MÅRBACKA

.

Vi tog en sväng till vackra Mårbacka när vi var i Värmland! Om det är någon som missat, och kanske tror att det bara är namnet på en väldigt söt pelargon, så var det här Selma Lagerlöf bodde (Och är det någon som inte vet vem det är så får ni helt enkelt skämmas och googla haha;)

.

.

Sååå fint och liksom förtrollande ställe, man förstår att hon fick massa inspiration av att växa upp här! Fast när Selma växte upp här så var huset mindre och rött och fick säljas när hennes far gick bort. Men när hon blev en framgångsrik författare kunde hon köpa tillbaka sin gård och lät då bygga denna herrgårdsbyggnad på 20-talet. Hur coolt med en dam som gjorde allt detta på den tiden??

.

.

Pioner och några cerisea, höga och häftiga blommor – vad är det för något? Måste haa

.

.

Ljuvliga trädgårdsytor

.

.

(Orangerandig klänning Gant, sneakers GANT och kofta Busnel)

.

Finns mysigt café på gården och så en fin liten bokhandel (köpte Nils Holgerssons underbara resa) och man kan få guidade turer inne på Mårbacka (men det hoppade vi, Maurits var inte riktigt på guidesugen om man säger så;) Rekommenderas om ni är ute och far i trakterna!

.

KRAM

.

.

.

9 kommentarer till “MÅRBACKA

 1. Så himla mysigt det ser ut på Mårbacka!
  De höga blommorna heter praktvädd och finns i många olika färger, jättefina.
  Tack för en trevlig och inspirerande blogg som jag följer dagligen😄

 2. Tack för fin inspiration och tips om Mårbacka! Snygga kläder! Tycker Gant har mycket fint denna säsong och bra rea nu.

 3. Så ljuvligt på Mårbacka, samma som i förra inlägget , varit där så många gånger. Gillade inte heller de guidade turerna då jag var barn och skulle få uppleva kultur😝
  Vilken skatt det är med fina Mårbacka , liksom trolskt på något sätt🩷imponerande kvinna👵🏼😊
  Värmland har så mycket vackert att visa upp♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg