THE BIRTHDAY GIFT

.

.
.

Min födelsedagspresent är en Canon 5 D Mark II  eller den helt nya Nikon D800! Jippieee!!! En proffskamera ska nu bli min och det ska bli så kuul. Oh my vad jag ska fota och plugga fotografering nu ska ni tro…
Bonsoir mes amis!
Okelidokeli – jag är ju en glad amatör som verkligen älskar att fota och just nu har jag en Nikon D 60 som är helt utsliten efter att ha haft en slarvig bloggerska som ägare i ett antal år och det är så himla skönt att den nu ska bytas ut! Men vilken av de ovan ska jag välja? Ska ju skaffa nya objektiv så det är inget hinder vid själva valet men vilken ger egentligen finast bilder? Har fått för mig att Canon är den allra bästa (mycket för att alla duktiga fotointresserade favoritbloggerskor har Canon;) men stämmer det? Alla i fotobutikerna säger olika och jag litar mer på er, mina fina fina besökare:) 

Snälla, hjälp mig med din åsikt om du är kunnig på detta, då skulle jag verkligen bli så glad och tacksam.
Ha nu en riktigt mysig söndagskväll vänner!
KRAM.

Rekommenderade inlägg

63 kommentarer till “THE BIRTHDAY GIFT

 1. Köpte nyss en Nikon d7000 utav en av Stockholms bästa kamerabutiker… I den prisklassen menade personalen att Nikons kameramodell helt klart slog Canon. Däremot vet jag inte hur det är när man går upp till proffsnivå för det frågade jag aldrig ;-). Om du är bekant med Nikon (har själv haft en D60) så känns nog Nikons kamera välbekant. Vad menas med den bästa? Det är ju bra om du får det motiverat av de som tycker! Lycka til! Finfin present!

 2. Fotar med D mark, älskar Canon! Får lite samma känsla som när man bytte från PC till Mac, som att välja Canon istället för Nikon. Du kommer inte bli besviken!

 3. Canon har fått mkt fint betyg för sin nya mark 5D III
  Skall va grym vid höga ISOn (utan att brusa för mkt) vilket är bra när du skall ta interiörbilder molniga dagar, samt har det väääldigt många fokuspunkter. Jag hade helt klart tagit den om valet fanns 🙂
  Kör själv Canon och funderar på att utöka med denna. Enda kruxet kan va att du inte kan använda dina gamla objektiv ( så om du har en massa fina objektiv så skulle jag kolla upp möjligheterna om det går att konvertera dem till en canonkamera) Tänk på att du måste ha objektiv som matchar kameran. Vill varmt rekomendera L-serien till Canon. Riktigt schyssa objektiv som är skarpa, tåliga och snabba.

  Lycka till i valet

 4. Angenämt problem 🙂 Du blir säkert nöjd oavsett vilken du väljer. Själv har jag canon och är supernöjd! Men har å andra sidan aldrig haft en Nikon, så vad vet jag!
  Lycka till med valet, och vilka snälla föräldrar du har!

  /Mimmi

 5. canon måste ju jag säga eftersom jag själv
  använder en.
  står själv och väljer mellan canon 7D eller 5D mark II.
  fullformat eller inte?
  och som någon ovan skriver måste man kanske
  byta ut de flesta objektiven till 5D och objektiven i L-serien är inte helt billiga och de är väl de som rekommenderas till just den kameran.
  medan 7D å sin tur ska ha andra fördelar.
  svåra beslut.
  men om du väljer mellan nikon och canon så blir ju
  svaret då canon 🙂

  lycka till!

  kram.

 6. Stemmer for SONY, best speilreflex ever! De linger først ut når det gjelder teknologi i følge min mann;) Vi har alt i sony….

 7. Canon såklart! Jag har två styck 5D och älskar dem! Canon har också mycket grymmare fasta objektiv (fast brännvidd) med stor bländaröppning än Nikon i dagsläget. Lycka till!

 8. Sicken skön present – skall bli himla kul att följa fotoutvecklingen här på bloggen. Jag har Nikon och skulle nog hålla fast vid det märket om jag skulle byta upp mig. Det känns som om man antingen är en Canon-brukare eller en Nikon-brukare – att man liksom börjar på ett spår och fortsätter där sedan. Man får möjligen lära om lite om man byter märke, men det är ju inte omöjligt. Man blir säkerligen nöjd med vilken som i det formatet. Lycka till med valet!

 9. Jag hade i flera år en Canon 350d och kunde inte tänka mig något annat efter det – numera har jag en Canon 7d och den är min bebis. Underbar kamera! 🙂

 10. Nikon är hur bra som helst, man måste inte ha det alla andra har utan gå på det som känns bäst för en själv…
  ;D Har du haft Nikon innan är det enklare att lära sig dessutom. Tror som någon annan här skrev, att man fastnar för den man börjar med och håller på den. Med tanke på hur svinbra bilder du tar med din ”gamla” Nikon så tycker jag att du ska köra vidare på det märket. Det lär bli SJUKT bra bilder framöver! ;D

 11. Dear Petra,

  I love my Nikon :o)

  Before you make your decision you should hold both in your hands (one after the other ;o)) and make some pictures, if you have the possibility.

  That’s how I went for Nikon, it simply fits better!

  Best wishes,
  Silke

 12. CANON!!! 🙂
  En av anledningarna är att den är mer greppvänlig än Nikon, ligger mycket bättre i handen!

 13. Gå in på en bra kamerabutik och diskutera med någon som kan kameror. Då kan de påpeka fördelar och nackdelar med båda kamerorna beroende vad du har tänkt använda kamera till, vilka objektiv du är intresserade av etc.

  /Heléne

 14. Frågade min man som är fotograf, och han har bara ett svar, Canon. Fast han rekommenderar den nya Canon modellen Canon 5 D Mark III (som precis kommit ut på marknaden). Med Canon har du en bättre allroundkamera än med Nikon (enligt honom). I vilket fall, wow vilken present:-). Själv har jag också Canon. Kram

 15. Min man har en Nikon D7000 den är han otroligt nöjd med. Han har flera olika objektiv till den, vet inte vilket han föredrar. Jag är inte speciellt intresserad av fotografering så jag har bara hört från honom att den är bra.

 16. Jag har Canon(har alltid haft det) och gillar den massor. Jag tycker d både tar likvärdiga foton…
  Tycker oxå att du ska gå på vilken som känns bäst när du provfotar i affären 🙂 den ska ju ANVÄNDAS MYCKET 😉
  Lycka till fina du!
  Kram
  Mia

 17. Två bra kameror! Jag är yrkesfotograf föredrar Nikon. När du nu är van med Nikon tror jag att du kommer att tycka att Canon känns bakvänt. Prov att byta objektiv på en Canon t ex…

 18. Om du väljer mellan modellerna du länkar till ska du välja Nikon men Canon har ju nyss släppt Canon 5 D Mark III. Kanske är det den du menar?

  Vilken du än väljer så är det fantastiska kameror, ingen är ett dåligt val. Det är mer en fråga om smak och vad som känns rätt och vilken som ligger rätt i handen.

  Med de sagt skulle jag själv välja Nikon. De som har den är så fantastiskt nöjda och den sätter verkligen en ny nivå i den ”prisklassen”. 🙂

  Lycka till och det ska bli spännande att följa det här!

 19. Jag säger så här. Det hänger inte på kameran, utan den som håller i kameran. Dessa två är så snarlika i kvalité att det knappt är nåt att prata om. Jag är själv en Nikon-tjej och i morgon beställer vi Nikon 800, som inte finns i Sverige än. Både maken o jag fotograferar och maken sa häromdan att det är låååång kö till Nikon, det är det inte till Canon… Och tester visar att Nikonen är vassare i alla punkter utom när det kommer till att filma i HD. Hur ofta gör vi det? Men jag tror mer på den som håller i kameran än kameran i sig. Bägge är dunderbra kameror! Lycka till! 🙂

 20. Det er Nikon og Canon som er de beste kameraene på markedet. Det kommer helt an på hva du selv liker, og jeg tror du vil bli fornøyd uansett hvem du velger av disse to. Hvis du har mulighet, ville jeg prøvd dem for å se før du kjøper. Hold deg unna Sony iallefall! Når det kommer til speilreflekskameraer er det Nikon og Canon som gjelder.

  Jeg bruker Canon 7D selv, og er kjempefornøyd! Men jeg har aldri prøvd Nikon, så kan ikke gi noen råd der. Sony har jeg prøvd, og var ikke fornøyd!

  Lykke til, og takk for en inspirerende blogg. 🙂

 21. Nikon säger jag.
  Men för mej har canon aldrig varit ett alternativ heller. Har flera Nikon, både ”enkla och proffs”
  Men det är ju en smaksak♥

  Lycka till!
  Jes

 22. scheisse!! vilken present!!!! 25´
  samt en resa för hela familjen till paris. …
  Det är bara till att gratulera till dem fina gåvorna.

  Camilla

 23. Säger som några andra, att det är den som du känner ligger bättre i handen och har bästa knapplaceringarna för dig som bör avgöra. Det är superbra kameror båda två.

 24. Nikon!!!!! Min mand er freelance fotograf. Han har det canon du viser. Han vil hellere have Nikonet. Jeg spurgte hvorfor – en masse ’digital progress’-grunde, men en grund jeg kan forholde mig til (i min uvidenhed af kameraer) er at linsen lavere skarpere billeder.

  lykke til.
  Cecilie

 25. Det allra viktigast är att den känns rätt i handen. Själv tycker jag att Canon brukar kännas mer plastig!
  Sedan är ju frågan hur många objektiv du har till din D60. Objektiv till Nikon brukar vara lite dyrar än till Canon.

  Själv är jag Nikon frälst och skulle inte gå ifrån det märket.

 26. Tusen tack för alla era råd och hälsningar och tips!!! Ni är ju bara så himla bra att ha och rådfråga när det gäller allt möjligt:)

  Canon vann i kommentarsfältet och yes nu blir det en Canon!:) Med de objektiv jag har så är det bara ett som är kompatibelt med en proffskamera och det är det billigaste så det spelade liksom ingen roll. Sen så är det ju klart att det vore häftigt med den senqaste Canon också modellen Mark III men oh my, över 30 000 för kamerahuset + nya objektiv…

  Nej nu ska jag klicka hem min nya Canonkamera + ett nytt fast objektiv till att börja med – hurrey!!!

  KRAM

  P

  P

 27. Åhh vilken härlig present!! Jag fyller lika mycket/lite som du, dagen efter dig. Tror dock inte jag får en ny kamera då jag köpte en alldeles nyligen.
  Nikon eller Canon, är som Volvo eller Saab. Har alltid haft Canon själv men tänker nog byta till Nikon nästa gång. Canon känns mer ”Svenne” och Nikon lite mer proffs. Men som sagt, det är nog mest tycke och smak, kvalitetsmässigt är det ju ingen skillnad.
  Delikat problem du har att välja :)!

 28. Jag tror inte man ska byta om man vant sig vid ett märke, det är råden jag fått vid alla kamerabyten men alla bloggare verkar ha Canon så varför inte (proffsen mer Nikon:). Om jag fick välja så absolut en Nikon D800, skicken gobit:)

 29. Jag var på en fotokurs igår och där kom samma fråga upp till kursledaren, och han sa att det är svårt att säga vilken kamera som är bäst för det handlar egentligen om vem som tar bilden och hur bilden är komponerad. Har sett dina bilder och tycker att du redan tar bra intressanta bilder så för din del skulle ingen av dessa kameror göra dig besviken. Så med tanke på att du kört Nikon innan så håller jag med tidigare inlägg att det är smart att köra vidare. Själv kör jag Canon men har bara hört bättre om Nikon, så smaken verkar vara som baken 🙂

  Lycka till!

 30. Nikon D800 har överträffar alla förväntningar hos alla. Dock svår att få tag på… Kolla amazone tyskland, de kanske kan leverera. Canon piskar i kompaktkamera men Nikon i fullformat.

 31. Jag lever med en fotograf och han suckar djupt över att alla bloggare använder Canon! =)

  Så med andra ord, Nikon är the one!

  Jag vet att han själv väntar på att få sin D800 snarast!

 32. Rent tekniskt så är tydligen Canons modeller et strå vassare i det segmentet, men då ska man ju ha kunskap uti fingerspetsarna för att kunna använda alla finesserna med. Att köpa något med en masa finesser och saker som man aldrig kommer att använda är ju väldigt onödigt, det kanske bara krånglar till det för en. Nikon kameran du visar är också en väldigt bra kamera så du bör nog snarare gå på känslan att hålla i dem, vilken DU känner är bekvämast i din hand och vars knapar etc passar dej bäst. Själv har jag Canon, har haft flera kameror av det märket och tycker dt är smidigt att hålla mej till ett istället för at byta, mixa och lära mig nya system. Men du är ju van via Nikon så… Välj inte bort någon av kamerorna förens du haft den i handen, provat, pillat ordentligt med den och känt efter.

 33. Grattis på födelsedagen!
  Jag säger använd den som känns bra i handen, bekvämt att hålla i, och du känner dig trygg med, gillar känslan av att lyfta kameran mot ditt ansikte, att se genom sökaren, din hand finner balans att hålla kameran (de är rätt tunga!), och slutaren låter trevligt när du exponerar. Resten är teknik och då Nikon och Nikon är lika fina. Okelidokeli?
  Lycka till!
  Gabor
  http://bergerness.com

 34. Min man frågade proffsen när han skulle köpa till mig och alla sade Nikon, de måste ju ha gjort det av någon anledning. I vilket fall som helst, hoppas du blir nöjd! 🙂

 35. Jag köpte min Canon 5D Mark II på Rajala foto för några månader sedan (kampanj – 10 tkr!). Älskar den!

Comments are closed.