ROSTORN

 

Måste ju visa er de två rostornen som jag byggde för någon vecka sedan!

De blev till efter vi sågade ner ett prydnadsträd som stod här mitt i rabatten och det behövdes något med höjd där igen pronto. Och anledningen till att det trädet var tvunget att tas bort var att det hade blivit alldeles för stort och skuggade nästan hela rabatten. Dessutom trängdes det med körsbärsträdet bakom och sen så växte det dessutom snett så ja det var bara att skicka iväg. Eller bara och bara, det krävdes rätt mycket sågande och kånkande av H!

.

.

De här två tornen gjorde jag väl på ett par timmar? Inte svårt alls. Följde söta Julia K´s manual:

.Du behöver till ett torn:

12 m träläkt. Köpte en läkt som var 23X36 cm på Byggmax. Universalskruv dim. 4,2 x 75mm. En stolphatt (Mina hittade jag på Biltema)

.

.

Gör så här:

Mät och såga ut fyra träpinnar som är 2 meter. Fyra stycken som är 420 mm. Fyra som är 320 mm och slutligen fyra som är 220 mm.

Sen behöver du fyra delar till men storlek beror lite på så avvakta med dessa till slutet. Räkna med omkring 60-70 mm.

Lägg ut två av de två meter långa pinnarna så att de bildar ett V. Gör samma sak med de två resterande.

Markera ut var de kortare pinnarna ska sitta.

Spika fast de tre mindre pinnarna ( 420 mm, 320 mm och 220 mm ) på de långa pinnarna som bildar ett V så att det ser ut som en stege när alla är på plats. Upprepa på de två resterande pinnarna som även de bildar ett V.

Lyft upp stegarna och montera ihop med resterande pinnar.

.

.

Målade båda tornen går med en utefärg jag hade hemma. Har planterat en New Dawnros vid det ena tornet och så får det blir något annat klättrigt fint i det andra.

.

Som sagt lätt fixat och till en billig peng (kanske gick på 200 kr) men tornen gör mycket för känslan i en rabatt! Eller att placera i en större kruka på en balkong eller terrass. Man kan ju ha en klättrande klematis eller någon annan fin ranka tex.

.

Idag och imorgon är det stängt på skolan  så nu ska jag och Moje åka och handla middagsmat på Ica en sväng här men vi ses snart igen!

.

KRAM

.

.

.

5 kommentarer till “ROSTORN

  1. Jättefint. Vad du kan, man kanske skulle våga….känner mig helt lost på brädgårdar😅

  2. Hej Petra,
    Du har en fin trädgård. Vad är det för träd du har som blommar rosa?
    Mvh Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg