.
Inte de roligaste uppdateringarna just nu eftersom förkylningen från jag vet inte vad håller mig i ett järngrepp. S å h i m l a t r i s t är det ju. Men jag försöker verkligen på alla sätt att blir frisk och äter förutom penicillin en massa extra vitaminer, dricker mängder med thé och vatten och försöker mest vara still. Sen så äter jag kryddstark färgglad mat för att de helt enkelt känns som det ska vara bra. Het chili tex, det måste ju kunna skrämma iväg lite bakterier och virus. Så denna söndag fick det bli ett mumsigt härligt långkok i som av Chiligryta som stått och puttrat på spisen ett par timmar. Älskar såna långkok på högrev som står och gojsar till sig länge.
.
.
.
Tillbehör till stora och små (vissa i familjen vill ju helst bara äta just majs och gurka..) Picklad rödlök, guacamole och färsk mango kan ju bara bland de godaste tillbehören som finns till Mextexmat mmm. Och så koriandern, den får man för allt i världen inte glömma
.
.
Söndagschili
.
1 kilo högrev
3 st vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk malen ingefära
1/2 msk oregano
2 msk chipotlepasta
2 tsk sambal oelek
33 cl öl
250 g krossade tomater
2 st köttbuljong
2 paket bacon
salt och svartpeppar
.
.Gör så här:
.
Putsa köttet, skär i bitar och bryn snabbt i het panna i smör/olja.
Finhacka lök och vitlök och fräs i smör.
Låt även kryddorna, tomatpurén och chipotlepastan fräsa med.
Lägg allt i en tjockbottnad gryta och häll på tomatkross, öl och buljong. Låt puttra på svag värme i ca 2 timmar. Stek baconet knaperstekt och rör ner i grytan strax innan servering. Servera med lite guacamole, picklad rödlök, mangosalsa och massa koriander (om ni älskar det:)
.
.
.
Precis lika gott som det ser ut! Hoppas detta var bra medicin också nu…:)
–
.
Nu ska jag ta en påse Kinapuffar med mig och krypa ner i sängen faktiskt (klockan är bara 20) och beta av ännu ett avsnitt av norska serien Wisting på Viaplay. Vääldigt spännande den där kan jag lova (Någon annan som sett?)
.
Men vi ses imorgon igen så klart raringar!
.
KRAM
.
.
.