.
Godisfix pågår här hemma denna tokgråa regniga ruggiga freeedag! Perfekta pysslet att hålla på med då och Moje är med här som ”kökshjälp” (nåväl han smakar mest:) Just nu är det nötknäck och chokladkola som puttrar på spisen men för ett litet tag sen gjorde jag min absoluta favorit Winernougat. Alltså det är både det GODASTE (det där krispset med mandeln) och det enklaste. Har ni inte gjort Wienernougat själva så måste ni helt enkelt, mums!
.
.
.
Du behöver bara fyra ingredienser: 125 g rostade mandelspån (finns färdigt att köpa), 250 g nougat, 200 g mjölkchoklad, 100 g mörk choklad.
.
Gör så här: bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. ha i nougaten och låt den smälta med och blanda. Rör ner den rostade mandeln och bre ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna. Lätt som en plätt
.
.
.
In med nougaten i kylskåpet för att stelna!
.
.
.
Läste lite juliga magasins under tiden och drack juligt Kardemummakaffe från NK. Ingen jul utan julkaffe och julthé! Har jag förresten skrivit att jag äälskar vår proffsiga espressomaskin från DeLonghi?? Jo det har jag nog. Väldig mycket vardagsmysigt med den lyxen, kaffet smakar bara sååå gott och det blir en del koppar varje dag:)
.
.
.
När chokladen stelnat skär du den i bitar och lägger i en burk med lock (silkespappret med små pepparkaksgubbar är från Åhlens) och ställer tillbaka i kylen. Får se hur mycket som kommer finnas kvar till julafton….;)
.
.
Nu väntar jag bara på att min honey att han ska komma ikväll för ikväll ska han och jag åtta julbord! Näää inte julbord på restaurang som vi hade tänkt utan vi har beställt julbordskassar från en av Småstadens bästa restauranger Pråmen! Yummie yummie. Är extremt taggad för detta för man älskar ju julbordssmakerna och det är ju så himla bra att man kan köpa såna kassar nu. Har sett att flera restauranger i stan erbjuder samma, bara man bokar ett par dagar i förväg. Kolla om din favoritrestaurang erbjuder samma där du bor! Vi måste ju alla hjälpas åt att stötta så mycket vi bara kan nu och fortsätta äta god och vällagad restaurangmat hemma ist. Duka fint och mysigt och massa tända ljus och skön musik och riktigt gott att dricka till<3
.
.
Ha nu en riktigt fin fortsättning på den här fredagen vänner!
.
.
KRAM
.
.
.
Låter underbar. Ha en riktigt fin helg!
kram
Hej,
det vore roligt att få se hur du julpyntar,
tack från Camilla
Jag vill oxå se julpynt! Trevlig kväll ⛄️🧑🎄
Vi lagar god mat hemma istället för att hämta takeaway. Regeringen borde ge mer stöd åt restaurangbranschen när de nu gett i princip näringsförbud åt en hel bransch. Lider med alla som förlorar sina arbeten & även med de företag som går i konkurs. Finansministern segerjubel att ”ladorna är fulla”. Min lada är tyvärr rätt tom…
Hemgjort wienernougat 😀 Måste testa.
Ser väldigt gott och busenkelt ut med chokladen 😋👍
Är du nöjd med eran aarke kolsyremaskin? Funderar nämligen på en åt mig själv i julklapp ☺️🎁🎄
Kardemummakaffe är så gott! Kan tipsa om Lussete, smaksatt med saffran, apelsin och lite chili. Dekorerat med rosépeppar. Väldigt gott, smått beroendeframkallande! Köpte senast Johan & Nyströms, men har även tidigare köpt på Sibyllans Kafferosteri. Finns säkert på NK också.
Tack för mysig läsning! Fortsatt trevlig helg!
Låter så mysigt,wienernougaten måste testas!.Kolsyremaskinen är super kan varmt rekommenderas!
Elsker kardemommekaffe fra NK!! Det blir nok ingen i år ettersom vi ikke kan reise til Sverige. Jeg gjør vanlig kaffe med kaffekrydder isteden.