.
.
.
..
.
.
Häromdagens goda äppelefterrätt! Detta måste ni ju nästan prova….
.
.
.
.
.
Bonjour!
.
.
.
Ja men vad roligt att ni är så många som önskar fler recept! Ni är väl kanske samma variant av livsnjutande foodlover som jag är kan jag tro haha:) Jag älskar verkligen mat och att äta och tycker nog om nästan all form av mat (japansk, svensk, fransk, libanesisk, cross-over, amerikansk, tysk, italiensk, kinesisk, västindisk, thailändsk osv osv) Bara måltiden är vällagad och med kärlek och har bra råvaror så smakar ju det mesta gott:) (och om inget väldigt märkligt och oväntat dyker upp;) Tänker ibland på alla de som inte alls är intresserade av mat, vad mycket de går miste om egentligen!
.
.
Nåväl, nu var det ju mina recept det gällde och nu ska ni faktiskt få ännu ett med äpple! (Vicky du får blunda!) Eftersom vi drunkar i äpplen just nu så blir det liksom ganska så lämpligt….
.
.
Voila:
.
.
.
.
.
.
Du behöver:
.
.
6 syrliga, goda, skalade och tunt skivade äpplen.
1 paket filodeg
smör
kanel
stött kardemumma
muscadosocker (eller vanligt)
1 ägg
.
.
.
Gör så här: Smält smör (kanske 50 g) på spisen. Lägg bakplåtspappaer på en plåt och sen ett ark filodeg och pensla sedan hela arket med smör. Varva därefter ark och smör. Stek de skalade och skivade äpplena några minuter i smör och blanda sen i socker, kanel och kardemumma. Bred ut blandningen på filoarkshögen och rulla sen ihop som en rulltårta. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker och baka i ugnen (200 grader) i ca 30 min. Servera med grädde, vaniljsås eller glass och njuuut!
.
.
.
KRAM
,
.
.
.
Åh, vad gott det ser ut och vilket enkelt recept, skall absolut provas 🙂 Kram
Det ser riktigt yummy ut!! Ska helt klart provas då jag har mängder med äpplen på vårt lilla äppelträd.
Åhh så mumsigt detta lät då :)) Måste absolut testas också! Du är så duktig och tar så otroligt fina bilder! En sann inspirationskälla!! Kika gärna in på min inrednings- och livsstilsblogg också, http://www.mariellewinkler.devote.se
Stor kram ,
Marielle
Men åh så gott 🙂 Måste prövas pronto!
Kram & Happy Lillördag,
Line – http://themanylivesofline.blogspot.se/
Det var jättegott !
Å, det låter himmelskt gott! Det ska provas.
Mums!!! det där såg inte helt fel ut:D
Hackade valnötter är så gott att ha i.
Fick du mitt mail?
Kram Nina
Åhh va gott, detta recept måste jag testa!
Älskar mat, och annat gott som man kan stoppa i sig. Tack för alla recept! Kram
Hahaha….mer äpplen;) Strudel är galet gott, halvtyska som jag är. Må gott och ta hand om dig. Och äpplena;)
Hahha du e för skön. ”Vicky du får blunda ;-))”
Kram Åsa
Men oh såå gott det låter, blir ett måste att prova i helgen 🙂
Stort tack för tipset!!!
Ser supersmarrigt ut. Och så vackert upplagt
Hihi så roligt liten sido kommentar 😉
Men smarr så gott detta såg ut!!! Måste ju testas i helgen! Tack för tips, ännu en anledning till att valkarna frodas 🙂
Låter supergott! Ska man ha vaniljsås till?
Har testat idag. Var supergott Tack!
Testade idag med egengjord vaniljsås. Blev succé.
Mums!! Vattnas verkligen i munnen. Tack för tipset 🙂
Hej Petra.
Ser mycket gott ut! Jag älskar att baka den får det nog bli snarast : )
Tack så mycket för tipset om resväskorna,har hittat dem nu.
Vi åker till Bodrum på torsdag så då ska de invigas!
Ha en underbar helg.
Kram Carina
I love Apfelstrudel and your tableware looks so beautiful.