MORGONMYS & MACARONS


.

Lyxiga franska bakverken Macarons från Ladurée, båda ljuvligt goda, läckra att se på och mycket ”hippa”!

Godmorgon Sunshines!
Visa mornar vaknar jag med ett enormt ”baksug” hihi:) Jag vill inget annat än att stå i köket och knåda surdeg eller baka söta småkakor med radion skrålande i bakgrunden och fönstret ut till sommaren på glänt. Idag vill jag göra Macarons,
vilket jag aldrig gett mig på tidigare. Macarons är (för den som händelsevis missat denna populära kaka) två lite sega mandelmaränger, ofta i en härlig pastellfärg, med smaksatt len smörkräm emellen.
.
När vi var i Paris för några veckor sedan så smakade jag faktiskt macarons för första gången. Då var det iofs inte vilka som helst, utan de absolut ”finaste” som kommer från det lyxiga patesseriet Ladurée! På flygplatsen i Paris öppnade nämligen Ladurée en butik i höstas och det var där jag smaskade i mig ljuvligheterna. Dock fick jag absolut  inte fota i butiken, vilket jag så klart försökte göra, hmprf, (Butiken var helt underbar med jättehöga staplar av kakor och de sötaste presentaskar ni kan tänka er, allt i pastellfärger) så bilden ovan kommer från Ladurée butiken på Harrods i London istället!

En liten chick fransk presentask från Laudrée med godaste patisserierna och lite bubbel kanske? Ja tack säger jag!:) (Kör som ni förstår inte så hårt med GI just nu, efter honeymoon i Karibien med många restaurangbesök och massa kolhydrater. Men snart är jag tillbaka, mår ju faktiskt såå mycket bättre utan ständiga sockerkickar!!)

.

Dessa är alla smaker som jag hade att välja mellan första gången jag prov åt godsakerna på flygplatsen Challes de Gaulle. (Testade de med choklad, citron och vanilj, Mmm. Ska ni dit så måste ni både se butiken och smaka!)
Till vårt bröllop så föreslog våra duktiga bröllopsfixare att vi skulle ha just macarons på ett bord med godsaker. Tyvärr tackade jag nej, hade ju aldrig smakat dessa, men de är ju såå fina och goda! Så ett tips: ska ni gifta er – bjud på pastelliga Macarons i snygga kartonger! Så läckert!!! (De på bilden kommer från svenska O´holy Sweet)
Idag ska jag alltså försöka mig på att göra mina egna! Letar just nu bra macaronrecept på nätet, men är det någon som har gjort dessa och har tips så blir jag jätteglad om du vill dela med dig!:)
Vi ses!!!
.

Rekommenderade inlägg