ANNONS
.
Ho, ho, ho vänner – idag ska ni få ett riktigt trevligt och suveränt tips när det gäller julbordet! En extremt viktig detalj där är ju julskinka och i år kan jag tipsa om den godaste skinka jag någonsin lagat (och ätit) Detta är helt sant och mina föräldrar som var här en sväng (och som ätit x antal julskinkor) och som jag bjöd på skinksmörgås kunde bara stämma in! Jakobsdals Mor Matildas Rimmade Julskinka är så mör och saftig och perfekt, PPPPP.
.
.
.
Så här enkelt tillagar du skinkan:
.
Sätt ugnen på 80 grader (över och undervärme)
Ta bort det yttre svarta nätet på skinkan.
Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnsäker form.
Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen (undvik etiketten).
Ställ formen längre ner i ugnen. Påsen ska inte vidröra något värmeelement.
Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader
Ställ den svalt någon timma, gärna i kylskåpet.
Griljering; Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 ägg med 2 msk sötstark senap och pensla skinkan. Sprid över ströbrödet och griljera i ca 10 min tills skinkan är gyllenbrun.
.
.
.
M.u.m.s.
.
Jag serverade senap gjord på lika grov moutarde de dijon och sötsenap med rom (blir perfekt) julknäcke och öl från Småstaden till min julskinka.
.
.
.
Skinka gjord på bara svensk råvara- det gillar vi!
.
.
KRAM
.
.
.
Och nästa år håller jag tummarna för att du reklamerar för en glad gris som har fått vara ute och bökat, de är smarta de små liven…
Jag är liksom du tidsoptimist, fick denna tillsänd och hoppas att du gillar den oxå: http://illvet.se/manniskan/hjarnan/ar-du-alltid-sen-da-ska-du-vara-valdigt-glad