pleasure 100 % och jag erkänner villigt och jag tror tom att vi som ser på knasiga ytliga och tramsiga program, och vi som erkänner det, är liite härligare haha. Det ena förtar inte det andra ni vet;)

.

Happy måndag vänner!

.

KRAM

.

.

 

 

8 kommentarer till “CHICKEN FETTUCCINE ALFREDO

  1. själv har jag snöat in på alla husdrömmar som gått genom tiderna. Älskar dom där knasiga ideerna och att folk vågar ta steget.

  2. Pipp-pasta har jag aldrig hört talas om!🤣 Och det berättar du först nu?! 😉Du är för skojig!💚🥳💚Haha!

  3. Håller med till 100% angående serier, Robinson och allt annat att grotta neer sig i. Älskar det och längtar efetr varje nytt avsnitt som kommer ut, Jag säger alltid att jag är så spontan och härlig, hahaha…. Alla håller med vad jag tror i alla fall. Min stora kärlek kommer hem idag efter att ha varit på resa med jobbet och då tänker jag, den här pipp-pastan den får det bli till kvällen, hahaha…. Fingers cross.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg