THE BIRTHDAY GIFT

.

.
.

Min födelsedagspresent är en Canon 5 D Mark II  eller den helt nya Nikon D800! Jippieee!!! En proffskamera ska nu bli min och det ska bli så kuul. Oh my vad jag ska fota och plugga fotografering nu ska ni tro…
Bonsoir mes amis!
Okelidokeli – jag är ju en glad amatör som verkligen älskar att fota och just nu har jag en Nikon D 60 som är helt utsliten efter att ha haft en slarvig bloggerska som ägare i ett antal år och det är så himla skönt att den nu ska bytas ut! Men vilken av de ovan ska jag välja? Ska ju skaffa nya objektiv så det är inget hinder vid själva valet men vilken ger egentligen finast bilder? Har fått för mig att Canon är den allra bästa (mycket för att alla duktiga fotointresserade favoritbloggerskor har Canon;) men stämmer det? Alla i fotobutikerna säger olika och jag litar mer på er, mina fina fina besökare:) 

Snälla, hjälp mig med din åsikt om du är kunnig på detta, då skulle jag verkligen bli så glad och tacksam.
Ha nu en riktigt mysig söndagskväll vänner!
KRAM.

63 kommentarer till “THE BIRTHDAY GIFT

 1. Köpte nyss en Nikon d7000 utav en av Stockholms bästa kamerabutiker… I den prisklassen menade personalen att Nikons kameramodell helt klart slog Canon. Däremot vet jag inte hur det är när man går upp till proffsnivå för det frågade jag aldrig ;-). Om du är bekant med Nikon (har själv haft en D60) så känns nog Nikons kamera välbekant. Vad menas med den bästa? Det är ju bra om du får det motiverat av de som tycker! Lycka til! Finfin present!

 2. Fotar med D mark, älskar Canon! Får lite samma känsla som när man bytte från PC till Mac, som att välja Canon istället för Nikon. Du kommer inte bli besviken!

 3. Canon har fått mkt fint betyg för sin nya mark 5D III
  Skall va grym vid höga ISOn (utan att brusa för mkt) vilket är bra när du skall ta interiörbilder molniga dagar, samt har det väääldigt många fokuspunkter. Jag hade helt klart tagit den om valet fanns 🙂
  Kör själv Canon och funderar på att utöka med denna. Enda kruxet kan va att du inte kan använda dina gamla objektiv ( så om du har en massa fina objektiv så skulle jag kolla upp möjligheterna om det går att konvertera dem till en canonkamera) Tänk på att du måste ha objektiv som matchar kameran. Vill varmt rekomendera L-serien till Canon. Riktigt schyssa objektiv som är skarpa, tåliga och snabba.

  Lycka till i valet

 4. Angenämt problem 🙂 Du blir säkert nöjd oavsett vilken du väljer. Själv har jag canon och är supernöjd! Men har å andra sidan aldrig haft en Nikon, så vad vet jag!
  Lycka till med valet, och vilka snälla föräldrar du har!

  /Mimmi

 5. canon måste ju jag säga eftersom jag själv
  använder en.
  står själv och väljer mellan canon 7D eller 5D mark II.
  fullformat eller inte?
  och som någon ovan skriver måste man kanske
  byta ut de flesta objektiven till 5D och objektiven i L-serien är inte helt billiga och de är väl de som rekommenderas till just den kameran.
  medan 7D å sin tur ska ha andra fördelar.
  svåra beslut.
  men om du väljer mellan nikon och canon så blir ju
  svaret då canon 🙂

  lycka till!

  kram.

 6. Stemmer for SONY, best speilreflex ever! De linger først ut når det gjelder teknologi i følge min mann;) Vi har alt i sony….

 7. Canon såklart! Jag har två styck 5D och älskar dem! Canon har också mycket grymmare fasta objektiv (fast brännvidd) med stor bländaröppning än Nikon i dagsläget. Lycka till!

 8. Sicken skön present – skall bli himla kul att följa fotoutvecklingen här på bloggen. Jag har Nikon och skulle nog hålla fast vid det märket om jag skulle byta upp mig. Det känns som om man antingen är en Canon-brukare eller en Nikon-brukare – att man liksom börjar på ett spår och fortsätter där sedan. Man får möjligen lära om lite om man byter märke, men det är ju inte omöjligt. Man blir säkerligen nöjd med vilken som i det formatet. Lycka till med valet!

 9. Jag hade i flera år en Canon 350d och kunde inte tänka mig något annat efter det – numera har jag en Canon 7d och den är min bebis. Underbar kamera! 🙂

 10. Nikon är hur bra som helst, man måste inte ha det alla andra har utan gå på det som känns bäst för en själv…
  ;D Har du haft Nikon innan är det enklare att lära sig dessutom. Tror som någon annan här skrev, att man fastnar för den man börjar med och håller på den. Med tanke på hur svinbra bilder du tar med din ”gamla” Nikon så tycker jag att du ska köra vidare på det märket. Det lär bli SJUKT bra bilder framöver! ;D

 11. Dear Petra,

  I love my Nikon :o)

  Before you make your decision you should hold both in your hands (one after the other ;o)) and make some pictures, if you have the possibility.

  That’s how I went for Nikon, it simply fits better!

  Best wishes,
  Silke

 12. CANON!!! 🙂
  En av anledningarna är att den är mer greppvänlig än Nikon, ligger mycket bättre i handen!

 13. Gå in på en bra kamerabutik och diskutera med någon som kan kameror. Då kan de påpeka fördelar och nackdelar med båda kamerorna beroende vad du har tänkt använda kamera till, vilka objektiv du är intresserade av etc.

  /Heléne

 14. Frågade min man som är fotograf, och han har bara ett svar, Canon. Fast han rekommenderar den nya Canon modellen Canon 5 D Mark III (som precis kommit ut på marknaden). Med Canon har du en bättre allroundkamera än med Nikon (enligt honom). I vilket fall, wow vilken present:-). Själv har jag också Canon. Kram

 15. Min man har en Nikon D7000 den är han otroligt nöjd med. Han har flera olika objektiv till den, vet inte vilket han föredrar. Jag är inte speciellt intresserad av fotografering så jag har bara hört från honom att den är bra.

 16. Jag har Canon(har alltid haft det) och gillar den massor. Jag tycker d både tar likvärdiga foton…
  Tycker oxå att du ska gå på vilken som känns bäst när du provfotar i affären 🙂 den ska ju ANVÄNDAS MYCKET 😉
  Lycka till fina du!
  Kram
  Mia

 17. Två bra kameror! Jag är yrkesfotograf föredrar Nikon. När du nu är van med Nikon tror jag att du kommer att tycka att Canon känns bakvänt. Prov att byta objektiv på en Canon t ex…

 18. Om du väljer mellan modellerna du länkar till ska du välja Nikon men Canon har ju nyss släppt Canon 5 D Mark III. Kanske är det den du menar?

  Vilken du än väljer så är det fantastiska kameror, ingen är ett dåligt val. Det är mer en fråga om smak och vad som känns rätt och vilken som ligger rätt i handen.

  Med de sagt skulle jag själv välja Nikon. De som har den är så fantastiskt nöjda och den sätter verkligen en ny nivå i den ”prisklassen”. 🙂

  Lycka till och det ska bli spännande att följa det här!