PINGST MED BEAS KONFIRMATION

.

Så var hon konfirmerad vår älskade Bea!

Så himla fin stämningsfull stund det var i Domkyrkan igår och så mysigt mottagning sen hemma efteråt med bästa majvädret man kan önska sig..

.

.

På raden framör mig – småkusinerna på rad med myror i brallan efter ett tag och iPhones fick åka fram- varför ska en konfacermoni vara så låång undrade de! (Måste nog vara det längsta de har i kyrkan, pjuh)

.

.

Jag tycket som vanligt att det var härligt i kyrkan och Bea och hennes konfakompisar sjöng gospel och uppträdde (söta Bea hade rollen som ängel som hämtade en korsfäst Jesus till himlen:)

.

.

Konfirmation för Bea!

.

.

Mina två döttrar och systrar – tänk att jag fick två så himla fina tjejer<3

.

.

De minsta kusinerna störtade fram och skulle kramas och gratta först utanför kyrkan. De där tre ihop alltså:)

.

 

.

Jag och Lolo – hamnade på några snabba pics utanför kyrkan innan vi åkte hem och förberedde mottagningen hemma! (Ny skön skjortklänning hittade jag på GANT för den som undrar)

.

.

Så blev det fika hemma i trädgården och paketöppning och firande!

.

Håhå, jag minns med egen konfirmation som var kul, spännande och rätt ”arbetsam” faktiskt!

Jag och kompisarna Anna och Johanna var med våra hästar på kombinerat konfa/ridläger på gården Grällsta utanför Sala. Där bodde vi i en länga med ett gäng andra tjejer som också hade egna hästar (och de som inte hade egna hästar fick bo någon annanstans tror jag..) Där var det var full rulle med Taikanoveraller och 80-tal och massa hårspray på permanentade hår och kornblåa mascaror runt ögonen kan jag lova. Anden i glaset, spöhistorier och långa tjhejsnack om allt sent på nätterna och sen så upp och rida på mornarna och städa stall och vara barnvakt åt någon liten tjej.. Döttrarna som bodde på ridgården var två tjejer som var lite äldre än oss konfirmander och hette Susanne och Cathrine och var modeller och de snyggaste och ballaste man kunde tänka sig 1987 (tror den yngsta dateade Prince just då så ni kan ju liksom tänka er) Alla vi tjejer vill vara som dem, de red utan hjälm och lärde oss att spotta ut godiset man tuggat på för annars blev man tjock-tjock! De var även lite lägerledare och en kväll bestämdes det att ett par av de unga ledarna skulle ta med alla oss konfirmander in till Sala Folkets Park för att gå på parken. Det var mer eller mindre en chock för mig och mina kompisar som mest bara hade varit på ”skoldisko med läsk och chipspåse” hemma i byn på landet där vi växte upp. Det var fullt av läskiga stökiga raggare och stora fulla killar och det var slagsmål (och det var nog tom ett samlag på dansgolvet vad jag minns!) Sen var det ju så klart även lite kristendom och en söt jättesnäll manlig präst som försökte undervisa oss sega och fnissiga tjejer  på lägret. Under själva konfirmationer var vi såå trötta och mamma har berättat att hon fick en chock hur lortiga vi var när vi tågade in i kyrkan, japp vi kom nog direkt från stallet och hade bara deat oss med lite fräsch ”Date” och tuperat luggen och sen dragit på oss kåporna:)

Ja det var mitt konfaminne det!

.

Hoppas ni också har en riktigt fin Pingst godingar<3

.

KRAM

.

 

 

6 kommentarer till “PINGST MED BEAS KONFIRMATION

 1. Tycker du är så himla charmig. Jättekul att höra om din barndom, tonårstid och en viss igenkänningsfaktor får jag glatt medge finns.

 2. Skrattade åt din berättelse om konfaläger. Jag vet vilka tjejer du menar ( döttrarna på gården).
  Deras efternamn börjar på H.
  Jag red också men på Lurbo i Uppsala och deras familj var känd även där.

  Härliga minnen du beskriver. Jag som 74:a kan relatera till allt. 😁

 3. Finaste Bea! Ja fina tjejer alla tre såklart.
  Som alltid helt magnifikt anordnat alltihop, vet inte hur du bär dig åt, men allt du är och allt du gör blir spot on. Lovely!

  Ha en härlig start på veckan!
  Kram

 4. Va fina bilder från en sån stor och betydelsefull dag. Vad har du får kamera och fotar med?

 5. Är nåt visst med alla dessa sommarhögtider som kommer nu på löpande band. Så fin tårta.

 6. Så fint. Konfirmation är nåt speciellt. Härligt med så fint väder. Vart har du köpt lolos fina klänning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg