VÄRLDENS GODASTE RABARBERKAKA

.

Men hur fint är det inte nu?? Gräset är så där overkligt grönt och det spirar och gror överallt. Rabarbern är så fin och späd och idag fick det bli lite rabarberkaka efter skola och föris till skatterna som eftermiddagsfika. Rabarberkaka (på degen första rabarberna) kan ju kanske vara bland det godaste som finns.

.

.

.

Dagens lilla skörd! Fyra stänger räcker bra till en kaka. Ska nog göra rabarberkompott  med kardemumma imorgon. MUMS.

.

.,

.

Nu ska ni få ett helt suveränt recept på Rabarberkaka. Den busenklaste jag gjort och OCH även den godaste. Nu måste helt enkelt prova detta!

.

G O D A S T E  R A B A R B E R K A K A N

.

Ingredienser:


smör & ströbröd till formen
120 gram rabarber + 2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 gram flagnad mandel
florsocker

Gör så här:

.
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen cirka 24 cm. Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet.  Smält smöret, och dra bort från värmen. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och blanda ner i kastrullen tillsammans med äggen. Rör tills du har en jämn smet, fördela ut i formen. Fördela ut rabarberna och tryck ner dem lite i kakan. Strö över flagad mandel Grädda sedan kakan i mitten av ugnen & cirka 25- 30 minuter

.

Serveras med lättvispad grädde.

.

NJUT

.

.

.

Har gjort en liten hörna åt Moje (och Bea) nere i hörnet på gården. Moje har fått en sandlåda och ett litet bord och Bea har en egen odlingslåda där hon planterat sin egna uppdrivna grönsaker. S å mysigt.

.

,

.

Och ÄNTLIGEN har värmen kommit tillbaka till oss hurra! När man blir så där bortskämd med tokfint väder som vi ju blev nu i april så blir jag ju liksom van vid det och vill bara ha meer av det goda och undrar vad det är frågan om när det blir helt normalt svenskt småkyligt:)

.

.

Nu ska jag styra upp morgondagen lite (Ska upp till Stockholm med en vän och göra något mycket spännande. Återkommer om det:)

.

,

Ha nu en finfin tisdagskväll raringar!

.

KRAM

.

.

.

7 kommentarer till “VÄRLDENS GODASTE RABARBERKAKA

  1. Tack för recept !!
    Åh vad jag skulle önska att du bjöd på en rundvandring i er fina trädgård, håller tummarna för det 😀
    /Helena

  2. Hej! Jag har två odlingslådor som ser så trista ut. Ser att ni målat era, vet du med vilken färg?

    Ha det fint 🙂

    /Anna

  3. Hej! Har ni målat pallkragarna? Supersnygg grå färg 👌🏻 Ha en fin dag! Älskar när jag har ett par inlägg o hinna ikapp 😀

  4. Tack Petra ett fantastiskt bra recept, har blivit min favorit, gott och lätt att baka och
    dessututom lite disk. 💕👏🏻

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg