.
Igår kväll dukade jag fram lite kvällsfika ute på gården till skatterna! De var ute och lekte, hängde, hjulade och studsade i studsmattan läänge i värmen. Vilken fantastisk kväll det var, kändes som man var typ på Mallorca med hela 27 grader varmt, mmm. L o v e it!
.
.
.
Har ställt Grythyttanmöblemanget under vårt helt otroligt maffiga körsbärsträd. Alltså det är helt enormt numera och det allra högsta trädet på gården. När vi flyttade till huset för 9 år sedan var det nyplanterat så nu pratar vi växkraft haha. Så himla himla fint att sitta där
.
.
.
Jag och Lolo och hennes bestie hade bakat mjuka kakor tillsammans tidigare på kvällen. Min variant var en med rabarber direkt från oidlinmgslådan, kardemumma och kanel och det blev riktigt smarrig. Älskar ju rabarber, försommarsmaken no 1.
.
.
.
Majkväll där jag bor!
.
.
Här kommer receptet jag använde (Icas) och som sagt – den här kakan blev verkligen saftig och god!
.
.
75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber
lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
.
Gör så här:
.
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka).
Smält matfettet. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och matfettet i smeten. Häll smeten i formen. Strö på rabarbertärningarna (skurna i ca 1 cm stora tärningar) och kardemumman.
Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
.
.
Här hemma är Moje febrig igen, så segt och så himla synd om lille plutten, så det blir en hemmadag med vab (och lite försök till jobb när prinsen sover)
.
.
Ha en riktigt sooolig och underbar dag vänner och njut den plötsliga sommaren ordentligt nu!:)
.
.
KRAM
.
.
.
Wow vilka underbara bilder!
Underbart!! Denna paj har jag precis tagit ut ur ugnen nu, ska bli så gott att smaka efter kvällens grillning – tack för recepttipset 😀
Så mysigt! Och mumsigt! En fråga: är det ett prydnadskörsbärsträd eller ”ätbart träd”? Var ikväll på Plantagen och klämde å kände på ett japanskt prydnadskörsbärsträd som heter Kanzan. Vinbehöver ett stooort träd. 🙂
Tack för allt du delar med dig.
Så vackert! Superfina bilder!
Mums!! Så himla gott, och fina bilder!
Tusen tack för recept! Inser nu att du inspirerat till flera bakningar (inte mitt bästa område) och det blir alltid bra!! Ha en fin vecka! mvh Malin