BOLLAR VID ENTRÉN

.

.

.

IMG_7707
.
.
I sommar har det varit mest grönt vid entrén eftersom det var tvunget att vara ”lättskött” (dvs inte ömtåliga törstiga blommor) då vi varit bortresta så pass mycket. Tycker att det är riktigt fint med bara grönt och jag är ju bara så svag för formade häckar, träd och buskar. Ett par runda buxbomsklot och ett par formklippta japanska järnekar matchar vår rad med klotformade pilträd efter gatan och vårt runda prydnadssyrén (som syns vid stuprännan). Krukorna har stått fina sen i maj och klarar sig nog där ett bra tag till!

.

.

.

Tjing!

.

.

.

Här håller jag på med mitt hemmafix och klipper rosor och vattnar krukor (resultatet ser ni ovan) och grejjar. Liten skrutta är inte alls i form och vägrar äta lunch så ja, vi fortsätter med glassarna..

.

Måste bara ta upp en viktig sak. Fick kommentarer idag och någon (ej publicerad) igår om mina skatter och jag vill bara göra klart för ALLA som tror att ni kan tycka vad ni vill här inne och då också om barnen: Det är aldrig okej att på ett negativt sätt kommentera barn. Att ventilera sina åsikter om inredning, mode och smak och andras smak och tycke och tycka att man själv är den som har stenkoll på allt kan man ju göra, om nu känner att man måste det. Men att ventilera sina åsikter om andras barn på en offentlig sida, där passerar man gränsen för det som anses ok. Det gör man bara inte. ALDRIG NÅGONSIN (Och om man har vett och har omdöme och förmågan att förstå konsekvensen av det man gör och skriver så kommer man ju inte ens på tanken) En total självklarhet för de flesta men tydligen inte för alla. Men nu vet ni andra också.

.

 

.

.

KRAM
,

,

Uppdatering: Nyss mailade kommentars-skrivaren ”Malvina Larsson” mig en hälsning som svar på min direkta uppmaning att sluta skriva elakheter om mina barn: Men vet du va om du visar till hela världen ”din värld”du borde redo för sådana kommentarer !Du är löjlig!Tänker du att alla som skriver ”wow” De tänker så?? Jag tycker synd om dig!!!!! Det är så sorgligt att hon inte förstår så jag vet inte vad jag ska skriva. Och otäckt. Fy.

.
.

.

.

Rekommenderade inlägg

49 kommentarer till “BOLLAR VID ENTRÉN

 1. Kan inte göra annat än instämma. Som vanligt blir man ju tokig på att människor ödslar tid att skriva sådana negativa, elaka kommentarer som den i ditt inlägg om stora tjejen. Fasen, att ge sig på barn. Det är INTE/ALDRIG ok.

  Kram Linda

 2. You go girl. Stå upp för dina skatter och alla andras skatter. Sådant beteende är aldrig OK, man får aldrig under några omständigheter ge sig på barn varken fysiskt, psykiskt eller verbalt.
  Det är sånt beteende som kallas mobbning och mobbning är ALDRIG ok.
  Tur det finns mammor som Petra som står upp för sina barn och som aldrig låter någon trampa på dom <3.
  Kram

 3. Snyggt, stilren o praktiskt med den gröna entrén!
  Och vad gäller kommentarer angående barnen, helt sjukt att folk inte kan tygla sin avundssjuka!
  Man blir bara sååååå trötttttttt!!!!!!

 4. Märkligt att folk inte fattar, så onödigt med massa tråkiga kommentarer.
  Såå snyggt med bollar, har själv en och en till kommer att anlända till vår entre. 🙂 Gillar skarpt din lykta på trappen också…
  Kramizz Laila

 5. Så ledsen jag blir när jag hör att någon har skrivit något om barnen!! Det är så tragiskt tycker jag och inte helt friskt. Tack och lov har ju de flesta spärrar och gör inte sånt men fruktansvärt tråkigt när det väl händer. Hade tänkt kommentera ditt vackra hus men efter att ha läst hela inlägget så känns det viktigare att stötta i det andra. Att skriva något om barnen är helt vidrigt och jag skulle, precis som du bli rosenrasande om någon gick över den gränsen.
  Kramar
  Rebecca

 6. Jag håller med till hundra procent, barns utseende och kläder bör inte kommenteras negativt. Men barn till bloggare exponeras i vissa fall ganska omfattande och då öppnas också möjligheten för den typen av kommentarer. Därmed inte sagt att det är okej, det vill jag verkligen vara tydlig med. För vissa är uppenbarligen gränsen för vad som är okej att skriva otydlig. I den här bloggen visas barnen på bilder som ofta skulle kunna platsa i vilken katalog eller modetidning som helst (du får ta det som en komplimang), vilket eventuellt bidrar till någon slags ”distans” eller ”avpersonifiering” som en del inte kan hantera utan blir gränslösa i sin kommentering.

 7. Ja, man blir trött… Problem med svenskan har hon också, -Malvina… Bra att du kan välja vad som syns här och inte i alla fall.

 8. Jag förstår din frustration. Dock förstår jag inte att du gång på gång väljer att mata dessa uppenbart sjuka människor med den uppmärksamhet de inte förtjänar. De är ute efter två saker: Att få dig ”ur fas”, stött och ledsen samt att själva få sina fem minuter i rampljus. Ger du dem det de är ute efter, gång på gång på gång, kommer detta nog aldrig att få ett slut tyvärr. Att förpesta bloggen med förklaringar, förmaningar och ”försvarstal” hjälper inget alls, det visar ju historien. Det enda som händer är, att dagens bloggbesök slutar i allt annat än feelgood för oss ”normala bloggläsare” (99,99%). Oss som älskar din blogg, all inspiration och myskänsla du förmedlar. Jag skulle så gärna vilja att man kunde ”lita på” att besöket här var en stund av lyx och njutning.
  Jag föreslår att du raderar dessa mail/kommentarer olästa, så fort du märker att det är ytterligare ett sånt som kommit.

 9. Håller med Paulina, ge dem ingen energi fast det kan kännas svårt! Brukar inte kommentera så ofta men du har ju en toppen bra blogg med massa härliga inlägg, så idag kunde jag inte låta bli! Ta bort dessa negativa kommentarer, och håll huvudet högt! Det brukar vara jobbigt för människor som lätt känner avund! 🙂

 10. Hade sådana buskar ett år också, tog av dom ur krukorna och satte ut dom. Dom är jättestora nu. Betr kommentar om dina barn. Varje människa med lite vett skriver inget ont om dom. Dessutom är dom både söta och fina. Negligera sådana kommentarer.

 11. Jag tror inte att Petras ”intention” var att ge den där ”människan” uppmärksamhet, men ibland rinner bägaren över och eftersom att vissa människor inte har folkvett så måste man ibland lära folk hur man ska bete sig. Riktigt jävla illa att snacka skit om andras barn. Hon skulle dock aldrig våga det öga mot öga och det är det som är så sjukt jäkla roligt, att ingen av er skulle våga säga ett skit om ni stod framför personen. Men karma is a bitch och det kommer alltid tillbaka, på ett eller annat sätt.

 12. Petra, bry dig inte! Det är ju samma hemska stavning som ”den där tjejen” på en annan blogg som har varit elak mot dig förut som har skrivit det. Det är ju helt självklart att det är hon, med den stavningen samt uttrycksformen.
  Dina barn är jättefina och ser så glada och harmoniska ut, tack vare dig!
  Tråkigt att du behöver utstå detta igen och att folk inte kan acceptera och respektera andra.
  Mvh Monica

 13. Fy så obehagligt. Har varit med om liknande händelse och jag kan bara förtrösta mig på att den människan måste må så fruktansvärt dåligt för att skriva och kritisera ens barn. Det borde vara straffbart! Kram till dig

 14. Din blogg har verkligen förgyllt mina stunder av egentid som mamma till en liten 10 månaders tös!
  Sug åt dig av allt det fina alla rara skriver! Kram

 15. Vad tråkigt Petra, när det blir på detta viset. Det är ledsamt när vuxna människor ska kritisera varandra på detta sättet, inte mindre när det gäller barn. Barn har det redan ibland så det räcker i skolan, när andra barn ser ner på varandra för att de inte har på sig ett speciellt märke. Fy skäms på er.
  Ni ska vara glada att ni lever i ett bra samhälle, för i tiden i Amerika, fick inte mina förfäder inte ens dela samma toaletter som vita männsikor i samhället.
  Så sluta din vuxna kvinna att klaga på Petras barn. Vi har alla rätt att klä oss som vi vill, punkt slut.

 16. Bry dig inte och låt henne inte bli en energitjuv. Hon har något problem som inte är ditt. Jag gillar din blogg och får mycket inspiration.

 17. Kära nån, mot dumheten kämpar endast gudarna. Försök att ignorera – ingen kan någonsin få dig att må dåligt utan ditt eget medgivande. Håll ditt huvud högt! Kram Mia

  1. Hej, tycker din kommentar var rätt onödig. Visst kan man må dåligt utan ha gett sitt medgivande. Det är inte mottagarens fel att denna blir upprörd, det är en helt normal reaktion på ett förkastligt agerande hos avsändaren. Skuldbelägg inte den som blir utsatt, felet ligger hos den som mobbar. Den som kan stå emot sån här massiv kritik och trakasserier som drabbat HOFP utan att bli påverkad är i min mening inte mänsklig.

 18. As a marketing consultant, I have seen that there is only one sure way to handle offensive blog commentors and that is to DELETE THEM. They are seeking your attention, and they get it by ”baiting” you. So, if you respond in any way, they are empowered because they got your attention. It is best to delete them immediately – from your computer, mind, heart and attention. Deleting them returns your positive power to you!

 19. HOP! Den snyggaste mamman med coolaste huset och världens FINASTE barn alla tre hur coola som helst, och pappa i familjen ser lika go ut han! Kör hårt Petra du är så inspirerande! ALLT HANDLAR BARA OM AVUNDSJUKA! Kram

 20. Jag håller med Paulina och Tree, radera och publicera inte, har du inte längre kvar förgranskningsfunktionen så inför den igen.

 21. Hej Petra! Håller med ovanstående, låt dessa missunsamma människor inte komma åt dig, radera deras kommentarer och lägg ingen energi på dem! Vi är så många som iställlet läser din blogg med glädje och jag själv får inspiration i min egen vardag i stort sett varje gång jag går in på din sida! Låt inte dessa få det minsta utrymme! Stor kram på dig och hoppas du får en fin torsdag!

 22. First of all it was not my intention to make such scandals, and secondly I also wrote that I like this blogg, with a lot of interesting inspiration. (Petra why you delete it this?? but do not like the WHITE SOCKS……
  If you do not like my comment, just DELETE IT!!! you have this option!
  Monica B. ”unfortunately” it was not me,exhibited a comment on another blogg, and you’re not sure do not write anything!
  And not everyone needs to know Swedish!

  1. Malvina, jag ser på ditt ip att du skriver dina hälsningar från olika adresser här i Sverige. Du har mailat mig och bombaderar mig med kommentarer och nu har jag spärrat dig och kommer spärra alla de adresser du använder. Du är inte välkommen på Hofp längre, här ska det vara en mysig trevlig stämning och inga påhopp på någon. Speciellt inte på barn.

   P

 23. från olika adresser ?? what you r talking about!! …..bombaderar???!!!!! dont lie the people!!! And i dont want to arguing with you,it not the point!!

  1. Ip-nummer, som är kopplade till mobiler och datorer, finns för att vi som driver netsidor ska kunna anmäla trakasserier och kunna veta vilka som trakasserar oss. Namn och mailadresser kan man ju hitta på och därmed tro att man kan känna sig trygg i att annonymt hoppa på människor hur som helst. Men så är det alltså inte.

 24. Jag tycker uppriktigt så synd om dig Petra som får stå ut med så mycket skit från elaka människor. Fy sjutton!
  Ni som retar er, läs inte och som Petra skriver, kommentera aldrig, aldrig barn. Hur skulle ni känna om det var era barn?
  Stor kram

 25. Det är tråkigt när det drabbar vem som helst, men allra helst barn som inte ens skriver bloggen. Nu har du väl ett säkerhetsnät innan så du kan ta bort det innan det publiceras? Att du måste godkänna?
  Sen vimlar det av knäppgökar där ute i etern. Ta en funderare på om du vill exponera dina barn så pass mycket som du gör, du vet ju aldrig vart bilderna hamnar eller i vilket sammanhang de kan användas. Bara en tanke , hoppas du inte tar det på fel sätt.
  hälsningar Åsa

 26. Det ør vidrigt rent ut sagt, hur kan man ens tro sig ha røtten att æppna munnen och kommentera dina barn, barn som ør helt oskyldiga. Vet du vad inte fær att det hjølper ett dugg, men det stavas avundsjuka, bitterhet och dum i huvudet och total avsaknad i uppfostran, social kompetens om man kommenterar dina barn elelr någon annans, till saken hær ju att de ør sjukt sæta och vølklødda och det triggar igång de dør jøvl øckliga trollen! Kram på dig!!!

 27. Hittade din fina blogg idag och blev jätteinspirerad av dina krukor utanför huset. Så fina bilder!

 28. Blir illa berörd av ovanstående. Kan inget annat än instämma med övriga trogna läsare. Det hör inte hemma på bloggen att skriva otrevliga kommentarer, särskilt ej om barnen. Kommenterar inte så ofta trots att jag säkert är en av dina trognaste läsare. Sååå mkt inspiration och tack till dig för att du delger så mkt fint av dig själv och din familj. Hoppas att du ej tar åt dig så mkt av detta utan kan och orkar fortsätta som vanligt. Men har all förståelse för att det berör dig.Önskar dig en fin avslutning på veckan, Med vänlig hälsning, helen

 29. Bra du stänger bort knäppgöken. Vi trogna läsare som följer din underbara inspirerande blogg vill ha henne här ändå. Ha en fantastisk dag!! Kram vackra

 30. Jag håller med dig såklart. Jag önskar dock att du skulle plocka bort kommentarerna direkt istället för att skriva inlägg om det. Det har blivit en hel del såna här draman på din blogg under året och jag tror det är fel väg att gå.

 31. Jag tror att detta har spårat ur nu. Från buxbom till pajkastning à la Hollywoodfruar. Det här är varken kul för dig Petra men inte heller för oss som läser. Om du har vederbörandes IP-nummer och mailadress och vet var hon finns, så skulle jag maila henne istället för att använda detta kommentarsfält. Eller varför inte ringa henne i så fall helt enkelt?
  Så får ni det utrett en gång för alla. Lycka till och jag tycker det är ytterst tråkigt att det drabbar dig.
  Hälsningar, Judita

 32. Din blogg är fantastisk, men åååå vad jag saknar inlägg som visar att du bryr dig om miljön och inte bara vill konsumera…

 33. Håller verkligen med dig det har gått så j**la lågt när man måste ge sig på barn! Precis som om ingenting annat biter då griper man efter sista halmstrået och den ömmaste punkten för en förälder, ens barn!

 34. Nu kan du väl lägga upp lite inspirerande inredningsbilder för hösten från ditt härliga hem istället!?

 35. I loved the bushes at the entrance! Everything looks very good!
  I loved the idea of using basket and wire basket as a plant pot!

  What kind of gray plant pots are these? Are they made of concrete or lime stone?

 36. Bara för att vi har yttrandefrihet i det här landet betyder inte det att man kan slänga ur sig vad som helst på en personlig hemsida?!?!? Nätvett är något som inte alla förstår. Pekpinnar och kritik för helt absurda ting verkar vara många personers kall här i livet. Strunta i dem, du som har en sådan stor blogg kommer tyvärr få sålla en del bland dessa. Tråkigt när det ger så mycket negativ energi bara. Förstår din frustration..

Comments are closed.