LO LO´S NYA RUM

.
.
.

.
.

.


.’

..
.Nytt i flickrummet!
Bon Soir!


Pics från Lo Lo´s nya rum idag! Jag hade ju lovat er raringar det så varsågod. Bara för att jag ju veeeet att det kommer bli lite frågor var allt kommer ifrån så gör jag en liten lista nedan:


Grå lådor i stapel Bungalow (My Tivoli)
Lådor på hylla och skrivbord House Doctor (My Tivoli)
Sänggavel + sängkappa (uuunderbart fin) från House Doctor (går att beställa genom My Tivoli, det har jag gjort. Sen så har jag klätt de tre knapparna med rosa tyg:)
Stol + pall Tolix
Skrivbord Lisbeth Dahl
Hylla String
Lampa i tak Tine K
Skrivbordslampor vet ej
Mugg med pennor (My Tivoli)
Kudde + överkast i grått mönster Anna O (My Tivoli)
Bäddset Beach House
Silverkudde Day Home
Kudde med fågel nyhet från Day (My Tivoli)
Taper Christian Lacroix (finns på Öbergs i Västerås)
Drömfångare Åhlens
Tavlor Arte Limited och House Doctor
Spegel Ikea
Ljusslinga Happy Lights (My Tivoli)
Mysiga Milou + Eiffeltorn köpta i ParisTror jag fick med allt nu!:) Som sagt, min mellantjej är verkligen soupernöjd med nya rummet och det känns verkligen fräscht med grått i olika nyanser. Och mycket mer ”tweenie”:) (Saknas dock lite småsaker fortfarande som en ny tavla som jag beställt och lite nya gardiner)Uppdatering: Nu vill jag bara påpeka en sak eftersom det är några som nu har åsikter om vad min dotter önskar och vet hur hon egentligen vill ha osv. Lo Lo ville ha ett ”tonåringsrum”, det var hennes största önskan när vi gjorde om. Hon ville absolut inte ha något som är rosa eller barnsligt eller gulligt, nej hon vill ha fint och lite tufft. Helst ville hon ha svarta tapeter men där sa jag som mamma nej så då valde hon, helt själv, tapeten ovan. Och den är jättefin! Klart hon leker precis som alla barn men att ha ex antal uppradade Barbiedockor (hon har väl 14 st) tex är inte något hon vill. I Beas rum är det leksaker högt och lågt för hon är liten och vill ha allt framme men Lo Lo är nio och vill inte det. Hon vill vara cool, dansa, sjunga och ha ”pojkvän” och älskar tuffa kläder och det roligaste ”leksaken” är just nu är nog hennes Iphone 5. Barn är olika precis som vi vuxna, och Lo Lo är mest som hennes närmsta vänner. Så självklart är hon inte unik när det gäller prylar och smak. Och säkert så blir hon inspirerad av mig och det är inget konstigt, jag är hennes mamma. Men detta är hennes stil och hon är så glad över sitt rum och jag uppskattar om ni kan respektera det. Ha nu en fab lördagskväll vänner!KRAM

Inlägget är i samarbete med My Tivoli

115 kommentarer till “LO LO´S NYA RUM

 1. Wow så snyggt!!Älskar allt !!!:))Förstår att hon är nöjd
  ,kudden är ju bara såååå fin!!
  Kram och tack för inspon!

 2. Wow så snyggt!!Älskar allt !!!:))Förstår att hon är nöjd
  ,kudden är ju bara såååå fin!!
  Kram och tack för inspon!

 3. Fantastiskt fint! Men jag undrar var alla saker till en nioåring finns? Har en jämngammal flicka och hennes rum är fullt av pysselsaker, böcker, barbiedockor, kulor, pennor, paljetter, tyg att klippa i, pussel m m. Vad leker Lo Lo med? Tack för en inspirerande blogg!

  kram louise

 4. Louise – Tack för din hälsning!

  Lo Lo har så klart massa små grejjer hon också och allt handlar om bra förvaring för att ha det lättstädat och snyggt. Hon har en stor kattvind med alla kläder och nästan alla leksaker. Sen så har hon två lådor i köket + ett pysselskåp där hon och hennes syskon har alla pennor och klister och papper osv osv. Lo Lo leker med allt möjligt och hon pysslar jäättemycket:)

  KRAM

  P

 5. Boom så jäkla snyggt, du hade vilken dag i veckan fått göra om mitt hem

 6. Men P spänn av:) Du känns rätt osäker. Om vi frågar var du köpt det ena eller det andra så svarar du inte. Men om det är ett litet påhopp om dig. Oj oj då skriver du snabbt ett svar:) Det finns frågor i tidigare inlägg i din mammas hus. Men dock inga svar på en enda fråga:) Du vill bara att vi skriver på din blogg men vad ger du tillbaka? Tycker du har en tråkig inställning till oss läsare.

  /U

 7. Sluta hacka, får era barn kanske gå Bananas med inredningen i sina rum, måla på väggarna om dom vill? Kanske inreda helt i rosa för att dom vill, nä inte det! Kanske vill Petra med många många andra att huset ska ha en röd tråd, måste ju faktiskt passa resten av huset. Och ni tror väl ärligt inte att Petra skulle inreda ett rum till sin dotter som hennes dotter inte gillar!
  Och klart att hennes dotter har leksaker och pysselsaker hon e ju ett barn men Petra har hittat konsten att gömma undan, vad tror ni finns i alla fina lådor och boxar, trolleri trollera saker en liten flicka behöver/”leksaker” kanske?
  // Anna.P

 8. Vilken tur att ni har samma smak vad gäller färger.
  Här hemma skulle grått inte ens komma upp som val av färg.

  /LiseLotte

 9. Jag tycker ni har ett jättefint hem med trädgården och allt, men detta – ett flickrum, nej, i mina ögon ser det stelt och opersonligt ut. Tufft med pall som sängbord, men lampan här lär inte fylla sin funktion som läslampa.

  Anna

 10. jag håller med, vem glädjer det här mest, mor eller dotter. Hoppas att hon känner att hon kan röra sej avslappnat i sitt rum, ta hem kompisar och ”stöka till” som vem som helst. Jag har 4 bann och inredningsintresset är stort vill jag lova, jag vill även ha ordning och reda, men de små måste få ta plats och finnas till. Men dina inlägg kanske bara är till för ögat och inte för ”real life”, vad vet jag.
  Ha det gott,/Helena

 11. Min dotter skulle ääälska detta rum!!
  Det är väl kanon om både dotter och mamma är nöjda:))

  Kram och tack för att vi fick kika in i rummet,alltid ett nöje.

  Kram:)

 12. Hade vart så kul om det någon gång hade förekommit lite ”budgetinredning” bland allt det dyra! Visst är alla prylar hon har på sitt rum såå fina. Men alla kan inte göra om för sitt barn för sååå många tusenlappar!

  /Sara

 13. Fint inrett men otroligt dyrt. Håller med om att det känns lite opersonligt även om det är stilfullt. Varför måste man dölja det som barnen leker med, på deras egna rum dessutom? Är det mammas eller dotters drömrum?

 14. Lampan på pallen har p köpt på store i Västerås finns även på mio. Jag har köpt identiska på Clas Ohlson för halva priset:))

 15. Jättefint! Du är superduktig på att inreda. Älskar hur du kombinerat färger. Vilket drömrum! Däremot saknar jag att se hennes personliga saker. Jag har en dotter i samma ålder och det vore så kul att se vad din dotter leker med och hur det förvaras. Kanske ett framtida inlägg? Tror det skulle vara uppskattat!

  Sofia

 16. Jätte fint verkligen! Du har sådan god smak å är så duktig! Men lite synd när det ser ut som typ ett gästrum, tycker jag iaf!;) Är man barn så ska det synas:) Ha det gott! Kramar

 17. Jättefint rum du skapat Petra! Håller på och ska göra om mig egen tweenies rum och har inhandlat en vit fondtapet från Ralph Lauren med fåglar, fjärilar och blommor i mörkt blått, övriga väggar vita. Till det blir det ljusgrått överkast och en fjärilskudde från H&M Home som jag tycker har mycket fint. Tycker visst att grått är en fin färg i ett tjejrum, och så lätt att pigga upp med olika detaljer och accentfärger. Jag får mycket inspiration av dig (och har fått genom åren:-) som jag vill tacka dig för! Tack Petra för den inspirationskälla du är. Som läsare väljer man ju själv vad man gillar och vad man själv vill göra likadant fast på sitt eget sätt, anpassat till den plånbok man har.
  Massor av kramar från Ulrika i Örebro

 18. Ser ut som taget direkt från en inredningstidning, mycket stiligt! Men säger som många ovan, rum till en liten flicka ? – Nej! Hon vet vad som gör dig nöjd, och håller sig till det, medvetet eller ej.

  Hon måste väl få ha leksaker framme, det här känns konstigt 🙁

  /L

 19. Das ist ein schönes Zimmer, aber für einen Teenager.
  LoLo ist aber noch laaaange kein Teenager und für ein Mädchen ist es ganz schön stylish… zu stylish…
  …das ist wohl eher ein Raum für die Frau Mama!
  Ich vermisse hier Spielsachen, Bücher, Bastelsachen, Schulsachen… usw.
  Nana

 20. Åh! Detta rummet är fantastiskt vackert, men barnrum NEJ! Jag hade dock inte tackat nej till att ha ett sånt gästrum.
  Fortsatt trevlig söndag / Catarina

 21. Verkligen snyggt! Vilket privilegium att få ge sin dotter ett sådant rum och för henne att få det! 🙂

  Jag blev först stum av vissa kommentarer ovan, men bestämde mig sedan för att istället uttrycka lite medmänsklighet. Snälla ni som läser denna och andras bloggar; vad hände med ” säg inget om du inte har något vänligt att förmedla”? Vi vill väl ha en vänlig jord att leva, och låta våra barn växa upp, på? Låt inte avunden ta över utan försök att glädjas med andra när det går bra för dem och sörja med dem när de sörjer! Peace till alla!

  /Christina

 22. Jättefint verkligen! Bara att inse att våra 8-9 åringar inte är som vi var när vi var lika gamla. De vet tidigt vad de vill och vad de vill ha. Utvecklingen går framåt och det måste vi mammor leva med. Min dotter är 8 år, hon sminkar sig lite hemma och så, leker med barbie, går på minidiscon kollar på dubbade tjejserier på Bolibompa och känns så stor i bland men är liten ibland. Vi få respektera våra barn och råda och vägleda. Ett tufft tjejrum är väl harmlöst tycker jag och har inget med att göra om man är barn eller ej.man är inte mer barn i ett rosa rum… Snyggt med undanplockat så där så vill väl alla ha i hela hemmet, se alla vackra saker framme utan stök och bök. Have a nice day petra jag gillar dig och din stil. Kram från Kamilla

 23. Riktigt riktigt snyggt!
  Förstår att hon gillar sitt nya rum, det skulle mina tjejer också göra om deras såg ut som detta 🙂
  Jätte läckert!

  Ha en fin dag!

  Kram Malin

 24. Superfint blev det ju, och tapeten är jättetjusig!! Passar en tjej som börjar bli stor 🙂 Ja hux flux vill de inte längre ha gulligt och blommigt, så var det med min dotter också, från rosor och rött….helt plötsligt var det vitt och svart som gällde :-))

  Många fina detaljer i Lo Lo´s nya rum, och grått är ju en tidlös fin färg!!!

  Kraaaam Paula

 25. Så jättefint. Förstår inte varför barnrum måste vara brokiga o stökiga. Det är ju det som är så skönt att man påverkar sina barn. Är ju toppen att ha en mamma som har fin stil o vill vara fin! Egentligen ska man ju inte ens bry sig men det är inte snällt att ge såna kommentarer. Tänk att få syssla med det man tycker är kul o faktiskt få inkomst. Var o en har sin ekonomi o gör vad man vill med den.

 26. Varför är det så hemskt att säga vad man tycker? Fattar inte varför en annan åsikt alltid måste vara detsamma som att vara avundsjuk. Kommentarer som är direkt elaka är helt klart inte okey, men att tycka detta rum inte ser ut som varken ett flick- eller tonårsrum utan mer ett vuxen-/gästrum är väl inte elakt? När jag läser en blogg och kanske inte alltid är med på det som bloggerskan skriver eller har samma smak, känns det som en bekräftelse på att man inte är helt ensam om sina åsikter när man läser andras liknande kommentarer. Och detta är väl det en blogg till stor del ska förmedla. Eller? Jag har många vänner som jag älskar och har följt och haft kontakt med i många, många år. Att vi inte alltid har samma smak eller tycker lika är berikande, enligt mig.

  //Anna

 27. Verkligen superfint! Det går säkert utmärkt att leka i det här rummet 😉

 28. Superfint! Och säkert kommer det inte vara såhär undanplockat till vardags, tänk på att Petra ju har stylat det för fotografering. Om ni läser ett inredningsrepotage i tex Sköna hem, då inser man ju att allt är stylat och fixat. Det är väl samma sak här? Nästa vecka är Barbiesarna framme 🙂
  Jag vill också säga att jag håller med en av ovanstående skribenter i att det måste väl vara ok att kommentera även om man har en avvikande mening, så länge tonen är trevlig? Måste man skriva ”åh vad fint” eller kan man få skriva ”njae, för stelt för min smak”? Tillför det inte mer till bloggen med lite salt ibland, inte bara sött?
  Kram
  Maria

 29. Jättefint rum, otroligt vackra färger och stilrent och smakfullt, som allt i ert hem 🙂 Håller med tidigare kommentarer, att det inte känns som ett barnrum överhuvudtaget utan mer ett vuxet gästrum. Tror att det beror på att det än så länge ser väldigt opersonligt ut, men så fort flickan får in sina leksaker där blir intrycket ett annat. 🙂 När jag ändå skriver vill jag tacka för inspon och en superhärlig blogg!!! Kram Lena

 30. Jättefint rum din tjej har fått. Strunta i alla dumma/elaka kommentarer om att det är opersonligt och vuxet, det är ren avundsjuka att deras döttrar inte har ett så fint rum som Lo lo har. Supersnyggt tycker jag !

 31. Ååh. så fint! Men du glömde tavlorna på listan!! :O Snälla, säg mig – var är dom ifrån?

  Du är så himla duktig:)

  /Johanna

 32. Det var snyggt! Självklart gör man fint och i ordning inför foto. Är som att få gäster lite grann – då städar man lite extra mot vad man gör varje dag annars kanske… Tycker däremot också att det är meningsskiljaktigheter som berikar bloggen, inget att hänga upp sig på. Det vet vi alla hur olika vi tycker om saker och ting. Tack och lov – annars vore livet bra trist och stereotypt. Tycker också synd att du svarar direkt på neg kommentarer men inte på andra ’trevliga’ frågor lika lätt. Borde vara tvärtom… Kanske kan vara tänkvärt.

 33. Hej Petra,

  som vanligt blir mitt mind blown away när du bloggar hemifrån ditt hus och vill i princip flytta in 😉 Men för att undvika en pinsam stämning låter jag bli! Så här resonerar jag; När jag får barn och det är dags för att inreda deras rum så känner jag att det är jag som bestämmer. Nu har du tur med en liten flicka som själv är intresserad och som sin mor har utvecklat fin smak vilket kommer hjälpa henne sen när hon flyttar själv. Men det är också DÅ hon får bestämma helt själv. Jag anser inte all ett barn har en given rätt i att vara med och bestämma hemma. Det är så förbannat jävla (ursäkta språket) pedagogiskt hemma hos barnfamiljer idag att jag blir kräkfärdig. Barn mår inte bra av för mycket ansvar men vill såklart ändå kännas behövd, men som det ser ut nu så bestämmer/styr barnen och dess påhittade behov alla föräldrar. Och de är fel. Nu spårade jag ut lite känner jag 🙂 Jag ville bara säga att det är sketa snyggt!

  Kram

 34. Maria: men grundprincipen måste väl ändå vara att man skriver inte kommentarer till någon som man inte skulle säga ansikte mot ansikte?!! Jag tror att få människor som kommer hem till någon som precis gjort om något skulle säga: njae för stelt för min smak… Eller så här: detta tycker inte jag passar till ett barn/stor tjej…

  Få skulle nog vara så här superärliga irl. Skulle någon komma hem till mig och säga något liknande skulle jag bli väldigt paff och väldigt sårad faktiskt!

  Dessutom är ju rummet såååå otroligt fint det kan ingen säga något annat om. Sedan har alla olika smak och några skulle kanske inte göra lika till sina småtjejer men att det är fint det kan man inte säga något om :)….

  Bra jobbat Petra, din blogg är verkligen den bästa!

  Kram Petra

 35. Hur fint som helst. Lyckliga Lo- Lo. Du är en stor inspo Petra. Jag har nyligen beställt dom fina kuddarna från My Tivoli. Ha en sn Söndag. Kram❤

 36. Förstår inte varför man måste skriva att man inte gillar det. Alla fattar väl att det inte är vad Petra vill höra, skillnad om hon frågar efter er åsikt! Nej, sånt där kommer jag aldrig förstå, utan jag ser det enbart som ren och skär avundsjuka! Om inte på Lolos rum så på något annat som Petra har och som ni trånar efter! Lägg ner med att tråka ner genom att klanka på henne! Skit i och läs bloggen – ni inspireras ju uppenbarligen ändå inte! Jag erkänner Petra, hade kunnat byta hus med dig direkt, velat resa som ni gör och kunna unna mig all vardagslyx som du gör! Allt sånt svider i folks ögon! Fortsätt inspirera mig och alla andra som älskar det du gör!

 37. Ha, ha! Mycket avundsjuka här! Själv har jag en numera 15-åring som har gått igenom alla faser tror jag. Smink i massor som sex eller sjuåring, tillbaka i barbievärlden igen, in i värsta tv- spelsfasen, m.m. Nu är det bara fotboll som gäller, så rummet är värsta kaoszonen med stora problem med att ens få träningskläderna i tvätten. Barn ska visst vara barn, men framförallt få vara sig själva, så vad är problemet?
  Helle

 38. Men herre gud, tagga ner lite och tänk på blodtrycket, du som skrev kl 18:47! Du verkar inte fatta att man faktiskt mest, kanske till 95 procent, gillar bloggen och har kommenterat 95 procent positivt MEN om man någon gång tycker annnorlunda, är det helt förbjudet att säga det då – på ett vänligt, helt ärligt sätt bara???? F-n vad jobbigt att inte kunna ta minsta lilla negativt eller kritik utan att bryta ihop.

  //Superirriterad

 39. Om man tycker att rummet är fint, men inte ett flickrum – får man inte läsa bloggen mer då?!? Lite överdrivna reaktioner – om man får tycka, hahaha!!!!

  /Agneta

 40. Så tramsiga ni är. Ingen har väl sagt något olämpligt här, men kommentarerna om rummet har kanske inte varit odelat positiva. Är det detsamma som avundsjuka? Jag hänger inte riktigt med faktiskt? Jag läser Petras blogg varje dag, kommenterar ganska ofta och 95% postivit, ibland har jag dock en annan åsikt. Och vet ni vad- jag har skrivit det i bloggen också (trevlig ton såklart). Ve och fasa, enligt några här. Jag kanske har missuppfattat något i bloggvärlden, man kanske bara får stryka medhårs, aldrig ha en avvikande åsikt? P.S Jag har inte sagt något negativt om LoLos rum, tycker det är jättefint, så ni behöver komma dragandes med det klassiska ”du är bara avundsjuk”. Jag tycker bara att man får respektera att någon kanske inte tyckte det var så fint. Och nej, det är inte samma sak som att komma hem till någon och säga att det inte är fint. Det är mer att jämföra med att kommentera ett inredningsrepotage. Herregud, detta är Petras hem, men faktiskt också hennes jobb. Glöm inte att bloggen är kommersiell. Och nej, det är inget fel i det! Go Petra, kör på i samma stil, men låt lite oliktänkande kommentarer passera också, utan att hänga upp dig på dem! Du har ju så många beundrare, det vet du, vi gillar ju vad du gör!
  /Maria

 41. Jag blir så ledsen när jag läser en del kommentarer här. Hur kan man tycka att man har rätt att bara slänga ur sig vilka ord som helst. Så elakt! Självklart kan man tycka olika men har ni hört talas om konstruktiv kritik o i så fall kan man ta det personligen. Jag tycker det är ett supersnyggt rum och färgerna känns så härligt rogivande. Ofta är dagens barnrum alldeles för färgglada enligt mig o med alldeles för mycket saker. Barn blir absolut inte lyckligare av massa billiga småprylar som ligger överallt. Jag tror många barn hade mått bra av den lite mer avskalade stilen för o slippa all beslutsångest. Håller med någon som skrev att barn behöver inte vara med o bestämma allt. Det har gått till överdrift. Det jag gillar mest med dig Petra är att du verkar vara en jättego mamma som verkligen spenderar mycket tid med dina barn. Malin

 42. Fint! Jag gillar särskilt att du fixat till de där rosa knapparna på sänggaveln, de var pricken över i! /Susanne

 43. I think you managed perfectly to take both her wishes and a mums into consideration and create the perfect combination. A wonderschune room.

 44. Finns kommentarer här som hävdar att det inte ser ut som ett ”barnrum”. Då undrar jag hur ett sånt ska se ut för att passa in i det facket? Gud så tramsigt och stereotypt, ett barnrum kan se ut precis hursomhelst.

  Tycker det är ett jättefint rum som känns rogivande, det tror jag är bra för barn.

  /Anne

 45. Såå lekkert det ble! Sånn vil jeg oxå ha det. 🙂

  Gleder meg til du viser gardinene, synes det er så vanskelig med gardiner, så blir inspo å se hva du tar.
  Har du bestem ännu hva du skal ha for gardiner der?

  Ha en stålende kveld!

  klemmer

 46. Fantastiskt fint! Jag älskar bra förvaring där leksaker kan gömmas undan så att rummet ger ett lugnare intryck. Betyder ju inte att det inte finns några leksaker i rummet:). Hade gärna anlitat dig som inredare här hemma! Kram Caroline W

 47. Superfint!!! Min dotter på 8 år skulle älska det.
  Så smakfullt, men ändå ett rum för ett barn.
  Tack för en superhärlig blogg, du är en stor inspirationskälla nu när vi bygger om hemma.
  /Sus

 48. Men snälla Petra. Du som är så duktigt. Jag är förvånad över detta sorgsna rum. Det är varken liv, glädje i detta rum. För barnrum skall andas lekfullhet och liv. Det passar mer som ett gästrum. Kanske skall du tänka om här?

 49. Otroligt vackert!
  Och hon kommer kunna ha den stilen länge!
  Skulle själv gärna inreda vårt sovrum i den stilen!
  Klassiskt, stilrent, tufft och lite romantik på samma gång:)
  Ni har bra smak du och dottern!

  Själv har jag en 11-årig kille (fyller 12 i år), som äntligen ska få sitt rum renoverat.

  Målaren kommer i veckan, så rummet rensades i helgen. Det blir helt vita väggar. Praktiskt och lätt att kombinera med detaljer i favoritfärgerna grått, svart och ev lite grönt (där har han inte bestämt sig än, om han vill ha bara svart/vitt/grått).

  Han har fått en ny 120 cm kontinentalsäng (jisses så höga de är!!!), med svart tygklädd gavel, från Mio.
  Sängbordet är en vit ”stege” från Mio. och han ska få nytt skrivbord. Också det från Mio: http://www.mio.se/produkt/Point-Skrivbord/M1452664/.

  Han har redan en bokhylla (Expedit, vit 149×149). Den är fylld av svarta och vita boxar som döljer förvaringen, och har två av rutorna täckt av dörrar.
  Precis som du, tycker jag om bra förvaring. Det blir färre saker att damma då;)

  TV:n ska upp på väggen, och under tänkte jag placera ett PS skåp (ett vitt i plåt, du vet), att förvara X-box, PS3, VHS och alla spel/filmer i.

  Undrar nu om du har lite tips på snygga detaljer.
  Tex lampor till tak, PS Skåp, fönster (där ska den hänga, och jag funderar på en tygsladd med snygg stor glödlampa bara). Samt till skrivbord och säng.
  Även kuddar och krukor mm.

  Vill också ha tips på tavlor/plancher att rama in, som passar en kille på snart 12?
  Gärna lite ”tidlöst”. Grafisk kanske?
  Eller tips på en snygg STOOR tavla (tex 1×1 meter)i lite ”grafitti” stil, i milda färger eller svartvitt foto?

  Han har två tavlor han inte vill göra sig av med, och dessa ska jag sätta på en tavellist ovan huvudgaveln. Det är ramar i vitt (som ska målas svart) från IKEA (Ribba) och motiv Simpson.

  Och gärna tips på matta också, som tål ett gäng killar som härjar framför TV spel, och som inte ”krullar ihop sig” till en hög på mitten;)

  Kram Susanne

 50. Anonym – Men snälla anonym med typiska kvinnliga ”säga något snällt först så jag kan säga något taskigt sen kommentar”. Lo Lo´s rum är inte sorgligt! Det är fint! Hon är jättenöjd! Och alla barn i hela världen vill inte ha samma ”andas liv och lek och massa färger rum”.

  Sen till er andra som tycker att jag reagerar fel när jag reagerar på era kommentarer där ni påstår att detta inte passar som ett barnrum.

  Det handlar inte om åsikter som att ”jag tycker blått är finare än brunt” utan ni påstår saker som inte stämmer, påstår att min dotter tycker si och så, och då måste jag få reagera. Ni kränker hennes val när ni håller på på detta vis och hon är ett barn och det behöver verkligen inte ”tyckas” en massa om ett barns ideér och smak. Hon älskar sitt rum och ni får ju tycka precis vad som helst om detta. Men tyck inte ”åt henne” här i kommentarsfältet och tro inte att ni, helt okända främmande människor, vet bäst vad hon egentligen vill ha och behöver. Det är min dotter och nu reagerar jag som mamma och det kommer jag alltid göra om någon av er har åsikter om och kring något av mina barn.

  Tack.

  P

 51. Tack för alla söta fina kommentarer! Ni är världens bästa!:)

  Tavlorna kommer från House Doctor och Arte Limited och ena skrivbordslampan på pallen är från STORE i Västerås.

  Ha en fin dag!

  KRAM

 52. När jag sista gången kollade, var det ingen standard för hur ett barn rum borde se ut : ) Också jag är säker på att LoLo’s room ser helt olikt ut när hon spelar med kompisar, dansar ja annat i sitt rum.

  Jag funderar själv att det är OK att lämna ”tycker inte” -kommentar, men kanske man kunde gärna säga ”inte MIN stil” eller ”JAG tycker mera om glada färger” och sånt.

  Det är ganska naturligt när du är en bloggare att du vill visa snygga photon som är ofta stylade. Varför inte – åtminstone jag njuter av att titta dessa : ) Tack för inspiration och glädje Petra!

 53. Rummet har blivit JÄTTEFINT!
  Det va väldigt fint innan också!
  Jag har själv 3 tjejer och vet hur d ändrar sig!
  Ni har fin smak båda 2!
  Tack för härlig inspiration <3
  Kram Mia

 54. hej.
  jättefint rum verkligen, du är duktig petra.
  håller med om att ha en annan åsikt inte är detsamma som avundsjuka…det är ju många väldigt snabba med att skriva. vi ska absolut ha lika åsikter hur skulle det se ut annars..men vi ska inte skriva elaka saker, men det beror ju på vad man själv tolkar som elakt..
  det är ju total lycka att lolo gillar sitt rum…huvudsaken.
  kram annsofie

 55. Lo Lo´s rum är fantastiskt, till och med min lilla snart 6-åriga tjej skulle flytta in där omedelbart och faktiskt stormtrivas. Alla barn är olika och har olika tycke och smak, inget barn är mindre barn för den sakens skull. Och det är väl klart att man tar bilder när det är nystädat, det saknas inte leksaker och liv i rummet för den sakens skull, den som tänker så tänker nog inte tillräckligt, tyvärr.

 56. Så snyggt!! Vad duktig du är, vill du komma hem till mig och fixa med 😉 Min 10 åriga dotter tyckte rummet var underbart och vill ha preciiiis så i sitt rum med.

 57. Superfint!! Ett tjejrum måste ju inte alltid vara rosa. Jag själv valde blå tapeter när jag var 10 till mitt nya rum. 🙂
  LoLo har bra smak!

 58. Folk alltså…! Att det ALLTID ska bli så mycket åsikter och tyckande när det kommer till barn. Det är ju helt makalöst! Är ni inte kloka?

  Väldig fint rum! Ni är har otroligt bra smak för inredning, det kommer Lo ha med sig i livet =)

 59. NI som kritiserar: Vad, exakt vad ger er rätten att sprida erat tyckande om Petra och hennes dotters inrednings-stil? Frågade hon efter eran opinion? Så oförskämt så att ögonen trillar av! Tycker du inte om inredningen? Scrolla ner och kommentera på ett inlägg där du har något trevligt att säga!

 60. Tycker ni att Petra ska måla över tapeten och inreda i era favoritfärger istället? Eller vad är annars syftet med kritiken?

 61. Men Guuud hur kan man bara orka kommentera detta jäkla rum som om det vore en värlsdangelägenhet!? Ägna er tid åt något viktigare! Men man kan ju hitta guldkorn som som får en att skratta också. En kommentar var ”Skit snyggt!” Ha, ha

 62. Åh vad fint! Har en 14-åring vars rum det är dags för nu, tack för inspirationen!

 63. Super super fint rum till din dotter!! Och tack för en jätte fin och bra blogg!!

  Häls .Christel

 64. Hej! Vilket otroligt snyggt rum! Du är så duktig på att inreda och ”få till det”, verkligen!
  Jag undrar var du köpt stringhyllan?
  Kram Therese

 65. Lo Lo’s new room is absolutely fantastic!!! lovely the palette and all the accessories….can i have it too?
  Hugs
  Sara

 66. Jättefint. Nu mååste här sättas fart me min lillas rum 😉 åsså en undran t Kristin… vem bestämmer vad barn ska ha för sorts mobil? Du????

 67. Så fint! Jag får aldrig till det på barnens rum… Kanske beror det på budget och att det alltid blir ett hopplock av saker. Tack för inspirationen. Fick en fin idé att man faktiskt kan använda en pall som nattduksbord 🙂 och den fina väckarklockan – lovely! Var är den ifrån?
  Ha en underbar dag du fina.
  Kram / Lilja

 68. Jag håller med så många av er här uppe – super fint rum och jag måste genast göra något åt min lilla Nellys (9 år) rum! 🙂
  Håller också m kring detta om kommentarer som går isär.
  En blogg är som en öppen dagbok (många av de sociala medierna är ju så) och i detta fallet är det ju som om Petra skulle släppt in oss i sitt hem.

  När vi precis flyttat visade jag våningen för en nära bekant – ”här tänkte jag att vi ska bygga garderober, i Nellys rum ska en stor soegelbyrå i rooooosa in….” Min nära bekants kommentar typ över huvudet på mig och till min man blev ”nej du nu får du nog allt försöka stoppa henne, det skulle nog inte jag göra! Jag tycker att ni borde…..”
  VA?! Jag skiter väl i vad du tycket att vi borde! Vi har helt olika stil, och om jag drömmer om något i mitt huvud så vill jag väl inte få det ihopknycklat av henne?!
  Det sårade oerhört och vår vänskap hade varit bättre och förmodligen som förr om hon bara varit tyst. Hennes kommentar hjälpte inte mig.

  Vad jag menar är att utelämna det negativa så som att ”det verkar verkligen inte vara en tjejrum”, och kommentera BARA med ”det där skulle jag vilja ha som gästrum!” Det är också att kommentera och tycka nåt annat utan att kritisera, för det står ingenstans på Ps blogg att hon önskar kritik på allt hon skriver.

  För en bättre värld – låt oss LYFTA varandra! 🙂

  // Jessica

 69. Men gud så fint!!

  Har en snart 9 åring här hemma som är super duper avundsjuk.

  Antar att det är dags för denna mamman och påbörja en renovering 😉

 70. Vad är det för fel på folk? Hur kan ni ens yttra er om att det är för ”dyr stil”? Läser jag rätt? Ska hon, i sin egen blogg, anpassa sig och sitt hem/stil efter vad ”andra” har råd med? Jag har alltid sagt att hästfolk är de värsta man kan ha att göra med (är gammal hästtjej). Men nu när jag väntar mitt första barn har jag fått bevittna något helt nytt, mammor!!! Jag blir mörkrädd över hur alla ”erfarna” mammor ska ”läxa upp mig” med att berätta att jag slösar pengar på att köpa bla. en barn-flygel för att barnet kanske inte alls gillar det sen? Nähä, men då är det väl så? Herregud kan folk slappna av lite!

 71. Jättefint rum! Strunta i alla avundsjuka kommentarer. Man prioriterar olika vad man vill lägga pengar på. Det är upp till var och en. Förstår inte hur man kan kommentera så elakt. Jag väljer det bästa till mitt barn, då menar jag inte bara det dyraste utan det som e fint och som han gillar. Kram till dig!

 72. Så utrolig fint barnerom!! Min datter på 8 år hadde elsket det! Du er utrolig flink til å få det stilfullt og koselig! Digger bloggen din :)Skjønner ikke de som får seg til å skrive negative kommentarer! Stå på!! Klem Ane

 73. Fantastiskt fint rum! Vilken känsla du har för inredning! Min treåring tittade förbi och även hon tyckte rummet var fint så kommentarer om att det inte är ett rum för en 9-årig flicka är bara att ignorera. Den svenska avundsjukan… vad ska man säga? Jag gillar att det inte är mainstream utan lite speciellt. Återigen sååå fint!

  Ser fram emot mer inspiration! Läser inte bloggar men min mamma tipsade mig om denna och nu är jag fast 😀

  Mvh,

  Emelie

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg