THE LIVINGROOM IRL

.

.

Ääääntligen har min vita Tine K silkeslampa kommit! Det har ju varit 6 (!) månaders väntetid på dessa sköningar. Fina netbutiken Blackballon, som drivs av supersöta Jenny,  har nu i alla fall fått in ett gäng i två olika storlekar och i tre lika fina färger så först till kvarn… (Japp, jag måste flytta soffbordet  en-två dm till höger a.s.a.p:)

God Eftermiddag!
Idag bjuder jag på något så ovanligt som totalt oredigerade interiörbilder ”directly from the camera”! Ni är många som undrar vad jag använder för kamera och hur jag får så ljusa bilder etc och det är ju så att så mycket ljusare pics än dessa blir de inte utan redigering! Kameran jag använder är en vanlig systemkamera Nikon D60 med olika objektiv.
 Det är inte helt lätt att ta bilder i motljus när solen skiner och det blir en massa hårda skuggor och annat men ändå – så här ser vardagsrummet ut just nu, IRL!:)


Inget extra ljus eller extra mättnadskorrigering (som jag alltid brukar använda). ”Djupet” i bilden (nåväl) får jag av mitt 18-200 mm objektiv.
Så fin så fin är min nya lampa, redigerad som oredigerad!:) (Valde mellan large och x-large. Det är ju så fint med en mindre storlek också, kolla bara in lampan i stuen hos Anita!)
Eftersom jag har världens bästa Mr B så kommer han alldeles snart hem med hämtad kvällsmat till sin sjuka Mrs B! Vad det blir? Jag har önskat min favorit Bentolåda (Yakuniku + Sushi). Mmmmmm.
Hoppas du får en mysig måndagskväll!
KRAM
.

Rekommenderade inlägg

34 kommentarer till “THE LIVINGROOM IRL

 1. Sååååå fint!!!! Et helt annet spørsmål…. tok du mannen din sitt etternavn da du giftet deg? Kos dere med deilig mat, og god bedring!!!!! Ha en suuuuuper kveld!

 2. För mycket svart och vitt för min smak. Har tröttnat Fullständigt på den trend som har varit alldeles för länge. Nä..fram med färg tycker jag. Lampan är för stor, ni har för lågt i tak tycker jag. Att du inte försöker blanda lite i stil. Tex från Svenska tenn klassiskt med allt detta ”dansk inspirerande” där allt ser lika dant ut…i alla liknande bloggar. Nu låter jag negativ.
  Men smaken är som baken. Föresten vad hände med den svarta!! mattan. Tänk dig en äkta orientalisk matta i varma färger under bordet. Helt annat rum och Mycket snyggare. Svart vitt= kallt och hårt. Köp en Josef Frank kudde och lite andra kuddar i färg till äkta mattan. Lovar dig att du kommer bli sååå nöjd.

 3. Så snygg den lampan!!! Synd att jag inte har plats till en!

  Den där maten har jag aldrig hört talas om men jag hoppas det blir gott! Jag påbörjade en tiodagars penicillinkur idag pga bihålsinflammation tråkigt nog. Särskilt när jag är mitt uppe i träningen!

  Krya på oss!

  Jag hoppas du fortsätter i samma stil trots alla negativa kommentarer som skrivs titt som tätt!

  Kram Anna

 4. Hej! P
  Snabb som attan att besvara negativa inlägg.. hoppas du är lika snabb att besvara mig då… som har ett trevligt inlägg… för svarar på mail är du riktigt dååålig på, men det vet du väl om.
  Jag tycker ni har fint hemma men lite för perfekt i bland för min smak. Jag gillar när det är mjukare och boheme så jag har lite bruna inslag hemma och det blir lite varmare feeling. Tine K lampan är underbar och jag har en vit själv, men vilken storlek har du… XL? den ser sååå stor ut hemma hos dig.Fint med vit… inte så hårt som det blev med den svarta du hade innan.
  Krya på dig!

 5. Visst det är din stil och inte min. Din stil liknar alla andra dansk inspirerande bloggar som man TOK trött på. Jag skiver bara vad jag tycker och jaa jag älskar lyxiga hus/ lgh med äkta mattor och färgglada elefant kuddar. Thats me. Älskar ”lyx känsan i ett hem. Gillar inte country och shaby chic. Usch fy. Men så har ju du inte det riktigt. Men åhh vad jag skulle sakna färg. Jag fryser brrr när jag ser ditt hem. Men du har ju nån pläd du kan värma dig med. Ser bara så himla kallt och tråkgt ut, tyvärr. Man har väl rätt att yttra sig, Du driver ju en blogg. Färg säger jag bara. Tjaba

 6. men alltså, varför läser folk din blogg om de inte tycker om ditt hem?? Trodde det var därför man följde en blogg!! Och att de dessutom orkar kommentera…
  fin lampa!!!
  trevlig kväll

 7. Helt otroligt snyggt hem du har!!! Hsar följt din blogg ett bra tag och kommer inte att sluta.Du har en finfin känsla för hur man inreder och du är en STOR inspiration för mig. Och jag älskar din nya lampa!

 8. Jättefina bilder som vanligt! Är lite nyfiken på inredningen i badrummet? skulle behöva lite inspiration:)Vad har du för frotté, tvålpump etc.?

 9. Anonym + Anonym – Det är ju ni som är toksnabba! Skrev ett svar som jag inte blev nöjd med och raderade det nästan direkt ju!?

  Ja jag är dålig på att svara på mail men du anar inte hur många jag får varje vecka!!! Mest jättetrevliga mail och en hel del med frågor, inbjudningar, reklam och en hel del spam… Lampan är hur som helst i storleken XL.

  Om man är jättetrött på en stil och inte orkar se den så måste man kanske inte skriva det utan bara byta netsida? Du skriver ju bara vad du tycker påstår du och att man har väl rätt att yttra sig men då gäller det alla utom bloggerskan själv då? Får vi bloggare inte säga vad vi själva anser tillbaka ibland? (Speciellt när man känner sig riktigt riktigt krasslig och inte är på topphumör och får trista kommentarer:() Skulle du tycka om att någon vem som helst, typ kabelinstallatören, sa att ditt hem ser kallt, fattigt och tråkigt ut? Med tråkiga elefantkuddar som alla andra har? Tror icke det. Behandla andra som du själv vill bli behandlad är nog ett av de allra bästa och sannaste talesätten som finns eller hur? Såå enkelt.

  Kram

  P

 10. Hej..

  Men fy.. jag brukar titta in här ibland men aldrig skriva något. Vilka tråkiga kommentarer du får stå ut med. Jag förstår precis hur du känner då jag nyligen var med i en tidning och fick höra hur livlöst, stelt och sjukhusliknande hem jag har. Vilken tur att dessa människor slipper bo hemma hos mig då! Nu var det inte det jag tänkte skriva utan att jag såg att du också blivit drabbad av ”den norska bildtjuven” där jag såg din logga. Titta in i min blogg så förstår du historian. Och här kan du se loggan http://www.bloglovin.com/sv/blog/2288414/min-shabby-chic-verden Mvh Terese

 11. Hej Petra,

  Jättemysigt, ljust och vackert hem du har! Din blogg är min favorit blogg – lite beroende faktiskt! :o)

  Får jag fråga vilket redigeringsprogram du använder?

  KRAM JESSICA E

 12. Stackare som inte ber om att få höra hur fint eller fult du har det, du skyltar med ditt hem som ett skyltfönster för att få andra till insperation!
  Supersnygg lampa och vi som följer dig vet ju att du gillar svart och vitt!
  Själv älskar jag vitt och är förtjust i allt vad dansk design heter men blandar det med just inredning från Svensk tenn bla.
  Men ett tips, byt soffbord till den lampan, eller plats där du valt att sätta upp lampan, ser inte riktigt ut att vara harmoniskt till varandra! Tack för att du bloggar, tittar in till dig ibland! Krya på dig!

 13. Till Anonym: Du kan ju inte säga till P att hon ska köpa josef frank kuddar för att hon skulle bli nöjd då!!! Precis som du inte tycker om hennes smak, så kommer hon kanske inte tycka om din! Så himla löjligt! Blir bara upprörd av sånt trams, sluta läs bloggen istället.
  Till P: Jag älskar din blogg, följer den varje dag!
  Fortsätt som du gör och du ska veta att vi e många som stöttar dig!

 14. Snygg lampa. men inte uppsättningen, men den
  fixar du kanske till när du är säker på att
  den sitter på rätt plats. Sladdarna ser inte
  snygga ut i ditt så annars vackra hem.

  Krya på dig
  Anna

 15. Jäättesnyggt med nya stora lampan! Beundrar din stil och tycker du är superduktig, inspirerande och generös med din blogg. Förstår mig inte på folk som klankar och klagar och är rent ut sagt oförskämda. Why?! Bättre att sluta läsa bloggen om man inte tycker om innehållet eller stilen. Min stil är kanske inte exakt likadan som HoP’s, men jag låter mig mer än gärna inspireras av vackra bilder och trevlig, rolig text.
  KRAM från ett HoP-fan 🙂
  Madeleine

 16. Jaaaa så fint!! Lampan är toksnygg där hemma hos dig, den vita passar så himla bra. Men vad hände med den svarta?? Superfina bilder, härligt att ha på näthinnan såhär en tråkig tisdag morgon, det tackar man för. Jag tokgillar din inredningsstil, nästan så jag funderar på att skaffa en randig matta och tine k lampa jag också…fniss :.))Kram på dig och ha en toppendag, Krya på dig //Paula

 17. Hur läckert och snyggt som helst, som alltid,
  tror en anledning till att vi inte har jämlikhet
  ännu är att vi kvinnor har svårt att peppa varandra och berätta hur duktiga vi tycker att andra kvinnor är, vi blir avundsjuka och lite elaka, starka tillsammans är bättre tror jag,
  du är modig P som vågar visa upp ditt hem här,
  du vet vad gör, alla behöver ju inte älska det,
  men onödiga kommentarer om att inte gilla det behövs ju inte, ingen blir glad av det,
  kram till Er alla, spridda lite glädje gör inte ont

 18. Så sant ovan. Ett riktigt vackert hem sticker tydligen i ögonen på vissa kvinnor.Man kan tycka olika men man måste inte vara elak, då lyser verkligen avundsjukan fram.

  Nej sprid glädje istället.

 19. Hej! Har nyligen börja läsa din blogg och tycker den är superfin och väldigt inspirerande. Hade jag inte tyckt det hade jag snabbt bytt sida och inte lagt min energi på att skriva kommentarer om sådant jag inte gillar. Vem orkar det?!?! Så onödigt!
  Ja man ska kunna ta konstruktiv kritik men när det gäller inredning är det bara tycke och smak det handlar om. Varför ska man KRITISERA någon smak? För mig är det väldigt märkligt. Nu förtiden finns det miiiilliiiontals sidor och bloggar om interiör. Varför läsa de man inte gillar då? De personerna måste ha otroligt mycket fritid.
  Var bara tvungen…

  Hoppas du får en fin fin dag 🙂 Kram

 20. Ja gud suck…..förstår inte att det finns så många som kan slösa så otroligt mycket negativ energi omkring sig…sticker väl i ögonen i och med att House of Philia är så inspirerande, positiv och duktig!!! HEJA HEJA P!!!!! För mig är bilderna, texten, stilen, allt inspirerande, även om jag inte har precis samma stil i allt! Man kan inspireras ändå….Ha en bra dag!!!! KRAAAAAM♥♥

 21. Hej Fina P !

  Ignorera bara, ignorera… 🙂

  Vet du vad jag skulle önska,(om man nu får önska fritt 🙂 ), mer bilder på dina fina barns rum!
  Jag behöver inspiration, har totalt kört fast! Hur jag än försöker fixa i mina pärlors rum, måla, köpa förvaring mm så blir det inte bra, bara en enda rosa/vit röra…
  Illa, illa, skulle behöva lite av ditt öga 🙂

  Med de bästa hälsningar från ett snöigt Sthlm
  Petra

  P.s Suprsnyggt med lampan! Vitt är det enda som alltid håller i längden!

 22. I just love it! Vilken god smak du har! precis som du själv ibland skriver om ditt hem: krispigt, ibland kontrastrikt ibland lite mjukare, mycket fräscht med ditt suveräna sinne för detaljer blir det mesta outstanding.

  En liten fråga… hoppas att du ser den: Läste för ett tag sen här (kan det ha varit i höstas) att du hade köpt en mobilväska. Den var så snygg… men var hittade du den? Är själv på jakt just nu. Tacksam för svar. Kram Heléne – en storstadsbo

 23. Kära P,

  Höjdpunkten på dagen är att efter lunch sätta sig med en kopp kaffe, öppna din blogg och bara låta sinnena njuta. Den är som ett ”lycko-piller” för mig som älskar mode och inredning!

  Du är positiv, snygg och cool och ditt hem, din familj och din stil är underbar!

  Vi är så många som älskar din blogg. Bara för att alla inte har exakt samma smak, ska man visa respekt för varandra och NEJ man måste inte alltid påpeka allt. Ibland kan man bara knipa igen och ta sig till en annan blogg som kanske motsvarar mer ens egna smak.

  Var snälla mot varandra. All energi studsar tillbaka, tänk på det ni som öser kritik över P.

  Ta hand om dig och krya på dig!
  Varmaste hälsningar & Positiv energi boost
  ♥♥♥ Kramar Lena ♥♥♥

Comments are closed.