VÅR LABRADOODLE

.

 

..

.

IMG_2118-2
.
.

Hej – jag heter Cooper och jag bor här!

.

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

.

Vilken härlig onsdag det varit med soligt finfint väder och med välbehövlig fotbehandling och så en mysig tjejlunch! Preciiis vad jag behövde för att få lite extra energi:)

.

.

.Har fått lite frågor om hur det går med vår vovve här hemma och kom på att jag kanske inte skrivit så mycket om honom på sista tiden? Så jag tänkte ge er lite info om just vår ”doodle” idag eller ”världens bästa hund”:)

.

.

Labradoodle är ju en mycket populär ras just nu, väntelistorna är låånga hos uppfödarna, och det är nog så att många säkert önskar denna hund pga att den är så pass allergivänlig. Sen är ju rasblandningar som larbradoodle, goldendoodle, cavapoos och cockerpoos fantastiskt gosiga och söta med det där teddybjörnsutseendet och sin mjuka päls. Eller det är ju en smaksak så klart men jag tycker det iaf:)

.

.

.

Rasen Labradoodle och temperament.

.

.

Cooper är en blandning av raserna Labrador Retriver och Storpudel och en sk F1B (Dvs inte en förstagenereationsblandning och inte en multigen) Han är en väldigt väldigt social och sällskaplig vovve. Är med oss hela tiden och om vi försvinner någonstans så blir han t o kglad när vi sen kommer hem igen (Det räcker med att gå ut någon minut till bredlådan fram och tillbaka) När Cooper blir tokglad så hoppar han vilket ju inte är såå bra (typ överfaller folk med sin glädje) Så det har vi jobbat med. Men han blir aldrig ledsen när vi går och har aldrig någonsin ylat, gnällt och eller ex krafsat på dörren vid lämning. Han har aldrig haft sönder något hemma när vi varit borta, inte gnagt på grejjer och knasat sig ni vet, utan brukar mest ligga innanför dörren och sova sött och vänta (tror jag iaf haha. Han brukar iaf se ny-yrvaken ut när jag/vi kommer hem:)

.

.

Cooper är en väldigt snäll och gullig hund. Mjuk i humöret mot alla, trygg, trofast, lättlärd, kelsjuk, uunderbar med barn och aldrig någonsin aggressiv. Han kan dock vara något reserverad mot mörkhåriga män (?) och skälla men det är typ allt:) Annars skäller han aldrig, inte ens mot andra hundar men han är självsäker och vet vad han vill och är busig och är ganska ”tuff”. Har ju själv haft raser som labrador (extremt lydig och lättlärd) och weimaraner (väldigt hårt psyke) så jag har ju lite att jämföra med. Om Cooper får för sig något, typ springa efter en fågel ute, så är det inte det lättaste att få honom att lyssna… Han kommer mao inte alltid på kommando om det finns något roligare som lockar så det jobbar vi också med.

.

..

.

IMG_2120

.

.

Busig och smart!

.

.

Allergivänlig doodlepäls.

.

.

När vi fick hem Cooper så kände H, som har pälsdjursallergi, nästan inget alls vilket var superbra. Vi hade varit lite oroliga innan för allergivänlig hund betyder ju ingen garanti för att det ska fungera. Däremot så kände j a g mig allergisk – jag som haft både hundar och hästar och aldrig varit allergisk fick superkli i näsan och ögonen och nös? Men det gick som tur var över efter ett par veckor (efter ett par valpbad..) så det måste varit något i Coopers päls som min kropp reagerade mot (Uppfödaren hade andra hundraser hemma) När det gäller Labradoodle pälsen så måste den hållas efter och klippas. Rasen fäller inte päls (om den inte är ”shaggy”) utan den växer oavbrutet. Det finns tre olika typer av pälsar på en larbradoodel; shaggy (rak päls), ullpäls (ungefär som pudelpäls) och fleecepäls. Coopers päls är en sk fleecepäls och är det mjukaste mysigaste päls ni kan tänka er men den har en mindre bra egenskap och det är att den tovar sig väldigt gärna! Så vi duschar honom regelbundet och använder balsam och borstar och klipper bort ev tovor. En annan sak som är m y c k e t bra med labradoodles är att de är luktfria. Cooper doftar nada! Ja förutom vanlijhjärtan när han är nyduschad (vilket han i n t e tycker om. Duschning är typ det obehagligaste som finns och bada i sjön är han helt ointresserad av) När vi köpte honom som valp var hela han mörkbeige men nu är han gräddvit med lite beiga inslag.

.
.
.
.
IMG_2105-2
.
.

Världens snällaste!

.

.

.

Vi har köpt Cooper privat och inte av en kennel så jag kan inte hänvisa er till just denna uppfödare (fått många frågor om detta). Men det finns flera andra som Humlamadens, Hööks och Pommondalens tex så kolla med dessa uppfödare om ni är sugna på att boka en valp! Priset på en labradoodle ligger på ca 25-35 000 kr och väntetiden är som sagt lång, ofta över ett år.

.

.

,

IMG_2090-3

.

.

Teddybjörn!

.

.

.

.

Motion och stimulans.

.

.

.

Cooper är en väldigt anpassningsbar hund! Han kan gärna gå långa promenadsträckor och springa lös som en virvelvind i evigheter men lika gärna slappa en hel dag inne om det är det som gäller. Han gör det vi gör liksom och blir aldrig rastlös vilket passar oss som barnfamilj perfekt. Cooper är som sagt alltid nära och med och vill nog allra helst vara ”på” oss och tror nog att han är en liten knähund.. Men eftersom han är ganska stor (han är en standardstor labradoodlehane) så har vi honom oftast inte med i soffor och sängar osv och då, när han inte är tillräckligt nära oss, kan han se r i k t i g t olycklig ut och ge oss dåligt samvete:)

.

.

.

Så – det var lite om vår fina hund här hemma! I snart ett år har vi haft honom hos oss då vi tog hem honom som en Alla hjärtans dagpresent förra året (minns ni?)

.

.

.

Ha nu en härlig lill-lördagskväll vänner!

(Här kör vi pizzafrossa ikväll och min favvis är just nu är en Vegetariana med Beasås – mums:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

Pssst; har ni några fler frågor om Cooper så fråga i kommentarsfältet nedan så ska jag försöka svara!

.

.

.

.

21 kommentarer till “VÅR LABRADOODLE

  1. Kul att du skriver om Cooper och hundägandet. Låter som en härlig familjehund. Spontant tänker jag att hoppandet är typiskt pudel. Verkar vara en härlig blandning, Det enda som inte passar mig är pälsen och skötseln. Gick själv från bearded collie (så älskad) till släthårig hund och det var så skönt.

  2. Åhhhh vad fin han är hunden! Jag skulle vilja ha hund ska bara …typ samla mod…. Min pappa kommer nämligen göra mig arvslös om jag köper hund och då är ja 40 plus…. Och har hela mitt liv har andra djur (och blivit arvslös på grund av en massa annat flera gånger tidigare… Fråga inte….vi har en lite väldigt stormig relation….eller ja relation….mer som en ojämn maktbalans). Men med det sagt…vad är hundens bästa respektive sämsta påverkan på livet? Har ni andra husdjur?

    1. Haha Nanna, så där höll mina föräldrar också på när jag var ung (Nu har de dock slutat:)

      Nej vi har inga andra husdjur, en hund är allt vi önskar och behöver! Bästa påverkan på våra liv när det gäller Cooper är att det är s å hemtrevligt och positivt med en familjehund. Det tillför ju en alldeles extra mysfaktor hemma att ha en varm mjuk hund som alltid är glad och oavbrutet visar sin kärlek till alla. Sämsta är att man blir lite låst och måste planera in hundvakt och tider när man vill göra något utan honom.

  3. kan bara instämma, detta är en fantastisk ras. Vår fyller ett år i mars och jag har inte ångrat mig en sekund. Jätte fina bilder, på en oootroligt söt hund 🙂

    MVH
    M.

  4. Jättefin är han! Det är fantastiskt skönt med luktfria hundar. Vi har en Lagotto som Heller inte fäller päls. Ångrar inte en sekund att vi skaffade hund!
    Kram

  5. Tack för en trevlig beskrivning av honom! Jag följer i härdigt kennlarna Humlamaden och Hööks via Facebook och väntar bara in rätt tid i livet för en doodle. Priset nu dessvärre uppe i 35.000 för vissa av hudarna ffa på ena kenneln så det är en dyr vovve! Men förmodligen absolut värt det! 😍

  6. Å han är så ljuvligt fin och gosig! MEN: hur gör ni när ni varit ute i ruskväder och han ska tillbaka in i ert vita (och vackra!) hem? Stänger ni in honom tills han torkar eller kör ni torka-tassar-och-hela-vovven varje gång? Och gillar han läget på det?

    1. Tror inte att det är någon skillnad på om man har vitt hemma eller blått, man vill inte ha in lort:) Det är lite meck när det är slaskigt ute för då måste vi duscha ben och mage i källaren innan han får komma in (vilket han finner sig i men ogillar). Annars så torkar vi tassarna innanför dörren och ev borstar bort skräp i pälsen och det tycker Cooper är helt ok.

  7. Ååååå, en dag önskar jag mig en ladradoodle som ska heta Scott! Om det blir en flicka ska hon hettan Millan 🙂
    Sägs att hundägare mår bättre för att man kommer ut varje dag med, win win win 🙂
    Kraaam Anna

  8. Hej Petra!
    Han är i den fruktade tovåldern som inträffar när de är i ca 7 mån – 1 1/2 år sen brukar det bli lättare. Ett tips är att alltid borsta igenom pälsen innan den torkat tex en pudel ska ju helst fönas och borstas när den har badat då håller man tovorna borta jättebra. Ha en fin dag♥

  9. Så søt! Vi har også en slik blabding av en Labradoodle, så jeg kjenner igjen mye av det du skriver og rasen/Cooper. Etter gode tips fra trener har våres blitt mye bedre åå innkalling👍
    Men derimot er vår gutt en meget dominant og ypp doodle.. Mye jobb, men håper det går seg til.. Har dere sterilisert Cooper?

  10. Vi har köpt malteser, något billigare, mindre i modellen men också allergivänliga och helt fantastiska vovvar;-) Finns bilder på bloggen, väljer att ha våra något mer kortklippta än den ”majestätiska dräkten”. Kram jess

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg