DET FÅR BLI EN TISDAGSMIDDAG I MATSALEN

.

Nya snittisar från torget vid spegeln!

.

Har ni en matsal hemma? Jag älskar att ha det! Ett rum där vi äter när jag vill göra det lite extra mysigt vid middagen som på en vanlig tisdag tex när skatterna kommer från vänner och aktiviteter. Eller när vi spelar sällskapsspel och har tända ljus och lyssnar på bra musik. M y s. Eller äter helgfrukost med öppna dörrar till gården! Snart är det ju vintertider och om två månader adventsdags och då sitter vi ofta ofta här. Men nu är det  bara september och höstljuset som strålar in genom fönster och glasdörrar SÅ fint. Både varmt och klart och krispigt.

.

Kikar in till er en sväng medans jag håller på middagen här i köket! Ikväll blir det asiatisk lax med thailändsk gurksallad och ris. Mumsfillibabba. Är hungrig som en varg efter att sprungit runt Blåsbo, city och tillbaka (Blåsbo är området där jag bodde i mitt förra liv här i Småstaden:)

.

.

 

Min finaste kapsylöppnare i samlingen. Från Svenskt Tenn. Åker, så klart, fram när vi äter fisk och skaldjur (Fat Royal Copenhagen)

.

.

.

Brukar ju tipsa er om vad som jag tycker om att göra som gör det så där extra härligt i vardagen! Såna små grejer som att äta extra gott mitt i veckan, tända ljus och lyssna på b r a musik (Såå himla viktigt, ska göra en spellista åt er. Vet att flera önskat det) Det ska vara städat (alltså rent) och fräscht och dofta gott hemma, gärna från go mat eller en öppen brasa eller kanske från såpa, nytvättade lakan eller ja goa doftljus. Men vad är era allra bästa höstmystips?? Hit me darlings!:)

.

.

Nu ska jag kika igenom texten efter stavfel innan publicering här. Jag har visst blivit av med rättstavningskontrollen (?) och vet inte hur jag får igång den igen tyvärr! Jag vet hur man stavar (oftast) men jag märker inte alltid när det blir slarvfel och knas och jag ber om ursäkt för det. (Ser ju inte klockrent heller och har väl för tjocka fingrar kanske:) Hoppas ni kan ha överseende med vissa fel. Ska bättra mig jag också!:/

.

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “DET FÅR BLI EN TISDAGSMIDDAG I MATSALEN

  1. Oh, bästa höstmys…förutom allt du nämner skulle jag säga mustiga grytor och när man får börja bära tjocka gosiga varma tröjor🍁🍂😊
    Den där kapsylöppnaren är ju såå fin!
    Kram

  2. Underbart att mötas av ett så göttigt inlägg efter alla surkärringskommentarer i tidigare inlägg, tänkte kommentera där men äsch, sparar mig den energin och lämnar en hälsning under detta istället.
    Tar gärna receptet på den där laxen, lät ju hur gott som helst!

    Tycker du fick med det mesta bland höstmystipsen så har inget annat att tillägga mer än att Byredo har kommit men en ny underbar doft som blir sådär extra go blandad med krispig höstluft, haha, jo men så tycker jag. Slow Dance heter den, ett måste att sniffa på, vet ju att du gillar Byredo. Den nya är tämligen söt men blir riktigt mysig i doften efter en stund..

    Trevlig kväll!

    1. Å vad härligt att läsa denna underbara kommentar 😊😊🍁🍁. Och trevlig kväll Petra , älskar din blogg !!

  3. Åh, så mysigt det låter🥰! Vi försöker oxå göra extra mysigt vissa vardagar, tror det är viktigt att man kan sitta ner hela familjen o njuta av mat, samhörighet och mys. Inte alltid helt enkelt att få till dock när det är aktiviteter för både vuxna o barn.
    Sen till nåt helt annat, läste om kritiken gällande stavning, egna ”ord-påhitt”, meningsbyggnader etc. jag förstår inte varför det ska klankas på sånt…? Huvudsaken är väl att man förstår budskapet i det som skrivs, eller? Vill man ha allt korrekt och stelt, ska man kanske läsa nåt skrivet av en professor, skribent eller dylikt. Jag håller med det som nån skrev att man blir glad att se att allt inte behöver vara perfekt, utan slinker det in nåt fel här och där gör det i mina ögon ingenting…..i alla fall inte i en feelgood blogg. Nä, tjejer (ja, jag tror det är mest kvinnliga följare som orkar engagera sig i små fel etc.), kamma till er och lägg undan dumma utspel på oväsentligheter! Får känslan att vissa hittar fel på det mesta Petra skriver o visar här inne, måste vara otroligt jobbigt att läsa nåt frivilligt och ha behovet att uttrycka sig dumt gällande vart o vartannat inlägg! Get a life. Till Petra o alla goa positiva följare; ha en fab tissssssdag🤣

  4. Vi höstmyser med att städa och elda på stranden, långkok på spisen, rödpang i glasen, njuter i vårt spa, bubbelpool och bastu efter en långpromenad eller träning i gymmet. Böcker, film och poddar. Kanske en weekendresa, krogbesök eller bjudning. Vid riktigt fint höstväder tar vi båten ut och lägger nät eller har pic-nic på nån klippa.
    Hösten är härlig!!

  5. Vilken härlig tisdag! Min ambition den här hösten inte spara mys till helgen utan sätta lite guldkant på en vanlig tisdagskväll ibland. Lite extra god middag, finporslin levande ljus, film, serier gosiga stickade tröjor… listan Jan göras lång!

  6. Åå så mysigt, nästan;) så man längtar när du beskriver det så med massa mys…!:) Nej men hösten är mysig sålänge det är soligt o inte mörkt trist regnväder hela tiden (visst nån dag m regn ute -mys inne går väl an) 🍁I höst förutom det du redan fått med, så är det vara ute i naturen mer o ta bilder😊
    Älsk på öppnaren. Så fint hem som alltid har du! älsk.även på det 😉 ! Ha en fortsatt fin v! Marie

  7. Åå, det finns mycket som är mysigt framåt hösten när kvällarna blir mörkare och det blir lite kyligare. Ta fram stickningen, till exempel. Just nu stickar jag en bebisfilt. Ska bli mormor i vinter. 🙂
    Läsa bra böcker i sköna fåtöljen med en filt om benen och några tända ljus på lilla bordet bredvid.
    Ta långpromenad längs kanalen en disig dag. Bor granne med Göta Kanal. Älskar det disiga och sen alla höstfärger till det.
    Baka bröd! Riktigt höstmys i köket.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg