LITE URVRIDEN

.

,

Alla mina söta läsare – ni har säkert inte missat det som händer just nu. Denna enorma våg av protester mot övergrepp på social media och främst Instagram under hashtaggen #metoo. SÅ bra och viktigt att allt detta kommer upp till ytan och diskuteras och förfärligt att så otroligt många tjejer  blivit utnyttjade, utsatta och tafsade på. Skrev själv ett väldigt personligt inlägg på min Insta igår och fick då en helt fantastisk respons. T A C K alla underbara för den. Förstår att ni säkert är många som hänger både ”här och där”<3 Men jag blir alltid lite så där tom på kraft och småmatt när jag blir så här personlig och det inför så många. Det är ju lite läskigt. Inte det som har hände just mig, det har jag bearbetat sedan länge (men eftersom jag nämner detta så skaver det någonstans forfarande från mitt tonårsjag och kommer alltid göra) men att dela med sig av det riktigt privata till 10 000-tals. Men det kändes viktigt att vara en del av detta – att jag som feelgoodbloggerkan också kan berätta om när jag blev utsatt. Så jag sluter mig i min egna bubbla i något dygn här och återkommer snart och då är allt som vanligt igen:)

.

PUSS

.

.

.

18 kommentarer till “LITE URVRIDEN

  1. Så modigt av dig, förstår att det känns utlämnande. Blev själv som 20 åring utsatt för övergrepp av en dammsugarförsäljare som kom hem till mig. Jag trodde ju aldrig i mina vildaste fantasier att något skulle hända när han ville visa hur mycket damm man kan dammsuga upp i en säng. Jag kände mig otroligt kränkt och smutsig och kommer nog aldrig att helt komma över detta. Att bli utsatt för något sådant i sitt första egna hem, sin trygga sfär. Övergreppet var ganska grovt och försäljaren blev dömd, jag flyttade till en ny lägenhet och minns att jag tjatade till mig en säkerhetskedja av fastighetsägaren. Det är så viktigt att vi uppmärksammar detta och jag lider med alla som blir utsatta.
    Jättekram till dig och tack för att du delar med dig

  2. Modigt gjort av dig att berätta👍🏻 Lycka till med hemliga utflykten. Kram från soliga Karlstad

  3. Modigt och hemskt att både du och så många kvinnor ( inkl mig själv) blivit och blir utsatta! 😬Läste du förresten Elisabeth Höglunds krönika i Expressen? Helt förfärligt!

    1. Hon är ju inte klok, så mycket fel i en text. Härligt för henne att hon gillar att bli tafsad på liksom🙄

  4. Vad hemskt att vara med om det AnnSofi!
    Inte så ofta förövaren döms! Det var ju i alla fall bra att det blev så! Även om det inte tar bort den hemska upplevelsen från dig!

  5. Du är en förebild för våra döttrar, unga flickor och kvinnor som vågar/vill berätta vad som hände/har hänt. Det är ALDRIG vårt fel. Om vi inte trakasserade dem och det är precis lika lilla. Men nu handlar det om oss. Såg precis Aurdrei och Daisy på netflicks som @camillaläckberg rekommenderade och jag är så förbannad att jag inte kan sova. & nästa gång nån ordinär snubbe säger ”inte alla män” som kommer han få sig en urskällning som heter duga och en föreläsnings som heter duga. Fy fan.

  6. Bra gjort av dig att dela med dig! Jag har aldrig blivit utsatt för nåt men känns som att vi är typ 0,3 procent av alla kvinnor som haft tur och sluppit trakasserier och övergrepp… tyvärr är det ju jättevanligt och såå viktigt med kampanjer som den här så att våra döttrar förhoppningsvis kan växa upp i en bättre värld.

    1. Det är helt galet, jag har aldrig blivit utsatt men inte heller haft en aning om att typ alla andra har blivit utsatta😡! Konstigt att vi kompisar inte heller har ens nämnt det förut. Men nu jäklar om jag ser något👊🏻!

  7. All kärlek till dig och alla andra som blivit utsatta på olika sätt. Också väldigt bra att ”feelgood” bloggerskor och liknande tar upp det här, så stort tack! Som det pratats mycket om i samband med det här uppropet, är att fokus måste flyttas från offren till förövarna – det är dags att vi på allvar börjar prata om killarna/männen som beter sig på det här sättet och att vi alla, framför allt män själva, sätter ner foten och agerar. Jag har själv varit förskonad från den här typen av övergrepp och trakasserier men jag har tre döttrar och det är ju en mardröm att ens tänka på vad de kan utsättas för. Stor kram

  8. Heja Petra! Vilken bra förebild du är för dina och våra döttrar. Så modig och klok ❤️❤️❤️

  9. Jag blir SÅ glad varje gång jag ser någon dela med sig under #metoo (fast jag blir ju så klart ledsen och upprörd också, för det är ju för sakernas tillstånd är ju för jävligt). Men det finns en sådan kraft i att vi kvinnor går samman, trots alla våra olika personligheter och erfarenheter, så är vi EN kraft. Det känns lite som ”nu jävlar” liksom.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg